lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Na ledě lídra jsme vybojovali bod

Na ledě lídra jsme vybojovali bod

SK Horácká Slavia TřebíčLHK Jestřábi Prostějov

13.kolo, středa 19.10.2022

SK Horácká Slavia Třebíč - LHK Jestřábi Prostějov

2:1sn (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Šilhavý (Hunkes, Malý), rozh. náj. Meluzín – 25. Jiránek (Valenta). Rozhodčí: Svoboda, Kostourek – Kleprlík, Bohuněk. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 832. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, J. Stehlík, Poizl, Hunkes – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), Vodný, Holec – Mácha, Šilhavý, Malý – Mat. Novák, Svoboda, Meluzín.
LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Přecechtěl) – Hamšík, Valenta, Benda, Malák, Pěnčík, Poledna, Zajíc – Hašek, T. Jáchym (C), Burian – Jiránek (A), Vlach, Jansa – Maruna, Venkrbec, Routa – Přibyl, Kotásek.
Zápas s Třebíčí se nesl ve znamení boje o střední pásmo a rychlých protiútoků. Prvního gólu jsme se dočkali až ve druhé třetině, skóre utkání se tečí podařilo otevřít Tomáši Jiránkovi. Třebíč však ještě ve druhém dějství dokázala utkání srovnat, a vyrovnaný stav vydržel až do samostatných nájezdů. V nich bod navíc získala Třebíč.

První minuty utkání byly kostrbaté od obou celků. Hráči jak jednoho, tak druhého týmu totiž svým kolegům adresovali jednu nepřesnou přihrávku za druhou, a tak byla převážná část prvních pěti minut ve znamení přejíždění z jedné strany ledové plochy na druhou. To se změnilo v přesilovce, kterou jsme sehráli po nedovoleném zákroku domácího Bořuty. V ní už nám šlo kombinování o mnoho lépe a dostali jsme se také k prvním střelám. Když už to však vypadalo, že by některý z našich hráčů mohl vážněji ohrozit branku Třebíče, vždy se v dráze puku objevila hokejka domácích, která kotouč vymrštila vysoko nad bránu. V obrovské šanci se už při hře pět na pět ocitl Petr Hašek, který šikovně vystihl třebíčskou rozehrávku. V souboji jeden na jednoho byl ale úspěšnější brankář Jekel, a tak nadále platil bezbrankový stav. Jekel musel znovu zasahovat chvíli poté, kdy do před brankového prostoru, kde opět číhal Hašek, nahazoval puk Aleš Poledna. Gólman Třebíče ale úspěšně schoval puk do své lapačky, a nedovolil tak našim hráčům vytvořit jakýkoliv závar na brankovišti. Tři minuty před koncem první třetiny se hokejistům Třebíče podařilo sevřít nás v obranném pásmu, s nátlakem domácích jsme se ale společnými silami dokázali vypořádat. V závěrečných vteřinách po rychlé výměně puků pálil z mezikruží Jiránek, ani on však nedokázal rozsvítit červené světlo za brankou Třebíče, a tak se po dvaceti minutách do kabin odcházelo za bezgólového stavu.

Hned v úvodu druhé třetiny předvedl parádní obranný zákrok Kuba Hamšík, když svou holí zblokoval kotouč, který směřoval na jednoho z třebíčských hokejistů. Ten by jinak mohl s pukem na holi operovat v bezprostřední blízkosti naší brány. Hru poté přerušil hvizd sudích, kteří potrestali špatné střídání Třebíče, která se po ledové ploše proháněla v šesti bruslařích. Hned po vhazování jsme začali urputně kombinovat a po střele Jansy kotouč projel brankovištěm. Že neskončil v bráně, nás ale dlouho nemrzelo. Vzápětí si totiž puk ke střele na modré čáře srovnal Tomáš Valenta, a jeho pokus před bránou tečoval Tomáš Jiránek, který otevřel skóre utkání. Prohřešky proti pravidlům se bohužel nevyhnuli ani nám, a v polovině zápasu tak Třebíč dostala první možnost sehrát početní převahu. V ní se nejprve hra po úmyslném ofsajdu přesunula až před branku Jekela, po vhazování však přesnou přihrávku obdržel Vojtěch Šilhavý, který se dostal za naši obranu a na konci svého samostatného úniku propašoval puk za Němečkova záda. Poté se hra opět přeměnila v urputný boj o střední pásmo. Když už se našim hokejistům podařilo na delší dobu usadit v útočné třetině, dostal se k ráně z pravého kruhu Martin Pěnčík. Ten svou na první pohled nenápadnou střelou Jekelovi zavařil, domácí obránci však puk včas odklidili do bezpečí. Dvě minuty před koncem vyrazil s pukem na holi na zteč Holec, naši obránci ho ale stihli dobruslit a znepříjemnit mu zakončení, se kterým si tak hravě poradil Němeček. Ten v samotném závěru třetiny zlikvidoval i obrovskou šanci Dočekala, a po druhém dějství tak bylo skóre zápasu nerozhodné – 1:1.

Třetí třetinu jsme odstartovali obrovskou šancí, která vznikla po nejistém zákroku Jekela, z jehož výstroje proputoval puk až za jeho záda. K němu okamžitě přispěchali domácí obránci, kteří se ho snažili zamést pod svého gólmana. Kotouč ale vyplaval před ním, kde se ho ujaly hokejky našich hokejistů, branka domácích ale byla tak narvaná, že jsme do ní puk dostat nedokázali. Třebíčí ale velká vřava na jejich brankovišti nervy nenarušila, a z následného protiútoku se jim podařilo orazítkovat horní tyč Němečkovy branky. Hra se přelévala ze strany na stranu i v průběhu třetí třetiny. Brankáři obou celků museli být neustále v pozoru, protože na ně mířil jeden puk za druhým. Deset minut před koncem hokejisté Třebíče dokázali vytvořit dlouhý tlak, ve kterém si vybojovali hned tři šance. Naši obránci s jistým Němečkem v zádech jim ale nedovolili žádnou změnu ve skóre. Ta nepřišla ani po třech dorážkách Matěje Psoty, který vyjel s pukem na holi zpoza branky a snažil se ho dostat za Němečkova záda. Náš brankář měl však betony na správném místě, a nedovolil mu z vyložené šance skórovat. V posledních vteřinách se strhla na našem brankovišti obrovská mela, která skončila dvouminutovými vyloučeními na obou stranách. To bylo to poslední, co se odehrálo v základní hrací době, neboť po tomto incidentu na časomíře zbývalo jedenáct setin sekundy. V Třebíči jsme ani po šedesáti minutách neznali vítěze utkání, a tak následovalo prodloužení.

V nastaveném čase byla aktivnějším týmem Třebíč. Domácí hokejisté vysílali na Němečka jednu střelu za druhou, ten je však bezpečně pochytal. Obzvlášť se předvedl proti Bittnerovi, který z mezikruží pálil do horních pater branky, i tam ale lapačka našeho brankáře dosáhla, a tak musely o vítězi utkání rozhodnout až samostatné nájezdy.

Těch se jelo celkem sedm sérií. Jediným našim úspěšným střelcem se v dovednostní disciplíně stal Roman Vlach, zato třebíčští se prosadili dvakrát. Z Třebíče si tak odvážíme bod.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Byl to hodně těžký zápas ze dvou důvodů. První byl ten že jsme nemohli chytit tempo toho utkání. Všechno bylo mdlé pomalé a ospalé. Soupeř byl nepříjemný, konsolidovaný, takhle ho neznáme. Většinou hraje totální ofenzivu. Tentokrát přišel s jiným způsobem hry, výborně bránil, nepouštěl nás do šancí a střel. Důležitý moment bylo naše vyrovnání a fakt, že se do třetí třetiny za stavu 0:1, ale 1:1. Myslím si, že ve třetí třetině jsme trošičku, hlavně posledních deset minut byli kvalitnější a v závěru jsme měli šance, od Jakuba Stehlíka zvonilo břevno. Ale asi by bylo nezasloužené porazit soupeře, který dřel celý zápas takhle kvalitně bylo pro nás hodně složité ho přehrát. V prodloužení jsme měli dvě šance a možná za to, že jsme v nastaveném čase bylo něco málo lepší, jsme si v nájezdech vystřelili ten bonusový bod. To už je ale vždycky loterie, nás podržel Pavel Jekel, dva naši nájezdníci se trefili a za to jsme rádi. My jsme zvyklí hrát dobře z obrany, našemu systému věříme a s podobným stylem hry dnes přijel i soupeř, který byl hodně nebezpečný a nepříjemný v tom, že jsme se nemohli dostat do varu, nemohli jsme dostat do varu diváky, protože jsme neměli skoro žádné šance a žádný delší časový úsek v útočném pásmu. Celkově to dnes bylo takové ospalé, bylo to o jedné střele, která v šedesáti minutách nepřišla ani na jedné straně. Proto si myslím, že dělba bodů byla zasloužená. Za prodloužení a provedení nájezdů jsme si zasloužili druhý bod.

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: Byl to opatrný zápas, hodně se bránila střední pásma. Měli jsme několik šanci, to samé i soupeř a góly padaly pouze z přesilovek. My jsme chtěli bodovat a to se nám podařilo, ale samozřejmě teď nezažíváme dobré období co se týče zdraví hráčů. Věřím, že nás to ale posílí a budeme se jenom zvedat.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Benda V.00020
Burian V.00000
Hamšík J.00000
Hašek P.00000
Jáchym T.00000
Jansa F.01000
Jiránek T.10020
Kotásek A.00000
Malák D.00000
Maruna J.00000
Pěnčík M.00000
Poledna A.00000
Přibyl M.00000
Routa D.00000
Valenta T.01000
Venkrbec M.00020
Vlach R.00000
Zajíc J.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost