lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
První bod získává Vsetín

První bod získává Vsetín

VHK ROBE VsetínLHK Jestřábi Prostějov

SF1, sobota 18.3.2023

VHK ROBE Vsetín - LHK Jestřábi Prostějov

4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Půček (Holec, Smetana), 20. Rob (Bērziņš), 24. Klhůfek (Holec, Půček), 38. Jenyš (Holec) – 4. Pěnčík (V. Burian), 23. Illéš (V. Burian, Bartko), 44. T. Jáchym (Slanina). Rozhodčí: Zavřel, Kubičík - Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3896. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.
VHK ROBE Vsetín: Žukov (Vošvrda) – Česánek, O. Němec, Kajínek, Jenáček, Smetana, Voženílek, Hryciow – Jonák, Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, Půček – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Staněk, Pěnčík, Jansa, Venkrbec – Jiránek, T. Jáchym, Slanina – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Illéš, Vlach, Veselý – Jandus, Maruna.
Na Lapači se začalo zhurta, do vedení šli jako první domácí, kteří skórovali už v první minutě, chvíli na to ale s vyrovnávací brankou přispěchal Martin Pěnčík a hrálo se zase od znovu. V závěru prvního dějství si však valaši vzali vedení zpět. Hned zkraje prostřední části se nám podařilo srovnat stav utkání díky trefě Kuby Illéše, Vsetín ale během druhé třetiny skóroval dvakrát a držel si gólový odstup. Naději na srovnání dal našemu týmu ve třetí třetině kontaktním gólem Honza Slanina, vyrovnat se nám ale přes veškerou snahu nepodařilo, a první bod v semifinálové sérii tak získávají valaši.

Vsetín se ujal vedení v zápase hned v první minutě, když se z dorážky trefil tamní odchovanec Roman Půček. Náš tým na vyrovnání ale potřeboval jen tři minuty! Martin Pěnčík ve vlastním pásmu založil útočnou akci, přihrál puk Vilému Burianovi, který mu kotouč adresoval zpět o chvíli později, když už byl náš ofenzivně laděný obránce v prostoru mezi kruhy. Nic nevymýšlel, vzal si kotouč na bekhend a propašoval ho Žukovovi mezi rukou a tělem. Problémy vzápětí nadělala valachům i naše čtvrtá formace, dvě šance po sobě vybojovali Jansa s Venkrbcem, tentokrát jsme ale gól neslavili. V polovině první třetiny nařídili rozhodčí dvouminutový trest pro domácího útočníka Přikryla, a tak jsme si v této semifinálové sérii poprvé vyzkoušeli přesilovou hru. Dostat puk za brankovou čáru se nám ale v početní převaze nepodařilo, a tak se pokračovalo za vyrovnaného stavu. Změnit to chtěl Honza Slanina, kterého dostal do dobré pozice Tomáš Jiránek, akci ale zastavil svým zákrokem Vít Jonák. Nicméně nedovoleně, takže na led opět zamířila naše přesilovková formace. V závěru prvního dějství dostali k dispozici početní výhodu také domácí. Navíc zesílenou, protože z prvního trestu zbývalo ještě něco přes minutu, když rozhodčí z našich řad vylučovali znovu. Už to vypadalo, že se nám vsetínský nátlak podaří ustát, tři vteřiny před první sirénou ale vrátil vedení Vsetínu Luboš Rob.

Úvodní vteřiny druhé dvacetiminutovky jsme dohrávali ve sníženém počtu hráčů, s krátkým oslabením jsme se ale popasovali bez problémů. Následně jsme se nastěhovali do útočného pásma, kde se puku ujal Burian, který kombinoval s Kubou Illéšem. Ten měl pevnou pozici na brankovišti, kde byl nejdůraznějším hráčem a byl za to odměněn vyrovnávacím gólem! Valaši ale dokázali velmi rychle na inkasovanou branku zareagovat a hned v další minutě se mezi střelce zapsal Pavel Klhůfek. Už při klasickém počtu hráčů na ledě se na našem brankovišti pokoušel překonat Pavelku Adam Hořanský, náš gólman ale včas zaklapl své betony a nedovolili vsetínskému útočníkovi skórovat. Zápas psal svou druhou polovinu, když se po zákroku Pavelky strhla za naší brankou potyčka, která vyústila ve vyloučení na obou stranách. Po nedovoleném zákroku Holce jsme dokonce dostali k dispozici přesilovou hru čtyři na tři a následnou klasickou početní výhodu. Vyrovnat se nám ale nepodařilo a po srovnání počtu sil na ledě navíc navýšil vedení Vsetína Pavel Jenyš. V závěru druhé třetiny si domácí nepohlídali střídání a byli potrestáni za hru v šesti. V přesilové hře po střele Ostřížka opět došlo k pěstní výměně názorů, po jejímž konci se počet hráčů na ledě srovnal na čtyři na obou stranách. Tak se taky prostřední část dohrála.

Na startu poslední dvacetiminutovky základní hrací doby se proti pravidlům provinil Pavel Jenyš, a na led tak zamířila speciální přesilovková formace vedená Matoušem Venkrbcem. Jáchym si nejprve vyměnil puk přes osu hřiště s Ostřížkem a následně se odhodlal ke střele. Tu svou hokejkou navíc v před brankovém prostoru tečoval Honza Slanina, a puk tak zapadl přesně pod víko vsetínské branky! Vyrovnání tak bylo na dosah, domácí tým se ale všemi možnými prostředky snažil své vedení udržet. Velký závar na brankovišti střeženém Žukovem vytvořila po vyhraném vhazování dvojice Vlach a Veselý, puk ale skončil pod betony maskovaného muže v zelenožlutém dresu. V polovině třetí třetiny se na ose hřiště ke střele odhodlal Luboš Rob, Pavelka proti němu ale předvedl důležitý zákrok, kterým nás držel na dosah. Hra pokračovala naší snahou dostat se do útočného pásma a sehrát v něm kombinaci, která by vyústila ve vyrovnávací gól. Jedna taková přišla šest minut před koncem, kdy puk skvělým napadáním získal Roman Vlach. Střelu Honzy Veselého, kterému Vlach puk předložil, ale ukryl ve své výstroji domácí brankář. Do konce zbývaly dvě a půl minuty, když se náš tým nadechoval k závěrečnému náporu. Ten navíc umocnilo vyloučení Jonáka, po němž se náš tým odhodlal ke hře bez brankáře. Ani risk s odkrytými zády nám ale k vyrovnání nepomohl, a první bod v sérii si tak na své konto připisuje Vsetín.

Ohlasy trenérů

Radim Kucharczyk - VHK ROBE Vsetín: Čekali jsme těžký zápas a to se také vyplnilo. Nechci vůbec nic říkat k naší taktice, jsme rádi, že máme bod a za dalším si půjdeme zítra.

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: Dnes jsme ne úplně dobře zacházeli s momentem zápasu, byly tam pasáže, kdy jsme se mohli vrátit zpátky do hry a překlopit utkání na naši stranu, ale v těchhle chvílích přicházely špatná rozhodnutí. Ta nás stála dnešní zápas. Věřím tomu, že zítra se v těch klíčových okamžicích budeme rozhodovat lépe. Očekávám vyrovnanou sérii, klidně na šest, možná sedm zápasů. Na Lapači vládne skvělá atmosféra a vypadá to na hezký hokej z obou stran.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartko J.01-100
Burian V.02100
Hašek P.00000
Illéš J.10-170
Jáchym T.10-120
Jandus T.00000
Jansa F.00020
Jiránek T.00020
Kubeš J.00000
Malák D.00-100
Maruna J.00020
Ostřížek D.01000
Pěnčík M.10100
Poledna A.00000
Slanina J.01000
Staněk R.00000
Venkrbec M.00-120
Veselý J.00-120
Vlach R.00-100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost