lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Ve čtvrtfinále jdeme na zlínské Berany!

Ve čtvrtfinále jdeme na zlínské Berany!

LHK Jestřábi ProstějovVHK ROBE Vsetín

52.kolo, pátek 1.3.2024

LHK Jestřábi Prostějov - VHK ROBE Vsetín

4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Venkrbec (Pohl, Fronk), 16. Venkrbec (Maruna, Illéš), 36. Hanousek, 47. Z. Doležal (Drtil) – 11. Jonák (Klhůfek, Teper). Rozhodčí: Micka, Šico - Zídek, Polák. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1127. Střely na branku: 27:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Hanousek, Šidlík, Pohl, Drtil, Poledna, Kubeš, Krejčí – Z. Doležal, Hašek, Jiránek (A) – Illéš, Vlach, J. Veselý – Fronk, Ostřížek, Slanina – V. Burian, Venkrbec (C), Maruna.
VHK ROBE Vsetín: Romančík (Žukov) – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Teper, Ďurkáč, Larsen, Kojo, Ondračka, Hryciow – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Dědek, Hrňa (C) – Š. Bláha, Kern, Vaňo – Matějček.
Poslední kolo základní části je za námi. Nám se v něm podařilo porazit vsetínské Valachy, když nejprve v první třetině obstaral dva góly kapitán Matouš Venkrbec, kterého ve zbytku zápasu doplnili ještě Tomáš Hanousek a Zdeněk Doležal. Díky skvělému výkonu celého týmu a také několika fenomenálním zákrokům Marka Štipčáka slavili hosté vstřelenou branku pouze jednou, což na naše borce nestačilo. Po dvaapadesáti odehraných kolech jsme umístěním na třetí příčce po základní části dosáhli historického úspěchu! Takto skvělý počin se našemu klubu podařil po padesáti letech a v kombinaci s výsledky ostatních zápasů nám pro čtvrtfinále přisoudil Berany ze Zlína.

Fotogalerie

Poslední zápas letošní základní části se odehrával před fanoušky obou týmů, kteří své oblíbence podporovali na cestě za výhrou. Skóre utkání mohl hned v první minutě odpečetit Miroslav Holec, který se dostal na levé křídlo, odkud trefil tyčku Štipčákovy branky. S rychlým nástupem od Vsetína jsme se ale vypořádali a v šesté minutě jsme navíc k dispozici dostali přesilovou hru. V ní byla po dvaceti sekundách hra zastavena, jelikož brankář Romančík schytal střelu do míst, kde není zrovna nejpevnější výstroj a musel se z nastalé situace trochu oklepat. Naše početní převaha pokračovala a půl minuty před jejím vypršením se puku ujal Honza Pohl. Jeho rána měla gólové parametry sama o sobě a když se k tomu přidala šikovná teč Matouše Venkrbce, který stál na hranici brankoviště a do trajektorie puku lehce sáhl, ujali jsme se vedení 1:0. To si Valaši nechtěli dát líbit a začali tlačit. V polovině úvodního dějství jsme se navíc zelenožlutým museli bránit ve čtyřech, když na trestnou lavici zamířil Petr Hašek. Za nedlouho k němu usedal také Petr Krejčí, což už hosté dokázali potrestat a srovnali stav zápasu. V šestnácté minutě se ale o slovo znovu přihlásil kapitán Matouš Venkrbec, který v průběhu útočné akce vyčkával za soupeřovou brankou, ve správnou chvíli se však vydal do před brankového prostoru, kde se mu na hokejce po sérii odrazů ocitl kotouč. Zkušený útočník si s ničím nelámal hlavu a svižným zakončením se postaral o to, že první třetinu jsme vyhráli 2:1.

Z utkání bylo odehraných necelých šestadvacet minut, když hru přerušil hvizd hlavních sudích. Ti za podrážení odeslali na dvouminutový odpočinek Štěpána Bláhu, a mezi mantinely tak zamířila naše přesilovková letka. Během početní převahy Tomáš Hanousek krásně nabil na ránu z první Kubovi Illéšovi, jeho projektil mířící pod vrchní břevno ale zvládl zastavit gólman Romančík. Už ve druhé polovině utkání dvaapadesátého kola rozhodčí znovu umenšili počet hráčů na ledě, když poslali pykat Zdeňka Doležala provinivšího se vražením na hrazení. Hosté samozřejmě cítili šanci na vyrovnání a drali se do prostoru před Markem Štipčákem, kde došlo k menší výměně názorů za pomoci rukavic. Stále ještě ve vlastním oslabení se po buly ujal puku Honza Slanina a společně s Honzou Marunou si to mašírovali do přečíslení dva na jednoho. Jednu přihrávku si vyměnili úspěšně, ta druhá, po které měl Maruna střílet, však svého adresáta nenašla. Sedm minut před druhou sirénou se sice Doležal vrátil na ledovou plochu, bylo to ale během nařízené výhody ve prospěch Vsetína. Kvůli nedovolenému zákroku zamířil na trestnou lavici Petr Šidlík, a znovu jsme se tak museli bránit přesilovkovému komandu Valachů. Dvě početní nevýhody po sobě jsme s vypětím sil zvládli ubránit hlavně díky skvělému přesunu a zákroku ramenem Marka Štipčáka, který mimo nebezpečí odrazil střelu Larsena. V šestatřicáté minutě se nám podařilo navýšit vedení na 3:1! Strůjcem úspěchu byl Tomáš Hanousek¸ který krátce po vhazování dostal puk na útočnou čáru, odkud ránou bez přípravy nedal Romančíkovi šanci na zásah.

Do poslední periody jsme tak vkročili s náskokem dvou gólů, vedení však bylo v ohrožení hned po odehrání necelých tří minut z poslední periody. Pavel Klhůfek předložil puk na hokejku Jakuba Tepera, proti kterému musel všechny dostupné prostředky použít Marek Štipčák. Náš brankář ale těžkou situaci zvládl, a tak mohla do útoku vyrazit útočná pěchota. Honza Veselý se hnal po pravém křídle a zápěstím vyzkoušel pozornost maskovaného muže v hostujícím dresu. Ten dokázal kotouč pouze vyrazit před sebe, kde operoval Roman Vlach, ani on ale nedokázal dopravit puk mezi tři tyče, a skóre tak zůstávalo beze změny. Také v posledním dějství byly k vidění přesilové hry, když nejdřív na sklonku čtyřicáté čtvrté minuty mířil za katr Illéš a o minutu později Jonák. Hra čtyři na čtyři žádnou branku nepřinesla, to už ale neplatilo o klasickém počtu hráčů na ledě! Tomáš Drtil totiž od modré vyslal střílenou přihrávku, do které tak jak bylo potřeba sáhnul na ose hřiště Zdeněk Doležal, jenž změnil skóre na 4:1. Valaši se nevzdávali a s podporou svých příznivců trávili v útočné třetině dost času, naši borci za zády s hlasivkami té podstatně větší části stadionu však neustupovali a drželi se toho, co bylo potřeba. V závěru šedesátiminutové hrací doby už bylo jasné, že z utkání budeme odcházet jako vítězové, což ještě podpořil skvělý historický milník! V základní části Chance ligy se nám totiž podařilo umístit na třetí příčce, což je nejlepší postavení našeho klubu za posledních 50 let! Jsme rádi, že jsme u toho mohli být vaší skvělou podporou.

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer – LHK Jestřábi Prostějov: Utkání bylo velmi rychlé, bylo tam mnoho soubojů, mělo to takový ten punc vzájemného zápasu a vzájemné rivality se Vsetínem. Na to, že teoreticky ani jednomu týmu o nic nešlo, tak na dvaapadesáté kolo jsme viděli zápas v dobrém tempu, osobních soubojích, bylo to vyostřené a všichni aktéři dělali svou práci velmi dobře. Myslím si, že ten produkt v rámci Chance ligy, který se tady dnes servíroval, byl velmi zajímavý – výborné výkony obou týmů, velmi dobře se prezentovaly oba fanouškovské tábory a myslím si, že to dnes mělo slušnou úroveň. Bylo pro nás hrozně důležité, že od začátku jsme byli gól napřed, pomohla nám první trefa, a i když soupeř vyrovnal v přesilové hře, tak jsme pořád nacházeli cestu k tomu vedení. Zvládali jsme těžké souboje v před brankových prostorech, kde je Vsetín hodně silný a je potřeba dát právě i soupeřícímu týmu kredit, protože těch posledních deset minut jeli naplno a myslím si, že oba pro oba tábory to byl dobrý zápas před play-off. Co se týče programu před ním, tak se musíme zahojit a odpočinout si, protože jsme v podstatě odehráli třiapadesát zápasů, když počítám první kolo s Pardubicemi. Ono se to nezdá, ale všechno se nasčítá, měli jsme to navíc oproti jiným týmům. Máme týden na to, abychom se připravili na Zlín, což je dobrý mančaft. Berani a Poruba jsou favoriti soutěže, možná i extraligové mančafty a my jsme rádi, že se můžeme s naším silným týmem tomuto mužstvu postavit.

Luboš Rob st. – VHK ROBE Vsetín: K poslednímu utkání jsme chtěli přistoupit jako ke každému jinému zápasu. Hráči samozřejmě mají trochu v podvědomí, že play-off je za dveřmi. Bylo to vyrovnané utkání s tím, že Prostějov byl šťastnější v zakončení. Měli jsme hodně příležitostí, ale spousty střel jsme netrefili. Také gólman domácích byl vždy na správném místě. Akce jsme chtěli dotahovat do větších kombinací, což se nám nevyplatilo. Jsme rádi, že se nikdo nezranil a můžeme se začít zodpovědně připravovat na play-off.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0000
Doležal Z.1012
Drtil T.0120
Fronk J.0110
Hanousek T.1000
Hašek P.0002
Illéš J.0122
Jiránek T.0000
Krejčí P.0002
Kubeš J.0000
Maruna J.0110
Ostřížek D.0000
Pohl J.0234
Poledna A.0000
Slanina J.0110
Šidlík P.0002
Venkrbec M.2010
Veselý J.0020
Vlach R.0110
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost