lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi nevstřelili branku a znovu prohráli

Jestřábi nevstřelili branku a znovu prohráli

LHK Jestřábi ProstějovHC Nový Jičín

7.kolo, neděle 5.10.2008

LHK Jestřábi Prostějov - HC Nový Jičín

0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 45. Bacul (Uhlár, Lhotský), 55. Skaloš (Bacul, Uhlár), 60. Glabazňa (Toman). Rozhodčí: Klapetek - J. Novotný, Šimčík. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 247. Průběh utkání: 0:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Štefl - Raszka, Krajíček, Doseděl, Jedlička, Staněk, Paška, Šimek, Kolibár - Piluša, Sedlář, Dufek, Hladký, Žibrita, Dostál, Jakubec, Ondrejkovič, Vlk, Cik J., Berčák
HC Nový Jičín: Urbánek - Slabý, Vašut, Vaněček, Macháček, Skaloš, Andrýsek, Hruškovský, Glabazňa, Toman, Sluštík, Koloničný, Kulda, Uhlár, Bacul, Lhotský, Tomášek, Kabeláč, Pokora
Prostějovští hokejisté znovu nedokázali uspět před domácím publikem, přestože byli v prvních dvou třetinách jednoznačně lepším celkem. Jestřábi znovu dopláceli na špatnou koncovku. Ve třetím dějství ale přestali nepochopitelně bruslit a hosté se dostávali do slibných šancí a trestali. Nejprve se trefil ve 45. minutě Bacul o deset minut postěji ho následoval Skaloš a do prázdné branky v poslední minutě uzavřel skóre zápasu na konečných 0:3 Glabazňa.

Fotogalerie

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči. Více bruslili a byli častěji u puku než soupeř. Ve třetí minutě měli Jestřábi výhodu přesilové hry, ale žádnou gólovku si nevypracovali. První vážnější šanci měl Prostějov a byl tak odměněn za svou aktivitu.

Po zmatku před Urbánkem pálil z pravého kruhu Jedlička, ale puk do branky, přes hradbu těl, nepropasíroval. Vzápětí se hosté zapotili po nebezpečné střele Sedláře. Ale také hokejisté Nového Jičína vystrčili drápky. Nebezpečně pálil Bacul a následoval ho Lhotský. Štefl byl v obou případech pozorný. Další šanci Hanáků měl na holi Piluša, ale i on ztroskotal na Urbánkovi.

Do druhé části hry nastupovali Hanáci s výhodou přesilové hry, ve které si však na obranu hostí nepřišli. Ve dvacáté třetí minutě utkání viděli diváci největší šanci v doposud odehraných minutách. Ondrejkovič sám před Urbánkem na dvakrát nedává a domácí mizérie proměňování šancí pokračuje. V dalších střeleckých příležitostech se ocitli domácí hráči Jakubec, Piluša, a Krajíček.

V polovině střetnutí bylo před Urbánkem opět horko a domácí řádně přiložili pod kotel. Sedlář a Vlk pálili z mezikruží, nikým nepokrytí, poté opět v dalších gólovkách se ocitl opět mladíček Petr Vlk. Hosté zahrozili pouze z přesilovky, kdy Šteflovu pozornost prověřili oba obránci. Koloničný a Gulda však ztroskotali na vynikajících rozštěpech Štefla.

V úvodu třetí třetiny byla k vidění spousta nepřesných přihrávek. Více do tempa se však dostávali hosté. Skaloš, Vaněček a Macháček prověřili Štefla. Ve čtyřicáté páté minutě zápasu se Jičín ujímá vedení. Jeden z hostí poslal přihrávku přes brankoviště, Štefl se pohybuje ve směru přihrávky.

Nečekaná teč však mění směr a tak se k puku jako slepý k houslím dostává Bacul a bez problémů trefuje odkrytou branku – 0:1! Po obdržené brance jsou domácí jako omámení. Nervozita a nepřesnost se lepí na hole Hanáků a ti působí bezradným dojmem. Lhotský a Bacul opět prověřují Štefla. Pět minut před koncem střetnutí zvyšují hosté na 0:2.

Skaloš projel střední pásmo, za modrou čárou přenechal puk Baculovi a ten se trefuje přesně mezi Šteflovy betony. Vzávěru třetího dějství ještě propadl domácí obránce Doseděl a Glabazňa přidal třetí branku a uzavřel tak skóre na konečných 0:3!

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (trenér HK Jestřábi Prostějov): Byl jsem dnes stoprocentně přesvědčen, že utkání vyhrajeme. Bohužel Nový Jičín nám dal lekci z produktivity. Udělali jsme tři chyby a dostali tři branky. První chyby, po níž se nám zhroutila celá koncepce, se dopustili Dostál s Jedličkou. Další chybu má na svědomí Žibrita a tu poslední, po níž padnul gól, jeden z nejzkušenějších hráčů Doseděl. Co je nám platné, že jsme soupeře opět výrazně přestříleli, když jsme nedali ani jednu branku. Jediný, koho dnes můžu pochválit, je Martin Štefl, mít tam našeho gólmana, byla by prohra ještě výraznější.

Vyjádření trenéra hostí Davida Handla se nám získat nepodařilo.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Doseděl P.00-200
Dostál P.00-100
Dufek M.00-100
Hladký P.00-100
Jakubec D.00-100
Jedlička R.00-140
Krajíček J.00-100
Ondrejkovič T.00000
Paška J.00-100
Piluša J.00-100
Raszka J.00000
Sedlář V.00-100
Staněk R.00-100
Vlk P.00-200
Žibrita P.00-200
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost