lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Drama s Jihlavou jsme ovládli 3:1!

Drama s Jihlavou jsme ovládli 3:1!

LHK Jestřábi ProstějovHC Dukla Jihlava

19.kolo, sobota 4.11.2023

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava

3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 39. Forman (Hašek, Krejčí), 54. Z. Doležal (Račuk), 60. Z. Doležal (Pitule) – 59. T. Havránek (Jungwirth, Ozols). Rozhodčí: Obadal, Skopal - Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1100. Střely na branku: 16:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Halouzka) – Hanousek, Šidlík, Kloz, Drtil, Krejčí, Forman – Fronk, Hašek, V. Burian (A) – J. Veselý, Račuk, Illéš – Ostřížek, Pitule, Z. Doležal – Slanina, Venkrbec (C), Jiránek (A) – Maruna.
HC Dukla Jihlava: A. Beran (Chaloupek) – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Kachyňa, D. Kolář (A), Kočí – Čachotský (C), D. Bartoš, Cachnín – Jungwirth, T. Havránek, Štefančík – Jelínek, Menšík, V. Brož – Berger, Pořízek, Krajč.
Hned v prvních minutách duelu proti Jihlavě jsme se museli bránit dvěma přesilovým hrám, což ale naše defenziva zvládla bez větších potíží. Druhá třetina viděla dohromady šest vyloučení, otevření skóre zápasu ale přišlo při hře pěti proti pěti, kdy Lukáš Forman po přihrávce od Haška našel skulinku mezi rukou a tělem hostujícího brankáře! Ve třetí třetině se nejprve prosadil Zdeněk Doležal, Jihlava však dvě minuty před koncem dokázala vstřelit kontaktní branku a na ledě bylo dusno. V tu ránu se do toho ale opět vložil útočník s číslem 88, který trefou do odkryté brány upravil skóre zápasu na 3:1!

Fotogalerie

Hned ve druhé minutě zápasu proti jihlavské Dukle se do jeho průběhu vložili pruhovaní muži, kteří za nebezpečnou hru vysokou holí přisoudili menší trest Honzovi Veselému. Úvodní prověrku v podobě zmenšeného počtu hráčů na ledové ploše jsme však zvládli bez jakéhokoliv zádrhelu a pomalu, ale jistě, jsme začali pronikat do útočného pásma. V plném počtu hráčů jsme se ale neohřáli dlouho, protože při napadání ve vlastním pásmu sáhl k nedovoleným prostředkům Petr Krejčí, a na led tak znovu zamířila naše formace složená pro oslabení. Během něj se snažil Jihlavu dostat do vedení Jan Strejček, jehož tvrdá rána od modré prosvištěla několik čísel nad Štipčákovým břevnem. V polovině úvodního dějství se před brankáře Berana nebezpečně prodral Kuba Illéš, který ale z výhodné pozice trefil pouze gólmana Jihlavy. O dorážku se rychle poté snažil Honza Veselý, ani on ale brankovou síť nerozvlnil. Po několikaminutové pasáži, kdy se obě mužstva snažila vymyslet nejefektivnější přechod útočné modré čáry, se Jihlava na chvíli usadila v naši třetině. Na dobře rozestavěnou obranu a brankáře Štipčáka ale recept nenašla. První periodu zakončil únik Petra Haška, který se snažil prosmýknout do forhendového zakončení, v poslední chvíli mu v tom ale zabránil jeden z hostujících obránců. V úvodním dějství jsme se tak změny stavu nedočkali.

Do prostřední dvacetiminutovky naši hráči nastoupili v útočném naladění a ihned po buly si to namířili k modrému pracovišti Adama Berana. Za brankou Jihlavy probudil své šikovné ručičky Marek Račuk a snažil se najít skulinku, kudy by puk propašoval do před brankového prostoru na některého ze svých spoluhráčů. Plánovaná finta mu ale nevyšla. Pak se do hry poprvé v zápase podívala naše přesilovková formace, která v samotném závěru početní převahy dvakrát po sobě zahrozila po pokusech Račuka a Illéše. Ani jeden z nich nám ale gólovou radost nepřinesl. V polovině zápasu jsme to v přesilovce zkoušeli podruhé, jenomže jsme si v ní nepohlídali střídání a dvaadvacet sekund před návratem Kočího tak na trestnou lavici musel usednout Honza Veselý. Následovala zkrácená přesilovka Dukly, během níž nás skvělým zákrokem lapačkou podržel Marek Štipčák, který zlikvidoval rychlou ránu od modré čáry. Starostí nám ale neubývalo, protože chvíli po návrat Veselého rozhodčí poslali na trestnou lavici Tomáše Hanouska. Za jeho absence dokázal vypíchnout puk Petr Hašek a skončil s ním až v útočné třetině, kde hledal hokejku Viléma Buriana, který by mohl zakončovat nikým nekrytý z bezprostřední blízkosti. Dráhu kotouče ale dokázal změnit gólman Beran. Kdy už však brankář hostů kapituloval, tak to bylo v předposlední minutě druhé třetiny! Lukáš Forman dokázal zužitkovat nabídnutou šanci na levém kruhu, prostřelil Berana a otevřel skóre utkání! Za stavu 1:0 jsme druhou třetinu dohráli.

Ze startu posledního dějství základní hrací doby jsme měli k dispozici dvojnásobnou přesilovku poté, co zbývalo třicet vteřin z trestu Ondřeje Kachyni a vyloučení Jana Bergera. V útočném pásmu jsme se zdrželi po většinu času k přesilovce určenému, marně jsme se ale snažili najít přihrávku, která by rozhodila defenzivu Jihlavanů. V neustálém pozoru ale museli být také naši obránci, kteří odráželi snahy hokejistů z Vysočiny o vyrovnání. Třináct minut před vypršením základní hrací doby se vyznamenal Marek Štipčák! Při hře čtyři na čtyři vystavil ukázkový semafor proti svižné střele ze střední vzdálenosti, jejíž parametry byly víc než gólové. V polovině třetí dvacetiminutovky došlo na pěstní rozmíšku u brankoviště Jihlavy, která skončila vyloučením na obou stranách, a tedy vykrácením trestů. Největší slabinou obou celků byla během utkání matematika, jelikož poté, co špatně vystřídal náš tým, se stejná minela nevyhnula ani hostující Jihlavě. A toho dokázal využít Zdeněk Doležal! Ten v přesilovce totiž dostal nabito na modrou čáru od Marka Račuka, do puku se opřel vší silou a ránou do horního patra jihlavské svatyně nedal brankáři Dukly žádnou šanci. Tři minuty před poslední sirénou od sebe rozhodčí roztrhávali snad čtyři dvojičky hráčů, které si pěstně vyříkávaly poměry před brankovištěm Marka Štipčáka. Necelé dvě minuty před koncem Dukla zadělala na drama, když se při hře bez brankáře prosadil Havránek. Zcela jasnou odpověď ale v poslední minutě po druhé v zápase pronesla hokejka Zdeňka Doležala, který trefil prázdnou branku a upravil skóre zápasu na konečných 3:1!

Ohlasy trenérů

Martin Štrba - LHK Jestřábi Prostějov: Velká gratulace klukům, protože to pro nás byl velice těžký zápas. Byli jsme v nějaké situaci a takový oddřený a odmakaný zápas jsme potřebovali. Je to důležité vítězství a doufáme, že v té pondělní dohrávce na něj dokážeme navázat a výhru potvrdit. Pak bude repre pauza, kde musíme dobře potrénovat a odrazit se na ta místa tabulky, ve kterých se chceme pohybovat. Perfektně zachytal Štipec a kluci to od prvního do posledního hráče oddřeli. Takhle musím hrát, abychom v těch zápasech vítězili. K čemuž nám dnes dopomohli fanoušci. Byli naprosto skvělí, udělali výbornou kulisu, a i díky nim jsme ten zápas dokázali vyhrát.

Viktor Ujčík - HC Dukla Jihlava: Opět se nám nepodařilo využít žádnou přesilovou hru. Utkání bylo vyrovnané a opatrné z obou stran. Jak pro nás, tak pro Prostějov by to byly důležité body. Protože jsme za posledních osm třetin dali jediný gól, mohli jsme těžko pomýšlet na úspěch. To je něco, na čem budeme muset v nadcházející pauze zapracovat.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0010
Doležal Z.2012
Drtil T.00-10
Forman L.1012
Fronk J.0010
Hanousek T.0002
Hašek P.0110
Illéš J.0104
Jiránek T.00-10
Kloz V.0012
Krejčí P.0114
Maruna J.0000
Ostřížek D.0000
Pitule T.0110
Račuk M.0100
Slanina J.0000
Šidlík P.0000
Venkrbec M.00-10
Veselý J.0004
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost