lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Dva body zajistil v samostatných nájezdech Martin Piecha

Dva body zajistil v samostatných nájezdech Martin Piecha

LHK Jestřábi ProstějovVSK Technika Brno

33.kolo, středa 27.1.2010

LHK Jestřábi Prostějov - VSK Technika Brno

3:2sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Hajas (Smejkal, Piecha), 60. Smejkal (Matějka, Piecha), 66. Piecha - 23. Látal (Rajnoha, Benýšek), 41. Látal (Fischer, Pazdera). Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, :.
LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Zientek, Hajas, Paška, Fojtík, Kolibár, Doseděl, Jedlička - Duba, Stejskal, Brynecký, Matějka, Piecha, Smejkal, Zábranský, Piluša, Bordowski, Berčák, Bašnár, Noga
VSK Technika Brno: Novák (Jirkův) - Pálka, Rajnoha, Pazdera, Šindelář, Žalud, Úlehla, Fischer, Benýšek, Látal, Hrůza, Tesař, Kroupa, Odehnal, Veselý, Rajnoha, Tobiáš
P r o s t ě j o v - Blanenská Technika byla Jestřábům dlouho více než vyrovnaným soupeřem. Postupně si vypracovala až dvoubrankový náskok. Jestřábi však zásluhou Filipa Smejkala osm sekund před závěrečnou sirénou srovnali a v samostatných nájezdech úřadoval navrátilec Martin Piecha. Proti Novákovi se rozjel hned třikrát a všechny své nájezdy proměnil. Ten poslední byl vítězný a Prostějov se tak díky stejnému bodovému zisku a lepšímu skóre posune v tabulce právě před Techniku.

Fotogalerie

Úvod utkání mezi Jestřáby z Prostějova a blanenskou Technikou patřil domácím borcům, ze své herní převahy ovšem nebyli schopni vytěžit jedinou vážnější šanci. Hosté darovali v deváté minutě po faulu Hrůzy Hanákům výhodu přesilové hry, ovšem ani tehdy se brankář Techniků Novák nezapotil. Největší příležitost ke změně skóre měl v první třetině blanenský Odehnal. Chvíli po návratu svého spoluhráče z trestné lavice dostal přesnou přihrávku do jízdy, v samostatném úniku ovšem neuspěl. Zbývající minuty první části hry příliš hokejové krásy také nenabídly a obě mužstva se tak do kabin rozcházeli za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, v čase 22:43 rozsvítil červené světlo za zády Sedláře Petr Látal. Jestřábí obrana nechala z nepochopitelných důvodů hned trojici hráčů Techniky před brankovištěm zcela osamocenou a pro blanenského útočníka nebyl velký problém překonat rozhozeného brankáře Hanáků. Vyrovnat mohl o pět minut později Jestřáb Hajas, ten ale odkrytou klec Nováka minul. V následujících chvílích byla na Jestřábech vidět velká snaha o srovnání nepříznivého stavu. Jejich útoky byly ovšem často bezzubé a střely velmi nepřesné. Několik sekund před druhou sirénou se jako blesk z čistého nebe octil ve slibné šanci Bordowski, jeho pokus z mezikruží vyrazil Novák pouze k volnému Pilušovi, mladý útočník Prostějova svou střelou z první vsítit branku ale nedokázal.

Třetí dějství začínali Hanáci oslabením, čehož využili Technici ke vstřelení svého druhého gólu. Střelou k tyči se 53 seknud po úvodním hvizdu prosadil opět Petr Látal. Domácím hráčům se slibný náskok Blanska podařilo částečně umazat ve 44. minutě. Stanislav Hajas se prosadil po neúspěšných pokusech Piechy se Smejkalem a dal tak Jestřábům naději na zisk velmi důležitých bodů. Vstřelená branka dodala červenobílým vítr do plachet, ovšem obrana Techniky domácím borcům mnoho šancí nedávala. Hosté naopak několikrát zahrozili z nebezpečných protiútoků. Vyrovnávací branka nakonec přišla až osm vteřin před konecm třetí třetiny, kdy v power play po pěkné akci přesně zamířil Filip Smejkal.

Prodloužení patřilo jednoznačně Jestřábům, Piecha, Zábranský ani Hajas ovšem gólmana hostů nepřekonali a utkání tak dospělo až k samostatným nájezdům. V těch dominoval miláček prostějovského publika Maritn Piecha. Ten překonal Nováka celkem třikrát, vítězný gól však vstřelil až v páté sérii, když hostující Hrůza na jeho úspěšný pokus odpověděl pouze střelou do Sedlářových chráničů.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Odehnal st. (trenér VSK Technika): Do Prostějova jsme jeli s tím, že každý bod vytěžený z tohoto ledu bude zlatý. V průběhu utkání jsme sice sahali po bodech třech, ale holt, závěr jsme nezvládli. Nejprve jsme soupeři dopomohli ke snížení stavu zbytečným vyloučením a v závěru jsme špatně vyhodnotili situaci, po které padnul vyrovnávací gól. Nájezdy už jsou potom loterií. Přesto hráčům nemohu po dnešním utkání vyčítat nedostatek bojovnosti, nebo nedodržení taktiky. Se ziskem bodu jsem nakonec spokojen.

Svatopluk Kosík (trenér HK Jestřábi Prostějov): Nemohu hráčům upřít bojovnost, snažili se a chtěli vyhrát. Pořád tam však chybí taková ta lehkost a hravost. Také nám stále vázne kombinace a v útočné třetině se zbytečně zbavujeme puku. Technika nás překvapila velice dobrým výkonem, byla pohyblivá a hráči o sobě věděli. Na druhou stranu je však třeba si přiznat, že branky, které jsme dostali, byly hodně laciné. Naštěstí nám na závěr vyšla power-play, v níž jsme srovnali stav. Nájezdy jsou už potom loterie, kterou nám dnes vyhrál Martin Piecha.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bašnár R.00000
Berčák T.00000
Bordowski R.00140
Brynecký D.00000
Doseděl P.00000
Duba L.00000
Fojtík T.00020
Hajas S.10020
Jedlička R.00000
Kolibár J.00-100
Matějka J.01100
Noga J.00000
Paška J.00000
Piecha M.12-100
Piluša J.00020
Smejkal F.11-200
Stejskal M.00000
Zábranský M.00000
Zientek L.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost
×
Dnes v 17:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
SK Horácká Slavia Třebíč