lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Druhý zápas rozhodl Zlín v prodloužení

Druhý zápas rozhodl Zlín v prodloužení

LHK Jestřábi ProstějovBerani Zlín

ČF2, neděle 10.3.2024

LHK Jestřábi Prostějov - Berani Zlín

2:3p (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Z. Doležal (Hanousek), 33. Fronk – 17. Riedl, 33. Šlahař (Paukku, Salonen), 61. Salmio. Rozhodčí: Petružálek, Kostourek - Kokrment, Dědek. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2115. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Šidlík, Hanousek, Forman, Pohl, Krejčí, Kubeš, Drtil – Jiránek (A), Jáchym (A), Z. Doležal – Illéš, Hašek, J. Veselý – Slanina, Ostřížek, Fronk – V. Burian, Venkrbec (C), Maruna.
Berani Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Šlahař, Holík, Paukku – M. Lang, Werbik, Salmio – Novák, Süss, Z. Sedlák – P. Sedláček (A), Gago, Köhler (C).
Skóre zápasu stejně jako v prvním duelu otevřel náš tým, tentokrát zásluhou Zdeňka Doležala. Berani ale ještě v prvním dějství dokázali stav utkání srovnat a kdyby na konci dějství nedoputoval puk do sítě Marka Štipčáka po kopnutí hostujícího kapitána, dokonce by si Ševci vzali vedení. Do něj se nakonec dostali ve třiatřicáté minutě po akci Jakuba Šlahaře. O padesát vteřin později však vrátil radost našim barvám Jirka Fronk, a po čtyřiceti odehraných minutách se tak hrálo za stavu 2:2. To platilo i ve chvíli, kdy skončila základní hrací doba, a tak se na našem zimáku šlo do prodloužení. V tom byli úspěšnější hosté, kteří se trefili necelou minutu po jeho startu.

Fotogalerie

Do druhého čtvrtfinálového zápasu jsme vstupovali s jasným úkolem, a to srovnat sérii před jejím stěhováním do Zlína. Hned ve druhé minutě se na brankovišti Ševců pustili do pěstní potyčky Petr Krejčí a Stefan Warg. Oba se loučili s menším trestem za hrubost, vyloučení se tedy vykrátila, a tudíž úvodní potyčka neměla nijak velký vliv na dění mezi mantinely. Ve třetí minutě musel poprvé do akce Marek Štipčák, když svými betony kryl tvrdou ránu Martina Novotného, střílejícího z levého křídla. Útočnou snahu následně opětovala naše čtvrtá lajna, když Honza Maruna obkroužil branku Daniela Hufa a přes osu předal puk na Matouše Venkrbce. Tomu ale zakončení nevyšlo podle představ. V polovině úvodního dějství se přes levé křídlo až před zlínského brankáře dokázal procpat Tomáš Jiránek, který zakončoval bekhendem, svým individuálním průnikem ale na Hufa nevyzrál. Jenomže co se nepodařilo Jiránkovi, to svedl Zdeněk Doležal! Ten jako raketa prosvištěl střední a útočné pásmo, mistrně se zbavil zlínského obránce, vytáhl Hufa z branky a následně trefou na 1:0 zakončil do odkryté klece. Berani ovšem dokázali tři minuty před první sirénou srovnat stav utkání na 1:1, a dokonce sahali i po obratu. Jejich gól z dvacáté minuty však nemohl platit, jelikož kapitán Bedřich Köhler dopravil puk za brankovou čáru kopnutím.

Prostřední dějství se tedy začalo psát za vyrovnaného stavu, což málem změnil Honza Pohl. Ten stál na konci kombinace naší druhé pětky a z mezikruží tvrdě pálil na Hufovu branku, pouze ale vyprášil jeho betony. Vstup do druhé periody byl celkově v naší režii, až ze získaného tlaku přišel faul Salonena, který se za krosček poroučel na lavici hanby. Početní převahu jsme téměř celou strávili v útočném pásmu, nejvýraznější přitom byla šance po střele Kuby Illéše, kterou v před brankovém prostoru přizvedávali Tomáš Jiránek a Honza Veselý. Překonat gólmana žlutomodrých se nám ale nepodařilo. Naopak přišla zkouška našeho oslabení, protože sudí udělili menší trest Matouši Venkrbcovi. V posledních minutách první poloviny mače jsme tak bojovali proti náporu zlínské přesilovky, což se nám s přispěním jistých zákroků Marka Štipčáka podařilo bez větších obtíží. Ševci se nicméně dokázali prosadit ve třiatřicáté minutě, konkrétně zásluhou Jakuba Šlahaře, čímž otočili skóre ve svůj prospěch. Vedení ale modrožlutí neudrželi dlouho. Jirka Fronk totiž spatřil nepřehlednou situaci před brankářem Hufem, který vůbec neviděl, co se na ledové ploše děje, a tak od modré čáry nenápadně nahodil puk, který skončil až za zády zlínského brankáře! Stav utkání byl tak 2:2. Naši borci následně sevřeli Berany do obrovského tlaku. S tím, jak měli hosté daleko na střídačku, se nám podařilo vykombinovat několik skvělých akcí, z nichž v největší z nich měl vedoucí gól na hokejce Kuba Kubeš. Ten ovšem neměl dostatečnou stabilitu na to, aby o kousek nasměroval svou hokejku tak, aby se od ní klouzající puk odrazil do polo odkryté klece. Druhá část tak stejně jako ta úvodní skončila za remízového stavu.

Do posledního dějství jsme na led naskakovali ve čtyřech hráčích, jelikož se do něj přenesla přesně polovina trestu Zdeňka Doležala za zásah do oblasti hlavy a krku. Nevýhodný nástup se však na skóre nijak neprojevil, a tak hra nadále plynula při skóre, kdy ani jeden celek neměl blíž k vítězství. Za ním oba znepřátelené tábory hnali neutichající fanoušci, kteří druhý den za sebou tvořili po celou dobu skvělou hokejovou kulisu. Jednu z největších šancí první poloviny třetí třetiny měl na hokejce Petr Hašek, po jehož prudké střele měl hostující brankář co dělat, aby zabránili průchodu kotouče za jeho záda. Jinak ale bylo vidět, že si oba týmy jsou vědomy, co všechno je v sázce a nevrhali se do bezhlavých útoků, které by mohly vyústit v nebezpečné přečíslení na jedné, či druhé straně. Stejně tak si hokejisté obou celků dávali pozor na to, aby nespáchali nějaký nedovolený zákrok, který by soupeři v závěru základní hrací doby nabídl početní převahu jednoho muže. Nic z toho se nakonec nestalo, hra svévolně doputovala až do poslední, šedesáté minuty a bylo jasné, že druhý čtvrtfinálový duel mezi našim výběrem a zlínskými Berany se bude muset prodlužovat.

V nastaveném čase se za méně než minutu dokázali zásluhou Salmia prosadit zlínští Berani, na jejichž led se v týdnu čtvrtfinálová série přestěhuje.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček – LHK Jestřábi Prostějov: Myslím si, že z naší strany to byl výborný zápas. Šedesát minut jsme ovládali hru, na druhou stranu ale kredit soupeři, který byl trpělivý, čekal si na to svoje. Troufnu si říct, že dnes jsme si zasloužili vyhrát, ale na zásluhy a na to, kdo je lepší, se nehraje. Hraje se na to, kdo dá o gól víc a v tom byl dneska šťastnější Zlín. Oba dva dny, jak v sobotu, tak dnes, jsme si nejen my trenéři, ale také hráči, užívali obrovskou podporu, kterou jsme cítili oba dva dny. Za jejich podporu jim chceme opravdu moc poděkovat a o to víc nás mrzí, že jsme dnes ten zápas neukopali na srovnání série. Jsme nad propastí, ale o to víc musíme zabrat a musíme k tomu maximu, co jsme od včerejška přidali do dneška, přidat zase ještě něco o kousek navrch a hlavně neztratit důvěru v to, že to můžeme otočit.

Jan Srdínko - Berani Zlín: Dnes se mi to hodnotí moc dobře, bylo to nesmírně těžké, vyrovnané utkání. Chvílemi jsme se sice dostávali pod tlak, ale je to klasický zápas play-off, když se hraje na hřišti soupeře. My jsme se z toho vždy snažili co nejdříve dostat a stejně jako včera, jsme postupně nabírali na obrátkách. V závěru třetí třetiny i prodloužení jsme byli silní na kotouči, nakonec se nám podařilo skórovat. Bereme výhru v prodloužení, další korálek, jsme za to strašně rádi. Ve středu pro to uděláme všechno, abychom odehráli co nejlepší zápas. Pro nás je cíl vyhrát tři utkání, nechci říkat kdy, jak. Ale uděláme pro to maximum.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0010
Doležal Z.1012
Drtil T.0000
Forman L.0000
Fronk J.1000
Hanousek T.0100
Hašek P.00-10
Illéš J.00-20
Jáchym T.00-10
Jiránek T.0110
Krejčí P.0002
Kubeš J.0000
Maruna J.0000
Ostřížek D.0100
Pohl J.0000
Slanina J.0000
Šidlík P.00-10
Venkrbec M.00-12
Veselý J.00-20
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost