lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Pro Jestřáby sezóna končí, dál postupuje Přerov

Pro Jestřáby sezóna končí, dál postupuje Přerov

LHK Jestřábi ProstějovHC ZUBR Přerov

ČF2, čtvrtek 17.2.2011

LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov

2:3sn (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Meidl (Kolibár, Coufal), 8. Šebek (Šimo, Zbořil) - 24. Kotásek (Kolařík), 60. Ševčík (Faltýnek), 71. Ditrich (rozhodující nájezd). Rozhodčí: Pokorný - Lukš, Musil. Vyloučení: 10:9 navíc Kotásek (PRE) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3153. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář - Peštuka, Kolibár, Doseděl, Staněk, Halouska, Paška - Šimo, Zbořil, Stejskal, Žajgla, Coufal, Šebek, Meidl, Zachar, Smejkal, Čuřík, Duba, Kryl, Bartošek, Jedlička
HC ZUBR Přerov: Tihlář - Pala, Faltýnek, Musil, Osina, Vlček, Valenta, Ferenc, Novajovský, Kolář, Sprušil, Ševčík, Kočara, Kolařík, Kotásek, Menšík, Sedlák, Ditrich, Kohút, Sršeň, Kundrátek
P r o s t ě j o v - Velmi dobře rozehraný duel nedokázali hokejisté Prostějova dotáhnout do vítězného konce. Během první dvacetiminutovky si vypracovali dvoubrankové vedení, které po zbytek duelu Zubři likvidovali. Povedlo se jim to až v poslední minutě při vlastním oslabení. O postupu do semifinále Přerova rozhodl jediným proměněným nájezdem Marek Ditrich.

Fotogalerie

Po dvanácti vteřinách po úvodním buly dostal přihrávku do jízdy Zubr Robin Ševčík a jel sám na Sedláře, ale finální klička se nepovedla a puk sjel z hole. První šance Jestřábů skončila gólem. Radek Meidl zužitkoval skvělou přihrávku a golfem propálil Tihláře přesně mezi betonem a vyrážečkou. Následná přesilová hra Zubrů vyrovnání nepřinesla, když puk projel za zády Sedláře brankovištěm. David Šebek navýšil náskok o dvě branky v čase 7:30, dostal parádní přihrávku za obranu hostí a sám proti Tihlářovi uspěl do pravého horního růžku branky.

Svižný a pohledný hokej byl často přerušován častými vyloučeními na obou stranách. Výraznější moment nastal ve třinácté minutě, Jestřábi hráli ve dvojnásobné převaze, ale tlak a několik střel vždy skončilo na těle připraveného Tihláře, nebo neschopnost zakončit do odkryté klece v podání Michala Šima. Mírná převaha Jestřábů přetrvávala i ve vlastním oslabení, vědomí dvougólového vedení jim dodávalo odvahu pouštět se do útoku i ve třech lidech. Minutu před koncem třetiny si Sedlák objel Sedlářovu branku a zkoušel zasunout puk pod jeho betony, kotouč jen prosvištěl brankovištěm.

V první minutě druhé třetiny zahrozil Šimo. Prokličkoval se od červené až před Tihláře, ale zakončení bekhendem ramenem vytěsnil mimo. Poté Čuřík vybruslil z rohu a zakončoval z kruhů bekhendem, Tihlář puk vyrazil před sebe, kde stál Filip Smejkal, ale ani on nedokázal puk do branky dostat. Zubři atakovali rozehrávku domácích a nutno dodat, že velmi účinně a Jestřábům to způsobovalo nemalé potíže. Po hrubce na obranné modré Jan Kolařík našel parádně najetého MARTINA KOTÁSKA a ten sám proti Sedlářovi uspěl střelou švihem - 2:1.

Přerovské napadání a dotírání způsobilo trápení Jestřábů, ti pouze vyhazovali puky, protože nic jiného si nevěděli rady. Z toho také pramenily časté chyby a velké šance Zubrů. Ve 29. Minutě Menšík dostal zpoza branky přihrávku a sám proti Sedlářovi neuspěl, puk skončil v gólmanových betonech. O půl minuty později byl Robin Ševčík v ideální pozici mezi kruhy, pálil z první a domácí mohou děkovat svému brankáři, že není stav vyrovnaný. Poté se Jestřábi vzpamatovali a Michal Šimo dvakrát trestuhodně zahodil gólové šance, poprvé jel sám, podruhé dva na jednoho, ale Tihlář vytáhl neskutečné zákroky. Posledních sedm minut bylo v režii vyloučení a nenabídl nic pohledného. Jestřábi sice udrželi křehké vedení, ale dalo jim to hodně práce a hodně energie.

Poslední dvacetiminutovku zahájili Zubři v početní výhodě. Krásnou kombinaci na jeden dotek zakončoval Kočara, ale trefil jen hrudník Sedláře- Až ve 45. minutě jeli Valenta s Ditrichem dva na jednoho. Valenta na sebe navázal obránce, puk předal Ditrichovi, který pálil z první, Sedlář se parádně přesunul a zachránil domácím vedení. Ve 49. Minutě Faltýnek pálil od modré a před brankou tečoval puk do boční síťky Robin Ševčík. Jestřábi se do ničeho netlačili a jakoby byli spokojení se stávajícím výsledkem, žádný nápad, kloudná akce. Pouze bránění a vyhazování kotoučů. Hrálo se podle scénáře Zubrů. V 56. Minutě Kočara našel před brankou samotného Kotáska, ten měl před sebou úplně prázdnou branku, v poslední chvíli se ale Sedlář přesunul a jasnou tutovku lapačkou zneškodnil. Diváci už museli mít ztuhlé krky jak se dívali pouze na jednu stranu kluziště. O dvě minuty později stáli při Sedlářovi všichni svatí - další tutovku spálil Faltýnek, ale i proti jeho bombě se dokázal přesunout na poslední chvíli a vykopl špičkou betonu.

Půl minuty před koncem třetí třetiny Zubři převtělili svoji převahu do vyrovnávací branky. Ivo Peštuka už byl na ledové ploše, ale hosté se přece jen dostali k vyrovnání. ROBIN ŠEVČÍK se prokličkoval až před Sedláře a zasunul puk do branky. Publikum se dočkalo prodloužení, ale hrál se opatrný hokej z obou stran. V sázce je příliš mnoho na to, aby někdo mohl dovolit jakoukoli chybu. V 64. Minutě se Šimo proháčkoval až před Tihláře, ale lehké nahození mu nečinilo větší potíže. Ani v početní výhodě se toho příliš neudálo, pouze Peštuka tvrdou ranou vyprášil Tihlářovy betony. Jinak byla přesilovka Jestřábů naprosto bezzubá. Po závěrečné siréně přišly na řadu samostatné nájezdy. Za domácí jeli Duba, Meidl a Smejkal, ale ani jeden jmenovaný nebyl úspěšný. Za hosty se postavili na led Kolařík, Kotásek – oba nedali. Až Marek Ditrich prostřelil Sedláře a ukončil tak prostějovské působení v letošní sezoně. Nezbývá než pogratulovat hostům a poděkovat Jestřábům.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (trenér HC Zubr Přerov): Do Prostějova jsme jeli s přáním, ukončit čtvrtfinálovou sérii. Nebylo to však vůbec jednoduché. Začátek zápasu jsme měli velmi dobrý a dostávali jsme se i do vyložených šancí. Avšak neproměnili jsme je a pak přišel trest v podobě dvou, řekl bych, hloupých gólů. Před první brankou nedokázali hráči vyhodit puk a při druhé si nechali odjet hráče po ose. Zápas se nám pak dlouho nedařilo otočit, přišlo to až těsně před koncem. Před nájezdy jsme si pak řekli, že to už přece musíme zvládnout a dotáhnout do vítězství, no a podařilo se.

Petr Zachar (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Myslím, že byl k vidění zajímavý zápas před velmi slušnou návštěvou a s šancemi na obou stranách. Nám vyšla první třetina, Přerovu zase druhá, kdy nás v určitou dobu přehrávali a my se, na můj vkus, zbytečně zbavovali puků. Bohužel poté jsme takticky nezvládli samotný závěr utkání a nechali si dát zbytečný gól, navíc při naší přesilovce. I tak si ale myslím, že se nemáme za co stydět, prostě nám ve finálové části zápasu chybělo více štěstí.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartošek M.00020
Coufal V.01000
Čuřík J.00040
Doseděl P.00000
Duba L.00-140
Halouska T.00000
Jedlička R.00-100
Kolibár J.01100
Meidl R.10020
Paška J.00120
Peštuka I.00-120
Smejkal F.00000
Staněk R.00-120
Stejskal M.00-100
Šebek D.10100
Šimo M.01120
Zachar D.00000
Zbořil T.01100
Žajgla P.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost
×
Dnes v 17:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
SK Horácká Slavia Třebíč