lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
S Frýdkem letos poprvé bez bodů

S Frýdkem letos poprvé bez bodů

HC Frýdek MístekLHK Jestřábi Prostějov

46.kolo, pondělí 12.2.2024

HC Frýdek Místek - LHK Jestřábi Prostějov

5:1 (1:0, 3:1,1:0)
Branky a nahrávky: 20. R. Veselý (Doktor, Svačina), 23. Haman (Marosz), 25. Krajč (Ramik, Marosz), 31. Haas (Svačina, Doktor), 58. Svačina – 27. J. Veselý (Hanousek, Jiránek). Rozhodčí: Čáp, Šico - Komínek, Maňák. Vyloučení: 3:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 912. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
HC Frýdek Místek: Mokry (Švančara) – Š. Havránek, Haman (A), Výtisk (C), D. Kowalczyk, Homola, Šenkeřík, Urbanec (A) – Svačina, R. Veselý, Doktor – Haas, Marosz, Hotěk – Krajč, Šuhaj, Martynek – Ramik, Macháček, Geidl.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (25. Štipčák) – Krejčí, Hanousek, Forman, Drtil, Kubeš, Poledna, Pěnčík – Jiránek (A), Jáchym (A), Z. Doležal – J. Veselý, Vlach, Illéš – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Maruna, Venkrbec (C), Fronk.
Otevřít skóre utkání šestačtyřicátého kola mohl Petr Hašek, který se ujal trestného střílení, proměnit ho ale nedokázal, a tak se jako první v zápase v poslední minutě úvodní třetiny trefili domácí. Ti v prostřední části přidali další tři góly z přesilovek, na které přesnou trefou odpověděl pouze Honza Veselý. Během poslední třetiny pak poslední branku zápasu vstřelil domácí Svačina.

Po týdenní reprezentační pauze jsme do hokejového kolotoče naskočili ve frýdeckomístecké hale Polárce, kde zprvu aktivitu na puku předváděli domácí. Jarda Pavelka tak hned v úvodních minutách musel čelit střelám Havránka, Haase nebo Geidla, za naše barvy opětoval ve třetí minutě palbu Honza Maruna. V páté minutě se ozval hvizd píšťalek, když hlavní sudí chtěli takříkajíc nastolit metr a shodně vyloučili za sekání Marosze a Drtila, počet hráčů na ledě však tato situace neovlivnila. V době, když už byli oba hříšníci zpátky mezi svými kolegy, byla k vidění nejprve šance Šenkeříka, který však minul zařízení a protiútok Davida Ostřížka, jenž nakonec poslal puk pouze do lapačky Mokreho. Ten se zapotil v polovině první třetiny, když na něj nejprve střílel z osy hřiště Tomáš Jáchym a jeho pokus navíc na brankovišti dorážel Zdeněk Doležal. Skóre zápasu mohl otevřít Petr Hašek, který se ujal trestného střílení nařízeného po faulu na Viléma Buriana, který ujížděl sám na gólmana. Hašek se rozhodl pro bekhendový blafák, jenomže úspěchu se s ním nedočkal. V pozoru musel být také Jarda Pavelka, který o tři minuty později zlikvidoval přečíslení Rysů, zakončené střelou Krajče. Ke konci úvodního dějství jsme po špatném střídání obdrželi trest pro hráčskou lavici. Sice už to vypadalo, že se nám oslabení podaří zvládnout, třináct vteřin před první sirénou však domácí po střele Radka Veselého otevřeli skóre zápasu.

Hned v úvodu prostřední periody se Rysi poohlíželi po dalším gólu, Oskar Haas však svým pokusem pouze orazítkoval dobře postavenou levou tyčku naší branky. Následovaly další krušné chvilky, kdy jsme po vyloučení Tomáše Drtila znovu museli čelit nejnebezpečnější přesilovce Chance ligy, ve které nakonec frýdeckomístečtí hráči po střele Hamana odskočili na rozdíl dvou gólů. Rychlou odpověď chtěl najít Zdeněk Doležal ve spolupráci s Hanouskem, střela od modré však doputovala pouze do moci gólmana Mokreho. Domácí celek navíc v pětadvacáté minutě slavil znovu, když se trefil Samuel Krajč a místo Jardy Pavelky zaujal Marek Štipčák. I když byla psychická výhoda na straně Frýdku, naši hokejisté se velkého náskoku soupeře nezalekli a vydali se bojovat. V sedmadvacáté minutě tak Tomáš Hanousek vymyslel úžasnou přihrávku, kterou Honza Veselý bez rozmyslu přetavil v gól na 1:3. V polovině utkání však Zdeněk Doležal obdržel dvouminutový trest za napadení, což vyústilo ve čtvrtý gól Frýdku-Místku z hokejky Haase. O obrovský závar se postaral ve třiatřicáté minutě Honza Veselý, který to nejprve vzal na sebe na pravém kruhu, a následně zlobil v prostoru za brankou. Necelých pět minut před druhou pauzou vymyslel Hanousek další skvělou přihrávku, kterou našel Tomáše Jáchyma. Proti němu však předvedl ukázkový rozštěp brankář Mokry. Maskovaného muže Rysů jsme do čtyřicáté minuty podruhé nepřekonali, a tak bylo nutné koncentrovat síly na třetí třetinu.

V ní před námi stál nelehký úkol v podobě smazání třígólového manka. Domácí publikum však pomáhalo svému celku vyrovnávat se s naším střeleckým snažení, pod které se podepsali třeba Krejčí nebo Hanousek. Kurz, kterým se hra ubírala však nastavil Frýdek-Místek. Domácí totiž dostali k dispozici několikátou početní převahu, v níž ale dokázali zahrozit naši útočníci. Matouš Venkrbec v přečíslení předkládal puk Honzovi Marunovi, ten ale jeho přihrávku nezpracoval tak, aby mohl ohrozit svatyni domácích. Chvíli na to Zdeněk Doležal vybídl ke střele Tomáše Jáchyma, kterému chyběl krok k tomu, aby bekhendem zasunul puk do polo odkryté klece. Krejčí, Vlach, Illéš… to je trojice hráčů, která dobývala nepropustnou frýdeckomísteckou tvrz jménem Mokry několika střelami a dorážkami v devětačtyřicáté minutě. Ani jeden z našich borců však neprotlačil kotouč přes jeho betony, Vilém Burian navíc o dvě minuty později trefil z pravého kruhu břevno. Hokejisti s jestřábem na hrudi se snažili stále stupňovat tlak, otevřít hru a co nejvíce času strávit v útočném pásmu. S tím zákonitě přišly také rychlé kontry domácího týmu, které nabraly na síle při vyloučením Jirky Fronka, který nešikovně vyhodil puk z ledové plochy. Výhodný počet hráčů na ledě domácí tentokrát v další gól nepřetavili, skórovat však dokázal po skončení přesilovky Vladimír Svačina, který upravil skóre zápasu na konečných 1:5.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček – LHK Jestřábi Prostějov: Po té reprezentační pauze jsme v začátku zápasu sledovali oboustranně strašně nervózní výkon. I když jsme prohrávali po gólu v oslabení, tak bych řekl, že jsme v tu chvíli nebyli horším týmem. Úplně striktně smutný pohled se nám ale naskytl od druhé třetiny, kdy jsme byli nedisciplinovaní, bez pohybu a zápas jsme absolutně nezvládli. Tady se lámal chleba, druhá třetina nás srazila a mělo to tak být, protože jsme neodvedli adekvátní výkon k tomu, co umíme a co bychom mohli předvádět. V poslední části už jsme měli spadlé hlavy, my jsme samozřejmě apelovali na to, že zápas je hratelný, že je potřeba zvýšit aktivitu, že nemáme za stavu 1:3 co ztratit, ale chyběl tam větší tlak do brány a vezlo se to s námi z té druhé třetiny. Aktivita tam byla větší, ale nemyslím si, že bychom nějak extra zvedli výkon a byla tam zase spousta nepřesností, spousta prohraných soubojů, propadů, takže i taktické chyby. Ten zápas byl od druhé třetiny z naší strany úplně špatně a musíme dnešek rychle napravit.

Martin Hrnčár – HC Frýdek-Místek: Vynikající výkon brankáře Vojty Mokreho a fantastické speciály. To znamená přesilovkovou formaci kolem Vládi Svačiny, nebo Rosti Marosze. Oni ty přesilovky zahráli excelentně. My se na vše perfektně připravili, věděli jsme, co budeme od nich očekávat, že hrají aktivně v oslabení, že jen nestojí, ale napadají vás a snaží se na vás vyvinout tlak. Vše jsme si nastudovali u videa a vyzkoušeli i na tréninku. Kluci si toto vzali k srdci a odehráli to perfektně. Dali jsme dnes čtyři přesilovkové góly, kdy byl jeden krásnější než druhý. Jsme tudíž spokojení. Měli jsme i štěstí, to však k zápasu patří. Ta třetí třetina mě trochu mrzí, tam jsme znovu začali hrát profesorský hokej. Bylo tam mnoho ztrát puku, mnoho přečíslení. Je to zcela zbytečné. My když vyhráváme o ty dva tři góly, tak se zasekneme a potom nepokračujeme v té fázi hry, jak jsme hráli třicet pět, či padesát minut. To musíme pro příští utkání odstranit, chlapi si musí nechat říct.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0000
Doležal Z.0006
Drtil T.0004
Forman L.0000
Fronk J.0004
Hanousek T.0100
Hašek P.0000
Illéš J.0000
Jáchym T.0010
Jiránek T.0100
Krejčí P.0010
Kubeš J.0000
Maruna J.0000
Ostřížek D.00-10
Pěnčík M.00-10
Poledna A.0012
Venkrbec M.0000
Veselý J.1000
Vlach R.00-10
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost