lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
V úvodním zápase vybojovali Jestřábi bod

V úvodním zápase vybojovali Jestřábi bod

LHK Jestřábi ProstějovHC TJ Šternberk

1.kolo, neděle 14.9.2008

LHK Jestřábi Prostějov - HC TJ Šternberk

2:3sn (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Sedlář (Dostál, Syrůček), 58. Piluša (Krajíček) - 30. Dobrý (Fiala, Trunda), 34. Jurdič T., 65. Fiala. Rozhodčí: Klimecký - Velinský, Wesley. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 301
LHK Jestřábi Prostějov: Švach - Raszka, Krajíček, Doseděl, Paška, Staněk, Kolibár, Spurný - Piluša, Žibrita, Vlk - Dostál, Sedlář, Syrůček - Berčák, Cik L., Jakubec - Kučera, Cik J., Jedlička
HC TJ Šternberk: Pekař - Stříteský, Zapletal, Hruška, Jurák, Fiala, Dobrý, Anděl, Hrbatý, Vích, Trunda, Jurdič T., Fekiač, Musil, Kohút, Klimovič, Zima, Jurdič J., Tomášek
P r o s t ě j o v - V prvním utkání podali Jestřábi solidní výkon a to především v záverečných minutách třetí třetiny, kdy tlak domácích vyústil ve vyrovnávající branku Jiřího Piluši. V prodloužení se ubránili přesilovce Šternberku a i díky skvěle chytajícímu Adamu Švachovi doma zůstává bod. Na nájezdy byli ale úspěšnější hosté.

Fotogalerie

Kdo poté, co dozněla v prostorách prostějovské HŽP Arény česká státní hymna, čekal jednoznačný zápas v režii hostujícího mužstva, mýlil se. Prostějovský led se rázem stal horkým kolbištěm mezi domácími Jestřáby a hosty ze Šternberka.

Hned v úvodu Jestřábi na svého soupeře vlétli značně zostra a vypracovali si několik šancí. I Šternberk pak ale ukázal svou drsnější tvář a několikrát se jeho útočníci dostali až za prostějovské obránce do dobrých příležitostí ke skórování. Asi největší šanci úvodních minut měl Zima, jehož bekhendový blafák ale brankář Švach nakonec také zneškodnil.

V polovině první třetiny zahrozili opět domácí, a to při vlastním oslabení. Do útoku se vydali Vlk s Cikem, ovšem druhý jmenovaný nezakončil akci přesně. Na druhé straně zase musel Švach řešit tečovanou střelu, nicméně oba brankáři si po prvních dvacet minut počínali bezchybně a na jejich konci svítil na tabuli stále bezbrankový stav.

Druhá třetina už nabídla podívanou zcela jinou. Jako první přišel o čistý štít hostující Pekař, když po naznačené střele předvedl bezchybně zakončený bekhendový blafák Vladimír Sedlář. Jestřábi ale vedení udrželi jen do třicáté minuty, kdy po samostatném úniku skóroval Lukáš Dobrý.

Obrat skóre se Šternberku povedl už na konci čtyřiatřicáté minuty, a to zásluhou Tomáše Jurdiče, kterému se podařilo poněkud šťastným způsobem překonat brankáře Švacha. Jeho lehké nahození se odrazilo do sítě od betonu domácího brankáře a hosté byli rázem na koni.

Hosté začali bránit získaný náskok a dařilo se jim to velmi dobře, až už to vypadalo, že si z Prostějova odvezou plný bodový zisk. Pak ale vložil hůl do střely Jana Krajíčka Jiří Piluša a v čase 57:23 byl gólový stav opět nerozhodný.

Protože 60 minut nic nevyřešilo, přišlo na řadu prodloužení. Do toho Prostějov vstupoval v početní nevýhodě a domácí hráči museli předvést hodně houževnatosti, aby se jim podařilo zabránit žlutomodrým ve skórování.

Ani prodloužení rozřešení nepřineslo, a tak přišly na řadu obávané nájezdy. V prvních dvou sériích dominovali brankáři, Švach zneškodnil pokusy Tomáška a Kohúta, Pekař na druhé straně vychytal Žibritu a Syrůčkova střela jen zbrázdila nahrnutý sníh u pravé tyčky.

Zato třetí série už byla na obou stranách úspěšná. Lukáš Dobrý proměnil blafák a Jiří Piluša se trefil chytrou střelou pod vyrážečku. Na řadu tedy přišla náhlá smrt, v níž se pořadí proměňuje. Za Prostějov jel tedy znovu Piluša, tentokrát jeho střelu na „dřevěnou nohu“ Pekař vystihl a Lukáš Fiala za Šternberk perfektně provedeným blafákem rozhodl o tom, že si hosté na cestu domů přibalí dva body.

Ohlasy trenérů

Lubomír Fischer (trenér HC TJ Šternberk): Myslím si, že na to že to byl první zápas, byl k vidění oboustranně kvalitní hokej. Průběh hry byl vyrovnaný, dokonce si dovolím říct, že domácí měli více vyložených šancí. V náš prospěch rozhodlo větší štěstí v koncovce při samostatných nájezdech a výborný výkon brankáře Pekaře.

Alois Chlustina (trenér HK Jestřábi Prostějov): Kluci byli na zápas natěšení a velmi nám pomohly tři posily z Olomouce, které jsme si k utkání pozvali. Utkání se neslo ve znamení bojovnosti, bohužel se na naši stranu nepřiklonilo štěstíčko, když jsme za stavu 1:0 měli šanci na odskočení a poté v samostatných nájezdech. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, v níž jsme obdrželi dva zbytečné góly po našich chybách. Přesto chci všem hráčům poděkovat za bojovnost.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Berčák T.00-100
Cik J.01000
Cik L.00020
Doseděl P.000100
Dostál P.01-120
Jakubec D.00040
Jedlička R.00000
Kolibár J.00000
Krajíček J.01040
Kučera I.00000
Paška J.00000
Piluša J.10020
Raszka J.00-100
Sedlář V.10000
Spurný J.00000
Staněk R.01100
Syrůček D.00-120
Vlk P.00000
Žibrita P.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost
×
Dnes v 17:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
SK Horácká Slavia Třebíč