lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
V derby o Hanou nám chyběly góly

V derby o Hanou nám chyběly góly

LHK Jestřábi ProstějovHC ZUBR Přerov

43.kolo, sobota 27.1.2024

LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov

0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 53. Indrák (Hradil, Pšurný), 60. Pechanec (Lednický). Rozhodčí: Jechoutek, Mejzlík - Štěpánek, Baxa. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2837. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Poledna, Hanousek, Pohl, Drtil, Forman, Kubeš, Krejčí – Illéš, Hašek, Z. Doležal – Fronk, Ostřížek, J. Veselý – Apolenář, Vlach, Pěnčík – V. Burian, Venkrbec, Maruna.
HC ZUBR Přerov: Němeček (Postava) – Zeleňák, Kudělka, Chroboček, Talafa, Krisl, Cubo, J. Adámek – Březina, Pechanec, Lednický – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Hradil, Pšurný, Indrák – Goiš, Nemec, Dobša.
První třetina derby nabídla tvrdý hokej a oba týmy si také vyzkoušely přesilovou hru. Branky jsme se však nedočkali. Stejné tvrzení platilo také o druhém dějství, kdy opět nebyla nouze o gólové šance, žádný z hráčů ale jako střelec zapsán nebyl. V poslední části si pro výhru dokráčeli Zubři, kteří nejprve otevřeli skóre utkání a následně se trefili ještě do prázdné branky.

Fotogalerie

Už před úvodním buly duelu o Hanou se fanouškovské tábory předháněly o to, kdo požene svůj tým víc kupředu. Ta pravá vřava však vypukla až s uvedením puku do hry, kdy i na ledě bylo patrné, že zápas se rozhodně nebude hrát v rukavičkách. Načež byl už ve druhé minutě vyloučen hostující Cubo. Během přesilovky jsme měli obrovskou šanci, o kterou se postaral Honza Pohl. Našemu obránci se na pravém kruhu naskytl volný prostor ke střele, a tak na nic nečekal a tvrdě vypálil na vzdálenější tyč. Němeček jeho střelu dokázal lapit, už při svém prvním zákroku se však zapotil. Na ledě našeho zimáku se tvrdě bojovalo o každý centimetr směrem kupředu, což vyústilo v nedovolený zákrok Honzy Veselého. Ten se proti pravidlům provinil hákováním, a na led tak vyrazila bojovat naše obranná čtveřice. Ta svůj úkol zvládla bez sebemenších pochyb, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. Jenomže do pozoru musela znovu sedm minut před první sirénou. Po verdiktu rozhodčích totiž usednul na trestnou lavici Lukáš Forman a hosté měli další šanci na otevření skóre. Díky organizované defenzivní hře jsme ale bez úhony přečkali i druhé oslabení v zápase. Do kabiny se tak po první třetině šlo za bezgólového stavu.

Ve čtyřiadvacáté minutě na ledě řádila naše elitní formace, která dokázala Zubry dostat pod tlak a na Němečka vyslat několik nebezpečných střel. O to se posléze staral také útok vedený Davidem Ostřížkem, za záda modrožlutého brankáře ale žádná z nich neprošla. Za necelých dvě stě sekund už to vypadalo, že budeme slavit vedoucí branku. Gól Petra Haška ale nebyl uznán, jelikož hlavní sudí ještě před tím přerušili hru pro postavení jednoho z našich forwardů v brankovišti, a puk tak přešel přes brankovou čáru až po hvizdu, tudíž branka nebyla regulérní. V polovině utkání připravil Honza Maruna pro Matouše Venkrbce. Náš kapitán si sjížděl na brankoviště a jeho postup zastavily až betony Němečka. Úspěšná nebyla ani následná tvrdá rána Poledny od modré čáry. Celá akce nakonec vyústila v naši přesilovku, jelikož Antonín Pechanec vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Početní výhodu jsme ale zužitkovat nedokázali. Šanci na reparát jsme měli necelých pět minut před koncem druhé části. Na lavici hanby totiž zamířil Vojtěch Zeleňák. Naše přesilovková pětka pálila na Němečka ze všech stran, červené světlo za jeho bránou ale ne a ne rozsvítit. Po čtyřiceti minutách tak nadále platil bezbrankový stav.

Se kterým jsme se samozřejmě nechtěli spokojit. Poslední perioda ve svém úvodu však odrážela průběh té první, tedy častý souboj o střední pásmo a snaha o nepropustnost obran na modrých čarách. I přesto ale dokázali hosté proniknout na naše území a zaměstnali Marka Štipčáka. Ten musel vytáhnout skvělý zákrok proti Hejcmanovi, který nikým nehlídaný pálil přímo z osy hřiště. Na našem maskovaném muži si ale vylámal zuby. To Zubrům vlilo krev do žil a několik následujících minut se odehrávalo v jejich režii. Neodhodlali se však k žádnému nebezpečnému útočnému tažení, a tak náš stadion nadále čekal na úvodní branku zápasu. Změna přišla necelých osm minut před koncem základní hrací doby, kdy se z na první pohled nenápadné akce dokázali přerušit toto čekání hosté, za jejichž barvy se prosadil Daniel Indrák. V tu chvíli nezbývalo našim hokejistům nic jiného, než vyhrabat poslední zbytky sil a hnát se za vyrovnáním. Čas ale neúprosné utíkal a drahocenné vteřinky mizely z časomíry. Tři a půl minuty před koncem třetí třetiny se na naší lavičce začínaly osnovat plány na hru s odkrytými zády, ke kterým nakonec skutečně došlo. Risk bez brankáře ale Zubři deset sekund před koncem duelu potrestali, když se mezi tři tyče trefil Pechanec. Bilance s Přerovem se tak v letošní sezóně zastavila na dvou výhrách a dvou prohrách.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček – LHK Jestřábi Prostějov: Pro nás je to strašně hořká pilulka, já si troufnu říct, že od druhé třetiny jsme dominovali, byli jsme víc v pohybu a víc na kotouči. Nicméně jsme prohrávali 0:1 a museli jsme otevřít hru, takže ten druhý gól pramenil z toho. Jednoznačně bylo důležité to, že jsme nevstřelili branku, myslím si, že jsme měli dost střeleckých příležitostí, dostávali jsme se před gólmana hostů, ale on na všechno viděl. Málo jsme chodili před gólmana, a gólman který vidí chytá. To byla alfa a omega dnešního duelu.

Michal Mikeska – HC Zubr Přerov: Měli jsme plán, který jsme dodrželi. Řekl bych, že všechno vyšlo až ideálně. V první třetině bylo trochu vidět, že hrajeme venku, domácí měli mírný tlak. Druhá třetina je vždycky složitá, protože je dlouhá střídačka. Ve třetí části jsme čekali největší tlak soupeře, paradoxně jsme ale měli dvě tři gólovky a ve finále nám tam spadl i jeden gól. Poměrně bez problému, velmi dobře a profesionálně jsme pak zvládli prostějovskou power-play. Byl to skvělý zápas.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.00-10
Doležal Z.00-10
Drtil T.0000
Forman L.0002
Fronk J.0000
Hanousek T.00-20
Hašek P.0000
Illéš J.00-10
Krejčí P.0000
Kubeš J.0000
Maruna J.00-10
Ostřížek D.0000
Pěnčík M.0000
Pohl J.00-10
Poledna A.00-10
Venkrbec M.00-20
Veselý J.00-12
Vlach R.0000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost