lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Poprvé v sezóně bereme skalp Třebíče!

Poprvé v sezóně bereme skalp Třebíče!

LHK Jestřábi ProstějovSK Horácká Slavia Třebíč

50.kolo, sobota 24.2.2024

LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč

4:2 (1:0, 0:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 11. J. Veselý (Forman), 41. Z. Doležal (Hanousek, Pavelka), 51. Forman (Z. Doležal, Jáchym), 59. Krejčí (Vlach, Ostřížek) – 45. Vodička (Bittner), 55. Bittner (Vodný). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek - Mikšík, Bezděk. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 870. Střely na branku: 27:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (Štipčák) – Hanousek, Šidlík, Pohl, Forman, Krejčí, Kubeš, Poledna – Z. Doležal, Jáchym (A), Jiránek (A) – Slanina, Hašek, J. Veselý – Fronk, Vlach, Ostřížek – V. Burian, Venkrbec (C), Maruna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Štebih, Baláž, Bořuta, Furch, Vodička, Kříž, Poizl – Vodný, Bittner (C), Psota – Dočekal (A), Malý, Ferda (A) – Maty. Svoboda, Michálek, Ondráček – Matě. Svoboda, Kučera, Michalčuk.
Skóre zápasu dokázal v první třetině otevřít Honza Veselý, který byl ve správnou dobu na správném místě a nechytatelně tečoval střelu Lukáše Formana. Prostřední část přes spoustu šancí na obou stranách žádnou branku nepřinesla, střelecký zápis se tak znovu rozšiřoval až v té třetí. To nejprve udeřil Zdeněk Doležal, jehož gól pro nás znamenal vedení 2:0, Horácká Slavia ale našla odpověď po průniku Petra Vodičky. Za naše barvy si nakonec připsal vítěznou trefu Lukáš Forman, na jehož vítěznou trefu zareagovali hosté pouze jednou brankou a s odkrytými zády navíc obdrželi čtvrtý zásah od Petra Krejčího.

Fotogalerie

První útočnou akci a zároveň i střelu na bránu během předposledního domácí duelu základní části měli na svědomí hosté z Třebíče, kteří na nic nečekali a hned po vyhraném buly se po přihrávce od Doležala snažil zahrozit Ferda. Jarda Pavelka byl ale na své pozici v plném pozoru, a tak si puk s přehledem našel. Na druhé straně ledové plochy vyslal pozdrav v podobě tvrdé rány Honza Pohl, který pálil od modré, jeho rána ale po cestě zaškobrtla o jednoho z bránících hráčů a ztratila razanci potřebnou na to, aby mohla ohrozit gólmana Jekela. Ten se orosil zhruba v polovině úvodního dějství, když se na něj hnali Tomáš Jiránek a Zdeněk Doležal. První jmenovaný zadovkou posunul puk na borce s osmaosmdesátkou, tomu však zakončení nevyšlo podle představ, a tak puk skončil na mantinelu. Což ovšem neplatí o počínání Honzy Veselého,který naprosto mistrně tečoval nahození Lukáš Formana mimo dosah brankáře Horácké Slavie a poslal nás do vedení 1:0! Třebíčští se sice ihned po inkasované brance, a i v následujících minutách snažili najít cestu před Jardu Pavelku a mezi střelce zapsat i některého ze svých hokejistů, naši borci ale měli velmi dobře zvládnuto bránění vlastní modré čáry, čímž snahu Horácké Slavie o rychlé vyrovnání systematicky rozbourávali. Po úvodním dějství tak naši borci zmizeli do kabin s nejtěsnějším možným náskokem.

Ve čtyřiadvacáté minutě do děje zápasu poprvé promluvili hlavní rozhodčí, kterým neuniklo sekání Zdeňka Dolažala, a našeho útočníka tak poslali na dvouminutovou pauzu. V početní nevýhodě jsme čelili tomu nejlepšímu, co kádr Třebíče nabízí a Jarda Pavelka se v jednu chvíli musel velmi rychle přesunovat ke své levé tyči, aby překazil plány na zakončení nejproduktivnějšímu hráči soutěže Martinu Dočekalovi. Borci hájící jestřábí čest nakonec první zkoušku v oslabení zvládli, nebezpečí ale zažehnáno nebylo. Na trestnou lavici totiž nedlouho po srovnání sil na ledě usedl Petr Hašek, který se provinil podražením Mihy Štebiha. Speciální tým předurčený k podobným situacím však zvládl nápor hostů ustát i napodruhé v krátkém časovém úseku. Obrovským zátěžovým testem bylo třetí oslabení defacto po sobě. Ani v něm ale naší defenzivě nedošly síly, a na naší straně tak byla po ubránění hned tří početních převah psychická výhoda, kterou podpořili také fanoušci, spokojení s tím, jakým způsobem jsme oslabení sehráli. Naprosto zdecimovat vůli Horácké Slavie mohl ve čtyřiatřicáté minutě Tomáš Hanousek, který ale z mezikruží promarnil obrovskou příležitost k navýšení náskoku, až se sám chytal za hlavu. Závěrečné minuty druhé periody byly zcela jednoznačně v režii našeho celku. Bílé hvězdy jsme dostali pod obrovský tlak, a dokonce si vynutili dvě přesilové hry. V nich puky svištěly kolem Jekelovy branky zleva, zprava, ale mezi tři tyče si žádný z nich cestu nenašel.

Hned ze startu poslední třetiny to ale napravil Zdeněk Doležal! Ten využil přesilovou hru poté, co na pravém křídle nádherně zpracoval přihrávku od Tomáše Hanouska, prošel přes modrou čáru a střelou zápěstím propašoval puk mezi rukou a tělem gólmana Jekela až za brankovou čáru, čímž upravil skóre na 2:0 a zároveň napravil své vlastní vyloučení z předchozího dějství. Dvougólový náskok jsme ale dlouho neudrželi. V pětačtyřicáté minutě totiž Horáckou Slavii dostal zpět na dostřel Petr Vodička. Během třetí třetiny jsme sledovali také hru čtyři na čtyři, když byl nejprve za podrážení vyloučen Tomáš Jiránek a o dvacet vteřin později usedl na lavici hanby Vodný. Nestandartní počet hráčů na ledové ploše s hrou však nijak zásadně nepohnul, a hra tak plynula dál. V jednapadesáté minutě se věci seběhly strašně rychle. Zdeněk Doležal svižně poslal puk na levý kruh, kde stál připravený Lukáš Forman. Náš obránce na nic nečekal, do kotouče se opřel vší silou, přesnou ránou nedal Jekelovi žádnou šanci a bylo to 3:1. Jeho trefa byla veledůležitá, protože díky ní jsme drželi vedení i po akci Ladislava Bittnera, která skončila druhým gólem hostů. Rozdíl ve skóre tak byl pouze jednobrankový, což chtěla Horácká Slavia zmařit hrou bez brankáře zmařit v samotném závěru, čehož dokázal využít Petr Krejčí! Toho vysunul za modrou čáru Roman Vlach, a náš obránce už pak měl jednoduchou práci s finální úpravou skóre na 4:2!

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer – LHK Jestřábi Prostějov: Do zápasu jsme šli s vědomím, že jsme na tohoto soupeře třikrát nenašli cestu a že nás Třebíč v těch třech vzájemných utkáních systémově přehrála. Proto jsme se snažili být lepší v těch arénách, kde jsme během předchozích zápasů nebyli dostatečně silní. Zvýšili jsme soubojovou složku, zvýšili jsme práci na zadních mantinelech a pro vývoj utkání bylo hrozně důležité to, že jsme dali první branku. Třebíč je v počtu úvodních vstřelených branek první, má v této statistice nejlepší čísla a gól na 1:0 byl v tomto případě velmi důležitý. Byl to takový ten zápas, kdy jsme si šli za vítězstvím a měli jsme takovou mentalitu, že celé mužstvo za jakéhokoliv stavu naplno pracovalo. I když jsme po našich gólech vždy dostali nějaký rychlý, smolný gól, tak naše mužstvo dnes bylo odolné. Byli jsme silní v hlavě a po zásluze jsme našli cestu k vítězství proti silnému mužstvu, ke kterému máme velký respekt. Je to celek, který pospolu hraje hrozně dlouho, mají vštípenou DNA, hráči i trenéři jsou tam dlouho, hledají si hokejisty do toho systému. Myslím si, že Třebíč a Přerov v tomhle tom dělají nejzajímavější práci, vědí, co chtějí hrát a s čím to chtějí hrát.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, hlavně v jeho první polovině. Ale dostali jsme tam jeden hodně laciný gól, tam musí přijít nějaká obětavost a takové nahození musíme zblokovat. Bylo to tedy 1:0 a my jsme museli trochu otevřít hru. Na konci druhé třetiny jsme byli dvakrát vyloučeni, dostali jsme se tam pod tlak. Na tom, že z naší strany bylo skóre na nule se podepsalo i to, že nám v poslední době nejdou vůbec přesilovky. Měli jsme tam ve druhé třetině tři možnosti, bohužel jsme ani jednu nevyužili. V úvodu třetí třetiny jsme potřebovali přežít minutu a půl oslabení, což se nám nepovedlo a soupeř šel do vedení 2:0. To byl pro nás nepříjemný gól, a i když jsme pak snížili na 2:1, tak soupeř byl dnes agresivnější v osobních soubojích, vyhrával je a dostával se z toho do střeleckých prostor. Z jedné takové situace odskočil na 3:1 a i když jsme závěr zdramatizovali, tak jsme bohužel na body nedosáhli. Celé utkání jsme to tlačili do kopce, výsledek pořád mluvil pro soupeře al Prostějov byl dnes zodpovědný. I když před tím jsme ho třikrát porazili, tak dnes zaslouženě vyhrál.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0000
Doležal Z.1112
Forman L.1110
Fronk J.0000
Hanousek T.0100
Hašek P.0012
Jáchym T.0110
Jiránek T.0002
Krejčí P.1010
Kubeš J.0000
Maruna J.0000
Ostřížek D.0100
Pohl J.0010
Poledna A.0000
Slanina J.0100
Šidlík P.00-10
Venkrbec M.0000
Veselý J.1002
Vlach R.0100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost