lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Havířovský rival Jestřáby těsně udolal. Třaskavý souboj zůstává bez vítěze

Havířovský rival Jestřáby těsně udolal. Třaskavý souboj zůstává bez vítěze

AZ HavířovLHK Jestřábi Prostějov

50.kolo, sobota 31.1.2015

AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov

2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Šlahař (Maruna, Klimša), 32. Šlahař (Maruna, Bezuška) – 39. Duba (Moučka). Rozhodčí: Přikryl – Reich, Hanzlík. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2561. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
AZ Havířov: Matoušek (Daneček) – Krisl, Bezuška, Repe, Horák, Foltýn, Ostrčil, Bahounek, Lenďák – Fořt, Loskot, Tomi – Klimša, Šlahař, Maruna – Sztefek, Pechanec, Chmielewski – Haas.
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch (Vydržel) – Kužel, Látal, Roupec, Husák, Matyáš, Kolibár, Hawlík – Meidl R., Krejčík, Indra – Luňák, Venkrbec, Stejskal – Moučka, Duba, Franek – Kajaba, Kňazev.
Jediný, jeden jediný gól. Těsným výsledkem skončil vyhecovaný duel mezi Jestřáby a havířovským AZetem. Slezané se dostali do dvoubrankového vedení, těsně před koncem druhé třetiny ale pro Hanáky vykřesal naději Lukáš Duba. Ta žila až do závěrečné sirény, poté však zhasla. Havířov vyhrál 2:1 a moravskoslezská bitva tak v této sezoně zůstává bez vítěze. Jak Havířov, tak Prostějov si totiž připsaly po dvou triumfech.

Fotogalerie

Začátek utkání ovládla nervozita z obou stran, která panovala po skvělé zápasové kulise tvořené z obou fanouškovských táborů. První větší příležitost v utkání měli diváci možnost vidět v 9. minutě, když se před Šimbochem sám s pukem zjevil Jakub Šlahař, ten však ani nadvakrát brankáře Prostějova překonat nedokázal.

Další povedená akce, která mohla klidně skončit gólem, proběhla až v 15. minutě a připsali si ji tentokrát hosté z Prostějova. Střílející Franek by však ke přesnému zásahu musel trefit branku, což se mu nepovedlo. O dvě minuty později se opět přihlásili domácí, za které ohrozil branku soupeře pálící Klimša, ten však přihrávku Fořta zpoza branky využít nedokázal. Dobře chytající Šimboch ustál i nebezpečný pokus Pechance, když jej efektivním zákrokem ukryl v lapačce.

Začátek druhé periody znamenal pro domácí AZ rychlou branku. Tu zařídil ve 21. minutě Jakub Šlahař, který dorážel volný kotouč poskakující před brankou. Nadvláda domácího celku pokračovala i nadále, protože druhá třetina patřila jednoznačně hráčům AZ Havířov. Další větší příležitost se však naskytla až v polovině utkání a opět u ní byl Jakub Šlahař. Ten ve 32. minutě zvyšoval na 2:0 po krásné přihrávce zpoza branky z hole Honzy Maruny.

Domácí byli v laufu a následné akce zaváněly další brankou. Střela Chmielewského mířila však pouze do tyče. To hrálo do karet Jestřábům, kteří se po tlaku soupeře oklepali a dokázali vsítit kontaktní branku. Ve 39. minutě snižoval na rozdíl jediné trefy Lukáš Duba, který rychlou akci po buly zužitkoval přesnou ranou k tyči, a využil tak přesilovou hru.

Domácí AZ ve třetí třetině kontroloval své těsné vedení, avšak Prostějov si připsal řadu nebezpečných šancí. Ve 42. minutě mohl ujet na branku útočící Husák, ale skvělým obranným zákrokem jej od kotouče odstavil domácí Repe. O pár minut později mohl pojišťovací branku vsítit Tomáš Fořt, ale jeho dva pokusy zlikvidoval skvěle chytající Šimboch.

V 54. minutě se snažil o vyrovnání hostující Meidl, který bekhendovou střelou mířil k pravé tyčce Matouškovy brány, naštěstí pro havířovského brankáře mířila tato rána mimo. Havířovští poté začali bránit svůj výsledek a hrozili z protiútoků. Žádný se sice neujal, ale branky nedosáhli ani hosté, kteří hráli přes minutu bez brankáře. Konečný stav zápasu tak je 2:1 pro Havířov.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Nebyl to jednoduchý zápas, soupeř hrál o každý kousek ledu, hrál o svou existenci. Jsem rád, že jsme se po dobrém výkonu v Budějovicích dostali do určité herní pohody. V prvních dvou třetinách jsme si vytvářeli tlak, ze kterého jsme měli vytěžit více branek. Je to dobrý odrazový můstek do předkola nebo do play-off. I na tréninku je vidět, že kluci táhnou za jeden provaz a o šestou příčku se ještě určitě popereme.

Zdeněk Čech (Jestřábi Prostějov): Porážka o jeden gól vždy bolí. Zápas se rozhodl ve druhé třetině, kde nás soupeř přebruslil a rozhodla jedná chytrá přihrávka před bránu, kdy se naši hráči nechali unést hrou a soupeř zakončil. Dostalo nás to do dvoubrankové ztráty. Ve třetí třetině už to bylo hodně vyrovnané, více šancí jsme měli spíše my. Jeden gól je prostě málo.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Duba L.10-100
Franek T.00-100
Husák P.00-100
Indra M.00-120
Kajaba R.00020
Kňazev V.00000
Kolibár J.00-100
Krejčík L.00-100
Kužel L.00020
Látal J.00-200
Luňák L.00000
Matyáš J.00000
Meidl R.00-120
Moučka J.01-100
Roupec D.00020
Stejskal V.00020
Venkrbec M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost