lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Těsná prohra ve druhém zápase

Těsná prohra ve druhém zápase

VHK ROBE VsetínLHK Jestřábi Prostějov

SF2, neděle 19.3.2023

VHK ROBE Vsetín - LHK Jestřábi Prostějov

1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Klhůfek (Holec). Rozhodčí: Wagner, Jechoutek - Vašíček, Komínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3533. Střely na branku: 16:29. Průběh utkání: 1:0.
VHK ROBE Vsetín: Žukov (Vošvrda) – Česánek, Kajínek, O. Němec (A), Jenáček, Smetana (A), Voženílek – Jonák (C), Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, Půček – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš – Berger.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Malák, Kubeš, Bartko, Staněk, Pěnčík – Jiránek, T. Jáchym, Slanina – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Illéš, Vlach, Veselý – Maruna, Venkrbec, Jandus – Jansa.
Druhý duel se Vsetínem odstartoval podobně jako ten první, tedy rychle a tvrdě. Ačkoliv jsme mohli sledovat útočný hokej, dočkali jsme se jenom jedné branky, a to od vsetínského Klhůfka. V prostřední části si příležitosti ke skórování vypracovaly oba týmy, muži v maskách se ale nedopouštěli žádných chyb, a tak druhá dvacetiminutovka žádnou branku nepřinesla. Během poslední periody jsme se všemi dostupnými prostředky snažili o dotáhnutí hubeného náskoku valachů. Toho jsme se ale ani přes hru s odkrytými zády nedočkali, a ve Vsetíně tak prohráváme nejtěsnějším možným rozdílem.

Druhý zápas semifinálové série proti Vsetínu odstartoval za mohutné podpory obou fanouškovských táborů. Ty nejen v prvních minutách mohly sledovat rychlý a útočný hokej z obou stran. Oba brankáři tak hned od začátku museli být velmi pozorní. První větší šanci si vybojoval David Ostřížek, který se s pukem dostal až mezi kruhy, odkud prověřil vyrážečku Žukova. Zahrozili ale také domácí hráči, po pravém křídle se do úniku vydal Roman Půček, Robin Staněk ale celou situaci zvládl dobruslit a zažehnal rodící se nebezpečí. V polovině prvního dějství jsme si po trestu pro Daniela Maláka vyzkoušeli hru ve čtyřech, oslabení jsme ale zvládli přečkat. Už při srovnaném počtu hráčů na ledě se nám podařilo dobře prostřídat a dostali jsme se do přečíslení čtyři na tři, puk však po této akci ukryl ve své výstroji vsetínský brankář. Ten měl co dělat při náporu, který naši hráči vytvořili v následující minutě, a kdy chybělo opravdu málo k tomu, abychom otevřeli skóre zápasu. To se ale podařilo v šestnácté minutě domácímu týmu, v jehož dresu se prosadil Pavel Klhůfek. Ten se tak stal jediným střelcem úvodní dvacetiminutovky, protože v následujících čtyřech minutách, které na časomíře po jeho trefě zbývaly, už jsme další gól neviděli.

Minutu a půl po startu prostředního dějství se proti pravidlům provinil Roman Půček, po jehož faulu se schylovalo k pěstnímu souboji před střídačkou valachů, tu však rozhodčí uklidnili, a tak jsme si poprvé v zápase vyzkoušeli přesilovou hru. Po minutě ji ale ukončil verdikt rozhodčího, který na trestnou lavici poslal Kubu Illéše. Ani hra ve čtyřech na obou stranách ani neúplná přesilová hra Vsetína ale žádný gól nepřinesla, a Vsetín tak stále držel jednobrankový náskok. To platilo i poté, co zpoza branky Ostřížek vyzval ke střele ze slotu Petra Haška, z pokračujícího tlaku jsme ale vybojovali další početní převahu! Žukov a hráči před ním ale odolali i tentokrát, a také několika tvrdým střelám, které na branku týmu z Lapače naši hokejisté vyslali po jejím konci. V pozoru musel být také Jarda Pavelka na druhé straně kluziště, s nebezpečným pokusem Lichance, který střílel z velké blízkosti, si ale náš brankář poradil. S přibližujícím se koncem druhé dvacetiminutovky se hra na poměry, které v dnešním zápase panovaly, začala výrazně kouskovat a ani jednomu z týmů se nedařilo založit nebezpečnou útočnou šanci. V posledních minutách prostřední periody naši hráči opět srdnatě dobývali vsetínskou svatyni, puk za brankovou čáru se nám ale dostat nepodařilo, a stále tak platil nepříznivý stav 0:1.

Hned na začátku poslední části se před branku domácích dral s pukem na holi Tomáš Jáchym, obránci v zelenožlutých dresech ho ale na poslední chvíli odzbrojili. Pak se hra přesunula do našeho obranného pásma, kde vsetínští po svých střelách vybojovali několik vhazování. Jejich výpady ale svými zákroky zodpovědně pokryl Jarda Pavelka. S ubývajícím časem naši hráči stále houževnatěji bojovali o každý centimetr ledové plochy, který by nás dostal blíže k Žukovově brance a vytouženému vyrovnávacímu gólu. Jedenáct minut před koncem základní hrací doby se hrálo ve čtyřech na obou stranách, když rozhodčí potrestali shodně dvěma trestnými minutami Robina Staňka a Daniels Berzinš. Hra ve sníženém počtu hráčů na obou stranách patřila mezi klidnější pasáže, hned po návratu provinilců jsme se ale opět hnali za vyrovnáním. Domácí nicméně stále víc a víc stahovali hru, a i za cenu několika icingů se snažili sbírat cenné vteřiny osvobození od našeho tlaku. Finální nápor jsme započali dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny, kdy jsme se o vyrovnání snažili se šesti bruslaři v útočném pásmu. Několik šancí jak pro sebe, tak své spoluhráče, vybojoval David Ostřížek, ani náš kanonýr ale neodvrátil nejtěsnější možnou prohru ve druhém zápase semifinálové série.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: I když jsme dnes nevyhráli, tak jsem na náš výkon pyšný. Z našeho pohledu to byl povedený zápas, chybělo tomu jenom to finále v podobě gólu. Trochu postrádáme důraz před brankou a takový zabijácký instinkt… Série ale ještě rozhodně nekončí, o první bod budeme ve středu bojovat doma, kde věřím, že naši fanoušci vytvoří ještě silnější atmosféru, která nám pomůže a zároveň to znepříjemní hráčům Vsetína.

Jiří Weintritt - VHK ROBE Vsetín: Dnes jsme viděli klasické utkání play-off. Hrají proti sobě dva vyrovnané týmy a rozhodují maličkosti. Ty se nám dnes podařilo splnit a velmi nám pomohl také náš brankář. Tým má velkou pochvalu, ale šestým hráčem tady bylo naše publikum, panuje tu taková atmosféra, že není na střídačce slyšet slova.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartko J.00000
Burian V.00-120
Hašek P.00-120
Illéš J.00020
Jáchym T.00000
Jandus T.00000
Jiránek T.00000
Kubeš J.00-100
Malák D.00020
Maruna J.00000
Ostřížek D.00-120
Pěnčík M.00000
Slanina J.00000
Staněk R.00020
Valenta T.00-100
Venkrbec M.00000
Veselý J.00020
Vlach R.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost