lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Duklu porážíme s nulou v zádech!

Duklu porážíme s nulou v zádech!

LHK Jestřábi ProstějovHC Dukla Jihlava

45.kolo, sobota 3.2.2024

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava

2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. J. Veselý (Hanousek, Z. Doležal), 45. Ostřížek. Rozhodčí: Svoboda, Cabák - Vašíček, Peluha. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 890. Střely na branku: 17:43. Průběh utkání: 2:0.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (Štipčák) – Krejčí, Hanousek, Drtil, Forman, Poledna, Kubeš – Jiránek (A), Jáchym (A), Z. Doležal – Illéš, Vlach, J. Veselý – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Fronk, Venkrbec (C), Maruna.
HC Dukla Jihlava: Maláč (Chaloupek) – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský (C), R. Toman, Cachnín – Harkabus (A), T. Havránek, Jelínek – Rauš, Menšík, Jungwirth – Štefančík, Pořízek, V. Brož – Kočí.
První třetina byla svižná a až na její závěr se odehrávala plynule, k vidění však nebyl jediný gól. Skóre utkání tak až v pětadvacáté minutě otevřel šikovnou tečí Honza Veselý. V poslední části se do zakončení velezkušeně proháčkoval David Ostřížek, který upravil stav zápasu na konečných 2:0!

Fotogalerie

O kapku lepší měření sil s Jihlavou začalo v solidním tempu, kdy bylo na obou týmech vidět, že do zápasu chtějí mít lepší nástup a vydolovat z něj herní převahu, nejlépe samozřejmě i tu gólovou. To znamenalo, že už od začátku museli být připraveni na rychlé výpady a střely maskovaní muži – Jarda Pavelka a jeho sok Filip Maláč. Náš brankář v úvodu utkání zlikvidoval průnik Čachotského a o několik minut později také střelu Cachnína, na druhé straně kluziště se pak o střeleckou aktivitu postaral Honza Maruna. V polovině první části si do velmi slibně vypadající akce na levém křídle sjel Kuba Illéš, ránu z kruhu však dokázali zblokovat hostující obránci, a kotouč tak putoval pouze do ochranné sítě. Velmi blízko otevření skóre zápasu byl o něco později Jirka Fronk, na jehož hokejku jen kousek před brankovištěm doskákal vyražený puk. Náš útočník však z bezprostřední blízkosti nedokázal zvednout černou gumu tak, aby mířila nad beton jihlavského brankáře, a pokračovalo se tak za bezbrankového stavu. Změna mohla přijít poté, co v poslední minutě usedal na trestnou lavici Vítězslav Brož za hákování, ještě před první sirénou však kousek od něj usedl Tomáš Hanousek, kterého zakrátko doplnil Kuba Kubeš. Po dvaceti odehraných minutách tak ani jeden z týmů nebyl blíže bodovému zisku.

Prostřední část začala za velmi neobvyklého počtu hráčů na ledě (čtyři na tři z pohledu Jihlavy), z čehož se následně stala zkrácená, ovšem dvojnásobná, početní převaha týmu z Vysočiny. S nepříznivou situací jsme se však dokázali popasovat bez jakékoliv újmy, a tak jsme opět mohli spřádat plány na útočné snažení. To ještě umocnil další zásah rozhodčích, kteří potrestali nedovolený zákrok Šimona Jelínka. Na led se tedy vydala naše přesilovková pětka, Dukla však většinu svého oslabení odehrála semknutá v pomyslném čtverci přes svým brankářem, a nedovolila našim borcům sehrát kombinaci s úspěšným koncem. Ta ale přišla krátce po ní! Od modré totiž pálil obránce Tomáš Hanousek, jehož střelu těsně před bránou mistrně tečoval Honza Veselý! Náš vysoký forward se tak zasloužil o vedení 1:0. Jeho trefa měla na naše hráče blahodárný účinek, protože hned ve dvou následujících situacích nebylo daleko od dalšího gólu. Tu větší šanci měl na hokejce Martin Pěnčík, který si jako obránce sjel až mezi kruhy a tvrdou dělovkou pročechral betony brankáře Maláče. Gólman hostů se společně se svou obranou dokázal už ve druhé polovině zápasu vypořádat s naší další přesilovkou, během které jsme dvakrát zvedali ruce nad hlavu, ani jednou jsme se však kýženého navýšení vedení nedočkali. Do kabin jsme tak po druhé dvacetiminutovce mířili s jednobrankovým náskokem.

Ten jsme samozřejmě během poslední části základní hrací doby chtěli co nejdříve navýšit, a zbavit se tak stavu, kdy by hosté byli na dostřel jediné branky. A přesně o to se postaral David Ostřížek! Zkušený útočník se dostal k puku na pravém kruhu, kde byl osamocen proti dvěma hráčům soupeře. Situaci ale vyřešil naprosto ukázkově. Mezi oběma se šikovně protáhl až před Maláče, kterého vymíchal blafákem a s ledovým klidem poslal puk za brankovou čáru. Rázem bylo jak na ledě, tak v hledišti veseleji. Stadionem víc a víc znělo skandování našich fanoušků, zatímco na ledě naši hokejisté víc a víc bojovali o každý kousek ledové plochy, kterou bránili před jihlavskými výpady směrem k brankovišti Jardy Pavelky. Byla to Dukla, proti které při našem dvoubrankovém vedení stál čas. Hostující ofenzivní složky hledaly cestu do našeho obranného pásma, tak aby byly na dostřel svatyni střežené našim gólmanem. Cestu přes modrou čáru však zodpovědně hlídali hokejisté s jestřábem na hrudi. Utkání pětačtyřicátého kola jsme nakonec dovedli do zdárného konce bez větších komplikací, ubránili jsme power-play hostujícího celku, Jarda Pavelka zapsal třetí nulu v sezóně a náš tým důležité tři body do tabulky!

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer – LHK Jestřábi Prostějov: Utkání od první minuty nešlo úplně našim směrem, soupeř byl v prvních deseti minutách rychlejší a aktivnější. My jsme zjistili, že budeme muset to utkání více odpracovat, že si to neodehrajeme takovým tím talentem nebo čistým hokejem a od té desáté minuty první třetiny jsme se více začali dostávat do forčeku, do soubojů a klíčové pro vývoj utkání bylo to, že jsme zvládli klíčové souboje speciálních týmů. I když jsme dali gól krátce po vypršení trestu, tak ta přesilovka a ubráněná oslabení byly pro zápas klíčovými faktory a zlomovými momenty. Soupeř výborně bruslil, měl výborný pohyb, na druhou stranu my jsme na to odpověděli týmovým a bojovným výkonem a ukázali jsme sílu všech čtyř formací, které výborným výkonem doplnil Jarda Pavelka.

Viktor Ujčík – HC Dukla Jihlava: Bohužel jsme ztratili další zápas, ve kterém jsme určitě nebyli horší než soupeř. Ale nejsme schopní dát gól i z vyložených šancí a to nás stojí body. Stejné to bylo doma s Třebíčí, kdy jsme dali jen jednu branku. Bez gólů se vyhrát nedá. Klukům nemohu vyčíst snahu a bojovnost, ale hokej se hraje na góly a ty určují vítěze a poražené. Protože góly nedáváme, jsme bohužel poražení.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Burian V.0110
Doležal Z.0110
Drtil T.0000
Forman L.0000
Fronk J.0000
Hanousek T.0112
Hašek P.0010
Illéš J.0010
Jáchym T.0000
Jiránek T.0010
Krejčí P.0002
Kubeš J.0012
Maruna J.0000
Ostřížek D.1010
Pěnčík M.0000
Poledna A.0010
Venkrbec M.0000
Veselý J.1012
Vlach R.0000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost