lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi vynulovali šumperský útok a připisují si další tři body

Jestřábi vynulovali šumperský útok a připisují si další tři body

LHK Jestřábi ProstějovSalith Šumperk

55.kolo, středa 18.2.2015

LHK Jestřábi Prostějov - Salith Šumperk

3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Indra (Luňák, Matyáš), 34. Duba (Stejskal, Franek), 42. Duba (Malý).. Rozhodčí: J. Doležal – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1240. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0.
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch – Husák, Látal, Roupec, Kužel, Matyáš, Malý – Meidl, Krejčík, Venkrbec – Luňák, Indra, Kňazev – Stejskal, Duba, Franek – Kajaba, Coufal, Kovařík. Trenér: Z. Čech.
Salith Šumperk: Svoboda – Novotný, Bail, Gewiese, Prokop, Drtil, Slavík, Žáček, Sedlák – Haas, Plášek, Popelka, Brunec, Moskal, Rimmel, Berger, Vachutka. Trenér: R. Kučera.
Prostějovští hokejisté po zaváhání v Mostě pokračují v play-out na jedničku. Po výhře v Havlíčkově Brodě si připisují i skalp Šumperku. Juraj Šimboch v tomto utkání nepustil za svá záda ani jednu branku. Kapitán Lukáš Duba se pak mohl radovat hned dvakrát. První a rozhodující branku si v zápase připsal Marek Indra.

Fotogalerie

Potrestat Draky, kteří na Hanou dorazili v okleštěné sestavě, mohli Jestřábi hned v úvodu zápasu. Na trestnou lavici se odporoučel Gewiese, ovšem přesilovou hru Prostějov nezužitkoval. V prvním dějství tomu stejně tak bylo ještě dvakrát.

Šance si však svěřenci Zdeňka Čecha dokázali vytvářet i při obvyklém počtu hráčů na ledě. Kajabovi ale před odkrytou klecí utekl puk a proti Venkrbcově střele se vyznamenal šumperský muž s maskou Miroslav Svoboda. Pokus jestřábího forvarda směřoval do šibenice, avšak přesto mu český mládežnický reprezentant včas do cesty postavil svou lapačku. Úvodní perioda tak končila za bezbrankového stavu.

Smůlu v koncovce protrhla jestřábí letka až v polovině třetiny druhé, konkrétně ve třicáté třetí minutě. Při šumperském signalizovaném vyloučení Lukáš Luňák v tísni našel před brankou Marka Indru, jenž zavěsil pod horní tyčku. Svoboda byl tedy konečně překonán a první gól utkání byl na světě.

A hned vzápětí dostal bratříčka. Od Indrovy trefy neuběhlo pomalu ani čtvrt minuty, když puk podruhé do sítě po Stejskalově pasu dostal prostějovský kapitán Lukáš Duba. Najednou měli bojovníci s jestřábem na hrudi dvoubrankový náskok. A u něj zdaleka nemuselo zůstat. Husák ale napálil touš jen do betonu hostujícího gólmana.

Třetí přesný zásah si schovali Prostějované až na začátek poslední dvacetiminutovky. Na lavici hanby usedl šumperský Brunec a jeho faul potrestal znovu Lukáš Duba, který tečoval Malého nahození od modré čáry a připsal si svou druhou branku v duelu.

Poté přišla největší příležitost Draků. Ti měli na víc jak minutu k dispozici přesilovku 5 na 3, v níž obléhali domácí svatyni. Dobýt se jim ji ovšem nepodařilo, v nejkritičtějším momentu zachránila Hanáky tyč. Brankovou konstrukci pak na druhé straně rozezvonil po individuálním průniku také Matouš Venkrbec. Hattrick mohl při další prostějovské šanci dovršit Duba, jenže kotouč procházející brankovištěm netrefil.

Krajské střetnutí symbolicky ukončil jestřábí tahoun a opora mezi třemi tyčemi Juraj Šimboch. V tomto kalendářním roce si připsal své první čisté konto, jež si zajistil v osmapadesáté minutě výtečným skokem proti střele Bergera do odkryté branky. Šimbochovi se odvděčili také prostějovští fanoušci, kteří ke konci zápasu dlouho vyvolávali jeho jméno a samozřejmě na něj neopomněli ani při děkovačce.

Vítězstvím 3:0 si Jestřábi zajistili další důležité tři body v bojích o prvoligovou příslušnost. A vzhledem k tomu, že jejich hlavní konkurent Havlíčkův Brod v Mostě prohrál v prodloužení, posouvají se Prostějovští v tabulce play-out před něj s náskokem dvou bodů.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Čech (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Na soupeři bylo vidět, že hraje uvolněně. Proto jsme věděli, že utkání bude těžké. V první třetině jsme byli hodně nervózní. Uskakovali nám kotouče. Když jsme dali ve druhé třetině první gól, náš výkon se rychle zvedl. Dali jsme druhý gól a na začátku třetí části jsme po brance jen hlídali výsledek. Pořád tam byly ale takové věci, které se mi nelíbily.

Radek Kučera (trenér Salith Šumperk): Hodně jsme dnes doplatili na ty vyloučené, které jsme měli. Pramenilo to z přemíry snahy a také se na nás podepsal třetí zápas ve čtyřech dnech. Na některých hráčích to bylo vidět. V polovině zápasu jsme netrefili prázdnou bránu a z toho jsme dostali dva rychlé góly. Snažili jsme se s tím něco udělat, bohužel nepovedlo se.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Coufal V.00000
Duba L.20100
Franek T.01100
Husák P.00100
Indra M.10120
Kajaba R.00000
Kňazev V.00100
Kovařík L.00000
Krejčík L.00000
Kužel L.00120
Látal J.00020
Luňák L.01100
Malý R.01020
Matyáš J.01100
Meidl R.00000
Roupec D.00120
Stejskal V.01100
Venkrbec M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost