lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Po obratu jsme sahali marně

Po obratu jsme sahali marně

LHK Jestřábi ProstějovHC Stadion Litoměřice

15.kolo, pondělí 23.10.2023

LHK Jestřábi Prostějov - HC Stadion Litoměřice

5:6 (2:1, 0:5, 3:0)
Branky a nahrávky: 10. Račuk (Drtil), 16. Illéš (Šidlík, Račuk), 44. Krejčí (Illéš), 48. Račuk (Illéš, J. Veselý), 60. J. Veselý (Fronk, Illéš) – 19. Cikhart (J. Koláček, Costa), 27. Krutil (Guman), 28. Kuťák (Husák, Sihvonen), 35. Kordule (Krutil), 36. Chlubna (Černohorský), 40. Sihvonen (Chlubna, Kuťák). Rozhodčí: Pilný, Vrba - Vašíček, Peluha. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 976. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 2:0, 2:6, 5:6.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (35. Pavelka) – Šidlík, Pěnčík, Drtil, Kloz, Forman, Krejčí – V. Burian (A), Ostřížek, Fronk – Illéš, Račuk, J. Veselý – Z. Doležal, Pitule, Slanina – Jiránek (A), Venkrbec (C), Maruna – Hašek.
HC Stadion Litoměřice: Cichoň (Pařík) – Krutil, Kroupa, Černohorský, Husák (C), Aubrecht, Tomek, Pavlák – Sihvonen, Kuťák (A), Chlubna – Guman (A), M. Toman, Korkiakoski – J. Koláček, Costa, Cikhart – Kordule, Vitouch, P. Svoboda.
První třetinu zápasu proti Litoměřicím ovládl náš tým poměrem 2:1, a to po střelách Marka Račuka a Kuby Illéše. Ve druhém dějství však kormidlo utkání převzali hosté, kteří dokázali skórovat hned pětkrát. Do závěrečné periody jsme tak šli se čtyřgólovým mankem, ale ani přes to jsme se nevzdávali. Stadion do poslední vteřiny burácel a hráči na ledě div ze sebe nevypustili duši. Ani přesto jsme však zápas zvrátit nedokázali a hostům ze severu Čech jsme podlehli 5:6. V dalším domácím zápase nás čeká přerovský rival. Předprodej na tento zápas proběhne ve ČTVRTEK 26.10. OD 15.00 DO 18.00 HODIN!

Fotogalerie

Hned v první minutě zápasu proti Litoměřicím prověřil pozornost hostujícího brankáře Vojta Kloz, který se prezentoval střelou od levého mantinelu, což pro Cichoně znamenalo rozehřívací zákrok betony. O pár minut později se po přihrávce od Fronka ocitl v nebezpečnější pozici mezi kruhy Honza Veselý. Jeden z obránců v tmavě modrém mu ale zvládl zablokovat hokejku, a tak puk skončil jen v rohu kluziště. Ani soupeřící útočníci ale nezaháleli. Tomáš Guman se dostal za branku Marka Štipčáka, odkud adresoval přihrávku do slotu, kde čekal Kale Costa. S jeho střelou si náš brankář ale bez problémů poradil. V polovině úvodního dějství se poprvé měnilo skóre zápasu! Tomáš Drtil při rychlém přechodu do útočného pásma vybídl ke střele Marka Račuka, který sice napoprvé brankáře Litoměřic nepřekonal, bekhendová dorážka už mu ale vyšla, a tak poslal náš tým do vedení 1:0! Nic na tom nezměnila ani vzápětí nařízená přesilovka hostů, kteří se snažili potrestat nedovolený zákrok Formana, ovšem marně. Kališníkům však početní převaha pomohla mentálně a od jejího odpískání se stále častěji zdržovali v naší obranné třetině. Byli to ale naši hráči, kterým se podařilo skórovat! Na brankovišti Cichoně byl tentokrát důrazný Kuba Illéš, který si našel odražený kotouč a doklepl ho za brankovou čáru. Už to vypadalo, že do druhé třetiny si poneseme dvoubrankový náskok, v závěrů úvodní dvacetiminutovky ale Litoměřice vstřelily kontaktní branku, a rozdíl ve skóre tak byl pouze o gól.

Prostřední periodu jsme započali v početní převaze, jelikož se sirénou ukončující první třetinu byl na dvě minuty vyloučen hostující Jakub Kroupa. Přesilovka ale netrvalo dlouho, protože rozhodčí chvíli po buly odeslali na dvouminutový oddech také Tomáše Drtila. Pokračovalo se tedy čtyři na čtyři. Snížený počet hráčů na obou stranách o něco více vyhovoval hokejistům Litoměřic, nevymysleli ale nic, s čím by si naše defenzíva, dirigovaná Markem Štipčákem, neuměla poradit. Těžké časy přišly v šestadvacáté minutě, kdy na trestnou lavici musel Zdeněk Doležal, kterého o čtyřicet sekund později následoval Petr Krejčí. Dlouhou přesilovku pěti proti třem dokázali hosté tři vteřiny před návratem Zdeňka Doležala využít střelou z hokejky Krutila, a srovnali tak stav utkání na 2:2. Na trestné lavici setrval Petr Krejčí, který už se pomalu chystal naskočit na ledovou plochu a zapojit se do obrany, jeho návrat ale o pár sekund urychlil Filip Kuťák, který ránou z pravého křídla otočil utkání ve prospěch Litoměřic. Naši hráči se s rychlou změnou stavu nechtěli smířit a za doprovodu fanoušků se rvali o každý centimetr ledové plochy, aby se dostali na dostřel Cichoňovy klece. K dispozici jsme měli také trestné střílení, kterého se ujal Kuba Illéš. Ten zkusil soupeřícího gólmana rozhýbat a zakončit forhendovým blafákem. Maskovaný muž v barvách Litoměřic ale udržel svůj beton na ledě a udržel hostující náskok. Ten chvíli poté Pavel Kordule, který se po rychlém protiútoku dokázal prosadit z dorážky. Po čtvrtém inkasovaném gólu Marek Štipčák přepustil své místo v brance Jardovi Pavelkovi. Ale ani jemu se nedařilo. V brance ještě nebyl ani minutu, když na něj vyrukoval Tomáš Chlubna a přidal další trefu na litoměřické konto. Čtyřiadvacet sekund před druhou přestávkou se navíc dokázal prosadit také Riku Sihvonen.

Hosté měli tedy při nástupu do poslední periody k dispozici vedení o čtyři góly. Naši hráči se ale ani za tak nepříznivého stavu nevzdávali, a když to aspoň trochu šlo, šlápli do bruslí a namířili si to do útočného pásma. Po necelých čtyřech minutách se naše snaha vyplatila! Petr Krejčí totiž nikým nehlídaný obsadil levou tyčku Cichoňovy branky, odkud se rychlou dorážkou prosadil a snížil na 3:6. I když byl rozdíl ve skóre o tři branky, trefa Krejčího vlila našim hráčům i fanouškům do žil novou krev, což se opět projevilo na skóre! Marek Račuk totiž dostal přihrávku do mezikruží, s ničím se nepáral, a svou druhou trefou na 4:6 se postaral o zdramatizování posledních minut utkání! Na časomíře zbývalo deset minut a čtyři vteřiny, když na trestnou lavici usedal Riku Sihvonen a měli jsme k dispozici početní výhodu. V ní jsme zuby nehty bojovali o vstřelení kontaktního gólu, brankář Cichoň ale mařil naši snahu svými zákroky. Stadion byl ve varu a svými hlasivkami dál hnal naše bruslaře za vyrovnáním. Ti posílali puky na bránu ze všech možných palebných pozic, a to i ve vlastním oslabení. V něm nechybělo mnoho a naše obranná čtveřice se po jedné z mnoha dorážek mohla radovat z dalšího gólu. Daleko od něj na ose hřiště nebyl ani Matouš Venkrbec, v poslední chvíli se mu ale puk svezl z hokejky a nedokázal vystřelit tak, jak by si představoval. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se náš brankář stěhoval na lavičku a místo něj na led naskočil šestý hráč do pole. S jedním mužem navíc zařídil snížení na rozdíl jediné branky Honza Veselý, kontaktní branka ale přišla příliš pozdě. Litoměřice si náskok vybudovaný ve druhé třetině dokázali udržet a z patnáctého kola získávají všechny body.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba - LHK Jestřábi Prostějov: Znovu se potvrdilo, že musíme hrát celých šedesát minut, a ne jenom čtyřicet. Druhou třetinou jsme si bohužel prohráli zápas, vypadli jsme z herního plánu, nešlo nám to, co jsme si říkali v kabině a dovolili jsme soupeři diktovat tempo, čímž jsme druhou dvacetiminutovku prohráli 0:5. V poslední části přišla obrovská snaha a chtíč, za což bych chtěl hráčům poděkovat, že i za takového stavu bojovali do poslední vteřiny. Ke srovnání chyběl kousek, ale ta karma je taková, že už nám to nevrátila a body jsme neuhráli.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0100
Doležal Z.00-12
Drtil T.01-12
Forman L.0012
Fronk J.0110
Hašek P.0000
Illéš J.1330
Jiránek T.00-12
Kloz V.00-10
Krejčí P.1012
Maruna J.00-10
Ostřížek D.0000
Pěnčík M.0000
Pitule T.0002
Račuk M.2130
Slanina J.01-10
Šidlík P.0010
Venkrbec M.00-10
Veselý J.1120
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost