lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Na výhru v Sokolově stačily 2 góly!

Na výhru v Sokolově stačily 2 góly!

HC Baník SokolovLHK Jestřábi Prostějov

42.kolo, středa 24.1.2024

HC Baník Sokolov - LHK Jestřábi Prostějov

1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Niko (V. Adamec) – 2. Ostřížek (Pohl, Drtil), 39. Krejčí (Hašek, Illéš). Rozhodčí: Čáp, Micka - Belko, Baxa. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 501. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
HC Baník Sokolov: Habal (Michajlov) – M. Rohan (A), Niko, Bulka, Weinhold, Mlčák, Tureček, Dorot – Vracovský, Kverka (A), Bernovský – Osmík, Vrdlovec, Tomeček – V. Adamec, Přikryl, Křemen – D. Novotný, T. Rohan (C), Šlechta.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Pavelka) – Hanousek, Poledna, Pohl, Drtil, Pěnčík, Kubeš, Krejčí – Z. Doležal, Hašek, Illéš – Jiránek (A), Ostřížek, J. Veselý – Fronk, Vlach, Antoníček – V. Burian, Venkrbec (C), Maruna.
Do zápasu oba týmy vlétly ve velkém, když nejprve otevřel skóre utkání David Ostřížek a za domácí srovnával krok Ján Niko. Na další branku jsme si museli počkat až do předposlední minuty prostřední části, kdy síť za gólmanem Habalem úspěšnou ránou rozvlnil Petr Krejčí. Více gólů už utkání nenabídlo, a tak z něj zpátky domů odvážíme plný bodový zisk.

formaci. Petr Hašek vybojoval puk a už hledal skulinku, kterou by pře sosu hřiště propašoval puk na Zdeňka Doležala. Ten by před sebou měl poloprázdnou branku, kus černé gumy k němu však nakonec nedoputoval. To ale ničemu nevadilo! V další útočné akci totiž Honza Pohl z modré čáry nahodil puk na branku přesně do míst, kde operoval David Ostřížek. Ten šikovně nastavil svou hokejku tak, aby se od ní puk odrazil za záda brankáře Habala, a po šedesáti sedmi sekundách jsme se tak ujali vedení 1:0. Domácím se však o pár minut později podařilo srovnat po rychlém protiútoku a rozdíl ve skóre byl vynulován. Po rychlém začátku se hra z obou stran uklidnila, výjimkou byl průsmyk po pravém křídle Jirky Fronka, který v pádu dokázal nebezpečně zakončit na vzdálenější tyč, svým projektilem našel ale jenom lapačku sokolovského brankáře. Ve druhé polovině první třetiny byl v útočné snaze aktivnější domácí Baník. Marek Štipčák však proti střelcům hájícím černožluté barvy vytasil několik skvělých zákroků, kterými se postaral o to, aby sokolovští nepřeklopili skóre ve svůj prospěch. Po dvaceti odehraných minutách se tak mířilo do kabin za vyrovnaného stavu.

Prostřední dějství nabídlo ze svého startu hru nahoru dolů, kdy si oba týmy vyměnili několik střeleckých pozdravů, žádný z nich ale nepatřil do kategorie těch, které by jakkoliv ohrozily jednu či druhou branku. Velkou šanci měl až ve čtyřiadvacáté minutě Tomáš Vracovský, který hned třikrát dorážel na brankovišti na Marka Štipčáka, ten ale přilepil svůj levý beton k ledu a nenechal domácímu útočníkovi prostor na to, aby dostal puk za brankovou čáru. Náš brankář musel být v pozoru i nadále, protože v osmadvacáté minutě se před ním ocitl samotný Bulka, který dostal nabito přesně na hokejku. Maskovaný muž v našem dresu ale zachoval klidnou hlavu a v souboji jeden na jednoho vyřešil situaci ukázkově. Útočné komando Martina Janečka opětovalo palbu v přesilové hře. Ani dobře sehrané kombinace a hned tři tvrdé dělovky od Zdeňka Doležala však nedokázaly změnit skóre, a nadále se tak pokračovalo za smírného stavu. Nejlepší střelec našeho týmu nebyl daleko od vedoucí branky také necelých pět minut před druhou sirénou, kdy z velké blízkosti střílel zápěstím, puk však nasměroval pouze do hrudníku gólmana Habala. Ten už byl ale krátký na Petr Krejčího! Pro našeho obránce vybojovali puk Hašek společně s Illéšem, natáhli na sebe domácí defenzivu, čímž našemu bekovi udělali krásný prostor na slotu, odkud kotouč putoval až do brankové sítě. Po čtyřiceti minutách jsme tak do kabin odcházeli s vedením 2:1.

To ale bylo v ohrožení devadesát sekund po startu třetí části. Na trestnou lavici byl totiž odeslán Honza Maruna, který se provinil krosčekem, a tak jsme museli čelit druhé nejlepší početní převaze celé soutěže. Naše speciální čtveřice předurčená k oslabení však svůj úkol zvládla bez sebemenších problémů, Petr Hašek navíc ve vlastním oslabení pláchnul všem domácím hokejistům a nadvakrát se pokoušel překonat gólmana Habala. Úprk naší osmičky vlil krev do žil zbytku týmu, který se po srovnání sil v několika útočných akcích snažil navýšit gólový polštář o více než jednu branku, všechny rány ale končily ve výstroji sokolovského strážce prostoru mezi třemi tyčemi. Domácí se ale odmítali smířit s myšlenkou, že všechny body z utkání dvaačtyřicátého kola poputují k nám a s ubývajícími minutami zařazovali vyšší a vyšší stupně aktivity v útočném pásmu. K vyrovnávací brance je ale nepřiblížila ani dlouhá pasáž na přelomu poloviny poslední části, kdy se hrálo bez přerušení, gólovou akci na jedné či druhé straně ale tato část utkání nenabídla. Horké chvíle však čekaly naše hokejisty necelých pět minut před koncem základní hrací doby. Menší trest totiž obdržel Tomáš Hanousek za vražení na hrazení. I napodruhé v zápase se ale hráči s jestřábem na hrudi dokázali s početní nevýhodou popasovat, k čemuž velkým dílem přispěl pozorný Marek Štipčák. Koncovku zápasu už jsme si zvládli pohlídat, duel se Sokolovem jsme dotáhli do úspěšného konce i přes snahu domácích se šesti hráči v poli, a veledůležité body z toho utkání tak plným dílem putují do naší kasy.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček – LHK Jestřábi Prostějov: K utkání jsme přistoupili zodpovědně, věděli jsme, o co hrajeme, a proto jsme také do Sokolova odcestovali o den dřív. Nenechávali jsme nic náhodě, myslím si, že to, jak jsme byli pospolu už od úterní cesty a mohli jsme tady přespat, nám pomohlo k tomu, že už od rána jsme na to utkání byli připraveni na. Zápas byl hodně o prvních minutách, do kterých jsme dobře nastoupili a přineslo to vedoucí gól. Oproti poslednímu vzájemnému duelu jsme eliminovali silné stránky soupeře, což jsou rychlé brejky, kontry a nebezpečná hra na kotouči. S tím jsme si ale v obraně poradili a méně, než minule jsme je pouštěli do útoku. Z minima jsme dokázali vytěžit maximum, těch šancí tolik nebylo, na druhou stranu si myslím, že jsme si i z dobré obranné hry vyprodukovali řadu šancí směrem dopředu a jsme spokojeni se třemi body. Samozřejmě víme, že nás čeká derby, už o něm přemýšlíme, je potřeba řadu věcí zlepšit, takže si odpočineme a pak na tom budeme pracovat tak, abychom na dnešní výhru v sobotu navázali.

Tomáš Mariška – HC Baník Sokolov: Nevstoupili jsme dobře do utkání. Neměli jsme pohyb, a to vyústilo ve zbytečný první gól. Nehráli jsme úplně dobře na kotouči, ale v průběhu první třetiny a po vstřeleném gólu, kdy jsme se vrátili do zápasu, tak jsme si vytvářili šance a hráli již, co jsme chtěli. Za mě se zápas lámal ve druhé třetině, kdy jsme měli šanci i tlak, ale nebyli jsme produktivní. Po našich chybách jsme soupeři nabídli druhý gól. A když takový silný soupeř má šanci se víc soustředit na obranu, což Prostějov udělal, tak pro nás bylo velmi těžké se do toho tlačit. A i když jsme samozřejmě chtěli, tak jsme gól nedokázali vstřelit, proto jsme to utkání ztratili. Takže já si myslím, že se to rozhodovalo ve druhé třetině, kdo dá gól a dal ho bohužel soupeř a bere tři body.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Antoníček P.00-10
Burian V.0000
Doležal Z.0010
Drtil T.0110
Fronk J.00-10
Hanousek T.00-12
Hašek P.0110
Illéš J.0110
Jiránek T.0010
Krejčí P.1010
Kubeš J.0000
Maruna J.0002
Ostřížek D.1010
Pěnčík M.0000
Pohl J.0110
Poledna A.0000
Venkrbec M.0000
Veselý J.0010
Vlach R.00-10
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost