lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Prostějov si vynutil pátý zápas, rozhodne se ve středu na ledě Havířova

Prostějov si vynutil pátý zápas, rozhodne se ve středu na ledě Havířova

LHK Jestřábi ProstějovAZ Havířov

SF4, pondělí 5.3.2012

LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov

2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Kolibár (Čuřík, Černý), 36. Čuřík (Mikšovský) - 58. Sztefek (Stránský, Vydra). Rozhodčí: Volf - Švarc, Velinský. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3100. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes - Stejskal, Duba, Smejkal, Meidl, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Ševčík, Stráněl, Berčák, Mikšovský.
AZ Havířov: Daněček (Vrba) - Prokop, Rimel, Krisl, Balčík, Machálek, Vydra, Zientek L., Zientek M., Lhotský, Pechanec, Maruna, Sztefek, Potočný, Daneček, Říčka, Klimša, Kraft, Stránský, Pavlas Kopún.
P r o s t ě j o v - Ne příliš povedenou první třetinu, ve které byli hosté lepším týmem, hodili domácí v přestávce za hlavu. Ve druhé dvacetiminutovce srovnali tempo hry a díky dvěma využitým přesilovým hrám, si vypracovali rozhodující náskok. I přes snížení na rozdíl jedné branky v oslabení AZ, v závěru zápasu, však vedení domácí dravci udrželi a posunuli sérii do pátého zápasu.

Fotogalerie

Trenér Jestřábů Petr Zachar „vrátil“ do branky jedničku Dalibora Sedláře, který v posledním zápase musel střídat. Jinak zůstaly sestavy obou mužstev v podstatě nezměněny. Jednalo se o důležité utkání, případná výhra Havířova by Prostějovu ukončila sezónu.

Úvodní dvacetiminutovka však ani náhodou neodpovídala měřítku play-off. Ani jeden z celků si nedokázal vypracovat vážnější příležitost, hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. Za zmínku stojí pěkná individuální akce Adama Mikšovského na straně domácích, který na dvakrát touš za Danečka neprocpal. Za Azet zahrozil nebezpečně Antonín Pechanec, s ním si poradil pozorný Sedlář.

Jako by si hokejisté šetřili síly na prostřední dějství. S úplně jiným nasazením a pohybem se hra přelévala z jedné strany na druhou. Ve 26. minutě dostali domácí příležitost druhé přesilovky v zápase.

Krásně sehranou situaci režíroval na modré čáře Michal Černý, jenž našel před brankou volného Jakuba Čuříka, který společně s Kolibárem doráželi před Danečkem a právě obránce LHK Jan Kolibár byl posledním, kdo se dotkl puku, než přešel přes brankovou čáru 1:0.

Vstřelený gól Jestřáby nakopl k ještě většímu tlaku do branky. Zvýšit mohl Petr Doseděl, jeho pokus od modré čáry Daneček pouze vyrazil, následná dorážka kapitána Lukáše Duby skončila pouze na hrudi třiadvacetiletého brankáře.

Čytři minuty před přestávkou zachytil puk v obraném pásmu Adam Mikšovský. Přes celé hřiště jej zavezl do pásma, zadovku krásně načasoval pro Jakuba Čuříka, jenž z první nádherně trefil k tyči hostující svatyně 2:0.

S cílem vsítit kontaktní branku vcházel Havířov do třetí části. Ale byly to domácí, kdo diktoval tempo hry. Rozhodnutí na hokejce měli postupně Čuřík, Michal Černý a znovu výborně hrající Jakub Čuřík, ovšem ani jedna z jeho akcí v brance neskončila.

A když už se zdálo, že utkání se dohraje bez větší pointy, objevil se před Sedlářem Michal Sztefek a blafákem obelstil Sedláře 2:1. Hostující lavička si poté vyžádala oddechový čas, ale na vyrovnání už bylo příliš pozdě.

Prostějov tak vyrovnal stav série na 2:2 a rozhodne se ve středu v Havířově. Dnes vynikali nad ostatními na domácí straně Jakub Čuřík a na straně havířovských Antonín Pechanec. Z druhého semifinále postoupila Karviná, která si tedy do již zmíněné středy, musí počkat na soupeře.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (trenér Prostějova): Pro fanoušky určitě hodně zajímavé utkání. Mělo to nasazení, náboj, o tom je play-off. Zápas zlomili naše využité přesilovky. I když soupeř měl také šance, tak dobře pro nás, že je nevyužil. Potěšilo mne, že jsme konečně neinkasovali v oslabení. Čeká nás páté utkání a my u nich nemáme vůbec co ztratit.

Jan Daneček (trenér Havířova): Bylo to parádní utkání, škoda, že jsme nevstřelili branky dříve, protože územní převaha tam byla. Ten gól už přišel pozdě, měli jsme i smůlu, bylo tam několik tyček. Za ty dva zápasy v Prostějově jsme dali dvě branky což je pro úspěch málo. Ve středu se hraje u nás a uvidí se kdo s koho.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Černý M.01000
Čuřík J.11120
Doseděl P.00000
Duba L.00400
Finkes M.00000
Kolibár J.10100
Kumstát P.00000
Mikšovský A.01120
Osina J.00100
Paška J.00000
Peštuka I.00000
Smejkal F.00200
Stejskal M.00000
Šebek D.00020
Ševčík R.00000
Žajgla P.00020
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost