lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Úvodní zápas skončil lépe pro Zlín

Úvodní zápas skončil lépe pro Zlín

LHK Jestřábi ProstějovBerani Zlín

ČF1, sobota 9.3.2024

LHK Jestřábi Prostějov - Berani Zlín

3:5 (1:1, 2:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 4. Jáchym, 21. Z. Doležal, 24. Hanousek (Venkrbec) – 12. Paukku (Šlahař), 43. M. Lang (Salonen, Holík), 53. Z. Sedlák (Novák, Werbik), 54. Z. Sedlák (M. Novotný, Suhrada), 60. Zbořil. Rozhodčí: Bejček, Mejzlík - Malý, Augusta. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2373. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (Štipčák) – Hanousek, Šidlík, Pohl, Forman, Krejčí, Kubeš, Drtil – Z. Doležal, Jáchym (A), Jiránek (A) – Illéš, Hašek, J. Veselý – Fronk, Ostřížek, Slanina – V. Burian, Venkrbec (C), Maruna.
Berani Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Šlahař, Holík, Paukku – M. Lang, Werbik, Salmio – Novák, Süss, Z. Sedlák – P. Sedláček (A), Gago, Köhler (C).
První čtvrtfinálový duel jsme mohli sledovat za naprosto skvělé fanouškovské kulisy. Ta v úvodní třetině sledovala otevírací gól Tomáše Jáchyma, na který ovšem za Zlín reagoval svou trefou Jesse Paukku. Ve druhé části duelu pak rozradostnil náš stadion Zdeněk Doležal, kterého o necelé tři minuty poději napodobil Tomáš Hanousek, což znamenalo, že do poslední dvacetiminutovky jsme vstupovali s dvougólovým náskokem. Ten ovšem Ševci dokázali umazat, a dokonce otočili skóre ve svůj prospěch. I přes náš slibný začátek tak první utkání vyhráli hosté.

Fotogalerie

Čtvrtfinálová série našeho týmu ještě před startem úvodního zápasu nabídla slavnostní ceremoniál, při kterém majitel klubu pan Jaroslav Luňák, předal klubový dres generálnímu řediteli společnosti Mubea. Ta je od letoška našim generálním partnerem, a panu Ing. Miroslavu Mikulovi tak byl jako poděkování předán originální dres našeho klubu s jeho jménem. S ním na zádech se pak pan Ing. Mikula dokonce ujal slavnostního buly jako předzvěsti toho oficiálního.

Úvodní duel čtvrtfinále proti zlínským Beranům pak odstartoval za přihlížení téměř zaplněného stadionu, který se od první minuty měl na co dívat! Jak naše letka, tak hostující Ševci hned od úvodního buly šlapali na nejméně sto dvacet procent, stejně jako fanoušci obou táborů. Skóre série hrané na tři vítězná utkání otevřel už na startu čtvrté minuty Tomáš Jáchym! Ten totiž perfektně vystihl rozehrávku modrožlutého Zdeňka Čápa, vzal si puk pod svá křídla a přesnou střelou na 1:0 otevřel skóre utkání. Ani ne o minutu později už náš zimák zvedal ruce nad hlavu znovu, když nejprve z pravého křídla střílel Honza Veselý, jehož pokus se ještě přes Hufovy betony snažil na hranici brankoviště přehodit Kuba Illéš. Gólman hostů ale v tomto souboji nakonec uspěl. Ten samý hráč měl šanci ještě o něco později, když podobně jako Jáchym vystihl rozehru Beranů, mířil ale pouze nad horní tyčku. Přesně se však ve dvanácté minutě trefil hostující Jesse Pauku, který vyrovnal skóre. Vzápětí ovšem hostující Sedlák dostal menší trest za nebezpečnou hru vysokou holí. Na ledovou plochu tak zamířila naše hladová, přesilovková formace, která ovšem při svém prvním počinu ve vyřazovacích bojích na Ševce vyzrát nedokázala. I proto první třetina zápasu skončila za vyrovnaného stavu.

Naši borci se ale postarali o to, aby netrval dlouho! Čtrnáct vteřin po startu prostřední části totiž vystihl záměr brankáře Hufa Tomáš Jiránek, za bránou získal puk a poslal ho do ohně. Tam se k němu po zásahu brankáře a jednoho z hostujících beků dostal Zdeněk Doležal, který se nikoho na nic neptal a z mezikruží navýšil náš náskok na 2:1! A elitní formace úřadovala i nadále. Po gólech Jáchyma a Doležala se totiž mezi střelce prvního čtvrtfinálového duelu zapsal také obránce Tomáš Hanousek, který se aktivně vydal až na brankoviště zlínského gólmana, odkud kotouč za jeho záda odklidil nastavením čepele do přihrávky od Matouše Venkrbce. Dvougólový náskok jsme uhájili také před první přesilovou hrou hostujícího Zlína, dokonce jsme nebyli daleko od jeho navýšení, když v ideální střelecké pozici na ose hřiště nakonec neproměnil svou šanci Honza Veselý. Už se psala druhá polovina základní hrací doby, když jsme Ševce tlačili v jejich vlastní třetině a snažili se utahovat pomyslnou smyčku okolo Hufovy branky. Modrožlutí ale náš tlak dokázali přestát a nedovolili nám navýšit stávající vedení. Po čtyřiceti minutách jsme tak do kabin zamířili za stavu 3:1.

Krátce po nástupu do poslední třetiny ovšem přišly krušné chvilky pro náš tým. Za hákování totiž na trestnou lavici usedl Petr Hašek. Téměř celé dvě minuty oslabení jsme dokázali odolávat náporu Beranů, v samotném závěru početní nevýhody jsme ale nedokázali uhlídat Martina Langa, jehož jméno se posléze objevilo v zápise střelců. O minutu později se modrožlutí, nabuzeni předchozím gólem, dostali do další velké šance, během které nekrytý kotouč nebezpečně poskakoval po brankovišti Jardy Pavelky. Ševci jako by našli v průběhu třetího dějství nové síly a o chvíli později byl náš prostor mezi třemi tyčemi opět v ohrožení. Werbik ovšem nezvládl zakončení z před brankového prostoru, a skóre tak zůstalo beze změny. Základní hrací doba dál a dál utíkala. Ve chvíli, kdy na časomíře zbývalo posledních dvanáct minut, usedal na lavici hanby Nicolas Werbik, kterého pruhovaní muži potrestali za zásah do oblasti hlavy a krku, jenž ve svém obličeji pocítil Honza Slanina. V přesilovce jsme neměli daleko od toho, abychom si vzali zpátky dvoubrankový náskok, když se v téměř tutové šanci ocitl Honza Veselý. Paní štěstěna ale v tomto případě stála na rameni brankáře Hufa, který ze vzájemného duelu vyvázl lépe. Bohužel se o slovo přihlásilo starodávné hokejové pravidlo „nedáš-dostaneš,“ a ve třiapadesáté minutě tak po gólu hostů výhře nebyl blíž ani jeden z týmů. Jenomže po teči Sedláka, která přišla šest minut před koncem, už se mu přiblížil Zlín. Naši borci tak poprvé v zápase museli dohánět náskok soupeře, což se ani přes veškerou snahu a hru bez brankáře nepodařilo. S odkrytými zády jsme naopak inkasovali, a první čtvrtfinálové klání tak vyznělo lépe pro Zlín.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček – LHK Jestřábi Prostějov: Play-off se hraje na série, ve které teď prohráváme 0:1. My si samozřejmě musíme uvědomit, proč jsme dnes prohráli v dobře rozehraném zápase, vyříkat si to mezi sebou a vstoupit do zítřejšího utkání úplně jinak. S pokorou odehrát celých šedesát minut a jít naproti tomu, abychom srovnali sérii na 1:1. Z dneška si můžeme a musíme vzít spoustu věcí, protože jsme si to prohráli sami a kdyby jsme na to jenom zapomněli, tak si myslím, že by se ten dnešní scénář mohl opakovat.

Jan Srdínko – Berani Zlín: Dnes to bylo klasické play off utkání. Ze začátku tam byla nervozita, byli jsme potrestaní za chybičky, které jsme udělali. S přibývajícíma minutama se ale naše hra zlepšovala a šli jsme si za vítězstvím. Nesmírně si toho vážíme, že jsme tady v Prostějově udělali první bodík. Třetí třetina se nám povedla, už za stavu 3:1 tam bylo cítit to odhodlání, že to ten tým nevzdává, na střídačce bylo hodně živo. Šli jsme za tím, jsme rádi, že jsme byli odměněni.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0110
Doležal Z.1022
Forman L.00-10
Fronk J.00-10
Hanousek T.1110
Hašek P.00-12
Illéš J.00-10
Jáchym T.1010
Jiránek T.0110
Krejčí P.00-20
Kubeš J.00-10
Maruna J.0000
Ostřížek D.00-12
Pohl J.0000
Slanina J.00-12
Šidlík P.0030
Venkrbec M.01-10
Veselý J.0000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost