lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi si znovu zastříleli, tentokrát proti Třebíči

Jestřábi si znovu zastříleli, tentokrát proti Třebíči

LHK Jestřábi ProstějovSK Horácká Slavia Třebíč

příp2, úterý 12.8.2014

LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč

6:3 (0:0, 3:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 31. Kajaba (Brančík, Procházka), 34. Kajaba (Jedlička), 40. Sršeň (Procházka), 43. Luňák (Haluza), 52. Černý (Belay, Kuchta), 55. Černý (TS) – 28. Čuřík (Šaur), 36. Paták (Přibyl), 53. Čech (Paták). Rozhodčí: . Vyloučení: 9:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 766. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch – Švaříček, Roupec, Kaluža, Kolibár, Malý, Vosátko, Jedlička, Skřivánek – Haluza, Luňák, Stejskal, Černý, Belay, Kuchta, Sršeň. Duba, Coufal, Kajaba, Procházka, Indra, Brančík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš – Čejka, Šaur, Peroutka, Bilčík, Pohl, Šidák, Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík, Přibyl, Čech, Paták, Vlašín, Juráň, Horký, Beneš.
První poměření sil s prvoligovým celkem dopadlo pro prostějovské Jestřáby na výbornou. Znovu se po rozpačité první třetině dokázali brankově rozjet a nakonec nasázet svému soupeři šest branek. Brankářská posila Juraj Šimboch inkasoval pouze třikrát a Jestřábi tak zůstávají v přípravě neporaženi.

Fotogalerie

Lukáš Duba Juraj Šimboch, Tomáš Sršeň, Robert Jedlička Lukáš Duba Jan Kolibár Juraj Šimboch, Marek Indra
První domácí utkání nováčka první ligy přilákalo na zimní stadion v Prostějově něco kolem osmi set fanoušků. Ti viděli poprvé v akci nové tváře LHK Jestřábi. Do utkání nastoupili Petr Haluza, Radek Procházka či brankář Juraj Šimboch. Hostující celek naopak přijel téměř bez svých největších opor, chyběli Malena, Dolníček nebo Erat, příležitost tak v Horácké Slavii dostali především mladší hráči.

Úvodní dějství nenabídlo příliš hokejovosti a hráči se spíše na ledě hledali. Tempu utkání nepřidávali ani tiché tribuny, které se do zápasu dostávaly až s postupem času. Jak Prostějov, tak Třebíč jen zřídka ohrožovali branku soupeře a po závěrečném hvizdu první dvacetiminutovky si většina fanoušků určitě přála lepší hokej do druhé části.

Tohle přání se začalo naplňovat až s polovinou zápasu. Hosté dostali v čase 27:17 možnost přesilové hry, usadili se v útočném pásmu a začali kombinovat. Kotouč se dostal na hůl Jakuba Šaura, který jej poslal na branku a pohotový JAKUB ČUŘÍK, jej dorazil za záda Šimbocha – 0:1. Ke slovu se dostali o pár minut později i domácí, a stejně jako jejich soupeř, taktéž v přesilové hře. Radek Procházka přihrál Davidu Brančíkovi, prostějovských odchovanec s naprostým přehledem místo střely volil střílenou nahrávku a RENÉ KAJABA tak mohl svému spoluhráči jen poděkovat, usměrněním kotouče do prázdné branky neměl Kajaba problém – 1:1.

Tři minuty po polovině základní hrací doby bylo na stadionu ještě veseleji. Byla to opět letní posila Jestřábů RENÉ KAJABA , kdo stál v pravou chvíli na správném místě. Robert Jedlička poslal kotouč do skrumáže, brankář Třebíče jej jen vyrazil a člen druhé formace Hanáku zasunul touš za záda Klimeše – 2:1.

Gólový branko stroj, který rozjely oba týmy ve druhé části, se nezastavil ani po třetím zásahu. Chyb v defenzivě Hanáků, kdy si domácí obránci nepohlídali unikajícího LUKÁŠE PATÁKA, který tváří v tvář Juraji Šimbochovi volil kličku se zasunutím mezi nohy a uspěl – 2:2. Tento úder byl pak na dlouhou dobu posledním ze třebíčské strany.

Nejprve mohl ujet Petr Haluza, jenže v poslední chvíli mu kotouč utekl z čepele. Těsně před druhou sirénou si však Prostějov vzal jednogólové vedení zpět na svoji stranu. Radek Procházka výborně podržel kotouč, v mezikruží našel TOMÁŠE SRŠNĚ, který přesnou střelou k tyči poslal Jestřáby do vedení - 3:2

I závěrečná perioda se nesla ve znamení ofenzivního hokeje a tuto snahu hráčů na ledě začali oceňovat i fanoušci. V čase 42:07 zaúřadoval kanonýr domácího výběru LUKÁŠ LUŇÁK. Petr Haluza zabojoval v mezikruží, vystřelil, do kotouče se následně opřel domácí štírek, který nedal brankáři hostů šanci - 4:2. Třebíč se následně pokoušel o zvrat v utkání, ale organizovaně hrající výběr trenéra Tomáše Sršně si nenechal hostující forvardy pustit před branku. Naopak v 52. minutě udeřili Hanáci po páté. Martin Belay v přečíslení dva na jednoho našel MICHALA ČERNÉHO, jenž sice netrefil puk ideálně, ale do protipohybu Klimeše - 5:2. Necelou minutu po zásahu domácího veterána korigovala Třebíč na rozdíl dvou branek. Nahozený kotouč od modré čáry proletěl až do sítě, autorem branky se stal MARTIN ČECH - 5:3

Když už se zdálo, že se utkání dohraje jen z povinnosti, podruhé v zápase se dostal do gólového úniku Michal Černý. Ten byl fabulován hráčem soupeře a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel za bouřlivého skandování tribun opět MICHAL ČERNÝ a elegantní kličkou do bekhendu uzavřel gólový účast zápasu – 6:3.

Utkání splnilo pro oba týmy účel, Jestřábi si připsali druhé vítězství, Třebíč naopak otestovala hráče ze třetí, čtvrté či páté formace. Odveta je na programu již ve čtvrtek, kdy se oba týmy představí v MANN + HUMMEL ARENĚ.

Ohlasy trenérů

Tomáš Sršeň (trenér Prostějova): Utkání pro nás začalo dobře, hráli jsme aktivně, dobře jsme napadali a soupeři to dělalo problém. Poté jsme od toho trošičku upustili a byla tam pasáž, kdyby byl soupeř lepší. Nakonec jsme to zvládli a dovedli utkání do vítězného konce. Pro nás je důležité, že jsme se změřili s prvoligovým soupeřem. V každém zápase nyní chceme dávat příležitost co nejvíce hráčům, hrajeme na čtyři lajny a máme z čeho vybírat.

Radek Novák (trenér SK Horácká Slávia Třebíč): K dnešnímu jsme přijeli s deseti útočníky a šesti obránci. Byl to náš záměr, chtěli jsme některé kluky vidět pod větším tlakem a ve větším zatížení. Soupeři musím samozřejmě pogratulovat k vítězství, ale pro nás tento zápas splnil účel.



Fotogalerie ze zápasu

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Belay M.01000
Coufal V.00020
Černý M.20000
Duba L.01040
Haluza P.01000
Indra M.01100
Jedlička R.00000
Kajaba R.20100
Kaluža M.00-120
Kolibár J.00120
Kuchta P.00000
Luňák L.10000
Malý R.00000
Procházka R.02100
Roupec D.00140
Skřivánek D.00-100
Sršeň T.10120
Stejskal V.01000
Švaříček F.00200
Vosátko L.00-140
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost