lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi proti Ústí po celý zápas dotahovali, nakonec se radují z výhry v prodloužení

Jestřábi proti Ústí po celý zápas dotahovali, nakonec se radují z výhry v prodloužení

LHK Jestřábi ProstějovHC Slovan Ústí nad Labem

49.kolo, pondělí 8.2.2016

LHK Jestřábi Prostějov - HC Slovan Ústí nad Labem

5:4p (1:2, 1:0, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Zachar (Drtina, Kolář), 34. Zachar (Venkrbec, Luňák), 50. Šlahař (Krejčík, Husák), 55. Venkrbec (Husák, Protivný), 64. Luňák (Protivný, Venkrbec) – 5. Tenkrát (Melka), 18. Chalupa (Roubík), 43. Tůma (Roubík, Kloz), 49. Roubík (Tůma, Kloz). Rozhodčí: R. Trombík – Barteček, Poruba. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1230. Střely na branku: 43:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 5:4.
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Kolář, Mojžíš, Husák, Rudl, Protivný – Luňák, Venkrbec, Zachar – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Illéš, Krejčík – Seidler, Voženílek, Augustin. Trenér: K. Přecechtěl.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Chalupa, Smetana, Brož, Vágner, Bernard, Holomek, Macek – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Čurda, Kuchler – Křivohlávek, Melka, Merta – Janák. Trenér: T. Mareš.
Prostějovští hokejisté od začátku zápasu tahali z kratší konec provazu. Po druhé třetině svítilo na světelné tabuli nerozhodné skóre 2:2, když se dvakrát prosadil prostějovský odchovanec David Zachar. Hosté však ve třetí třetině vstřelili dvě branky a už to vypadalo, že si z Prostějova odvezou všechny body. Bojovný výkon Jestřábů, ale znamenal vyrovnání z holí Šlahaře a Venkrbce. O rozhodující branku se pak v prodloužení postaral Lukáš Luňák.

Fotogalerie

Na první gól zápasu se čekalo jen do páté minuty. Ústecký Melka přihrávkou z levé strany našel před brankou postaveného Petra Tenkráta a ten uklidil puk k levé tyči. Vzápětí Jakub Šlahař průnikem po levém křídle prověřil gólmana Soukupa a nová akvizice v sestavě Hanáků Petr Seidler se zase uvedla zakončením na bližší tyč po Augustinově pasu. V osmé minutě střílel z mezikruží do brankářovy výstroje Novák a za minutu už se Jestřábům podařilo vyrovnat. David Zachar, který se po dlouhé době na prostějovské půdě ukázal jako domácí hráč, si zleva najel před Soukupa a bekhendem jej překonal.

Jestřábi pak přečkali hostující přesilovku a v 15. minutě mohli skóre otočit ve svůj prospěch. Luňák ideálně oslovil Venkrbce, který však ústeckou klec v dobré pozici těsně minul. A tak udeřil Slovan. Roubík přihrál téměř přes celé pásmo Lukáši Chalupovi, který ranou z první prostřelil Horčičku. Chvíli před sirénou se naskytla šance na srovnání Martinu Novákovi, leč sám před Soukupem nezakončil přesně.

Podobně dopadl i ve 26. minutě, kdy jeho zakončení předcházel nebezpečný pokus Čuříka z mezikruží. Jakubu Čuříkovi se nepovedlo skórovat ani o šest minut později, kdy si zleva tísněn obráncem nabruslil k pravé tyči a bekhendovou stranou hole střílel vedle. Po výtečném průniku Lukáše Luňáka se už ale Jestřábi radovali. Útočník s číslem 16 přihrál na pravou stranu Venkrbcovi. Ten zase do mezikruží nabil Davidu Zacharovi, který zavřel oči a připsal si svůj druhý gól v zápase.

Po chybě jednoho z hostujících zadáků měli Prostějované blízko ke třetí brance. Matouš Venkrbce nabídl tutovku Jakubu Čuříkovi, tomu však v pondělí zkrátka nebylo přáno, trefil jen připraveného Soukupa.

Na začátku posledního dějství se Ústí potřetí dostalo do vedení. K puku se prodral David Tůma a žabičkou v pádu jej poslal do sítě. Ve 49. minutě se pak Tůma změnil v nahrávače. Přihrávkou z otočky uvolnil kanonýra Jaroslava Roubíka, který na Horčičku najížděl z levé strany kluziště a nakonec puk pověsil do vzdálenější šibenice.

Jestřábi však neskládali zbraně a brzy se dočkali snížení. Krejčík si za brankou tělem odstavil protihráče, obtočil se kolem konstrukce a Jakub Šlahař jeho přesnou přízemní přihrávku v pádu po zemi dostal za Soukupa. V 55. minutě se navíc Hanáci dočkali vyrovnání. Matouš Venkrbec prokličkoval mezi ústeckými hráči a jeho střela zápěstím se zastavila až v síti. Rozhodnout o vítězi mohl chvíli před koncem řádné hrací doby Janák, který předtím orazítkoval tyč. Tentokrát jel zcela sám na Horčičku, prostějovský muž s maskou ale jeho bekhendový blafák parádně zneškodnil lapačkou.

Utkání tak dospělo do prodloužení. To ale Prostějov v 64. minutě předčasně ukončil vítězným zásahem. Důrazný Venkrbec předal na modrou čáru Protivnému, jehož přesnou střílenou nahrávku brilantně sklepl Lukáš Luňák a vystřelil výběru trenéra Přecechtěla bod navíc.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Myslím si, že jsme odehráli těžké utkání, tak jako všechny předcházející s Ústím. Bylo vyrovnané. Zápas jsme nezačali nejlépe, nemohli jsme se dostat do tempa a nevytvořili jsme si tlak, jaký jsme chtěli. Od druhé třetiny už se nám to dařilo a podstatně jsme naši hru zlepšili. Bohužel na začátku třetí třetiny jsme inkasovali dva laciné góly, které nás opět přibrzdily. Na druhou stranu si nesmírně vážím toho, že tým to nezabalil a bojoval až do konce. Konečně jsme pak naplno zabodovali i v prodloužení, po dlouhé době jsme jej také vyhráli. Mám z toho nesmírnou radost.

Miroslav Mach (trenér HC Slovan Ústí nad Labem): Zápas se hodnotí špatně. Vedli jsme 4:2, Prostějov tlačil a my jsme bohužel udělali dvě hrubé chyby a dostali jsme na 4:4. I když jsme na konci řádné hrací doby jeli sami na branku, gól jsme nedali. V prodloužení jsme měli dvě šance, potom jsme ale bohužel udělali chybu a dostali gól. Ztratili jsme dva body.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Augustin V.00-200
Čuřík J.00-200
Drtina M.01100
Husák P.02-100
Illéš J.00120
Kolář D.01100
Krejčík L.01100
Luňák L.11300
Mojžíš P.00-220
Moskal P.00-120
Novák M.00-100
Protivný T.02200
Rudl D.00000
Seidler P.00-200
Šlahař J.10100
Venkrbec M.12300
Voženílek D.00-200
Zachar D.20420
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost