lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Třebíč utrpěla na prostějovském ledě výhru

Třebíč utrpěla na prostějovském ledě výhru

LHK Jestřábi ProstějovSK Horácká Slavia Třebíč

44.kolo, pondělí 11.2.2008

LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč

2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 57. Kotásek (Pavelek), 59. Duba (Opatovský, Pavelek) - 20. Heřman, 31. Heřman (Zahradník), 47. Kreuzer (Hrbáček). Rozhodčí: Minář - Kis, Padevět. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 647. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Daneček) - Procházka, Balčík, Hlavatý, Haschka, Bartoň, Chovan - Kotásek, Pavelek, Piecha, Vrba, Opatovský, Mikšovský, Duba, Hlusička, Podešva, Vymazal, Hruška, Nakládal
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek (Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sláma B., Dvořák, Sláma L., Pálka, Bulička, Konta, Burian, Dolníček, Kreuzer, Čech, Zahradník, Heřman, Látal, Nahodil, Obdržálek, Přibyl, Bárta, Dibelka
P r o s t ě j o v - V posledním kole základní části první ligy byl v prostějovské HŽP Aréně k vidění velice nepohledný a pro oko diváka neatraktivní hokej. Třebíč si postupně vypracovala až tříbrankový náskok, který dokázali Jestřábi zkorigovat až v posledních minutách při hře bez brankáře. Úspěšnými střelci domácích barev byli Martin Kotásek a Lukáš Duba.

Fotogalerie

Tomáš Štůrala se v brance otáčel ostošest, ale díky nešťastnému gólu Zdeňka Pavelka ve dvacáté minutě se odcházelo do šaten za stavu 0:1. V úvodu druhé třetiny Martin Kotásek neproměňuje samostatný nájezd. Hlavní problém Jestřábů v tomto zápase ... skvěle chytající Michal Nedvídek. A všichni do útoku. Lukáš Duba v obklíčení. Martin Piecha právě skasal Viléma Buriana.

Hned první minuty zápasu posledního kola první ligy mezi domácím Prostějovem a týmem hostí Horáckou Slavii Třebíč napověděly, že spoře zaplněný prostějovský zimní stánek neuvidí nikterak pohlednou podívanou. Domácí nedokázali ohrozit Nedvídka v brance hostí ani v přesilové hře 5 na 3, naopak v následné hře 5 na 4 málem otevřel skóre zápasu hostující Aleš Kreuzer, když ujeli dva na jednoho spolu s Davidem Dolníčkem, Štůrala ale puk za svá záda nepustil. Další průběh první třetiny se odehrával ve vlažném tempu a jednu nepřesnost střídala nepřesnost druhá. Obzvlášť prostějovští hokejisté hráli, jakoby se jim body do skupiny o záchranu nehodily. Mizérii Jestřábů pak potvrdil v poslední minutě první třetiny v oslabení 3 na 5 Tomáš Štůrala, který si srazil sám do branky puk z hole Jana Heřmana, jenž přihrával přes brankoviště zcela volnému spoluhráči.

Do druhé třetiny vlétli Jestřábi o poznání aktivněji a hned v jejím úvodu se do obrovské šance dostal Martin Kotásek, byl ale faulován a rozhodčí Milan Minář musel nad svou hlavou překřížit ruce. K trestnému střílení se postavil sám faulovaný hráč, ale jeho klička mu nevyšla a tak hosté stále vedli. Od 27. minuty v rozmezí dvou minut mohli domácí vstřelit tři branky. Nejprve se ocitl sám před brankou Lukáš Duba, dokázal si bekhendovou kličkou obhodit gólmana, ale zakončoval nepřesně. Hned na to ujeli domácí dvakrát dva na jednoho, ale jak Chovan s Vrbou, tak Mikšovský s Dubou nedokázali nic vymyslet. Za toto zaváhání přišel trest v podobě další branky v domácí síti. Ve 31. minutě našel Petr Zahradník ve středním pásmu Jana Heřmana, který projel až na kruhy a švihem k tyči zvýšil na 0:2. Zbytek třetiny sehráli domácí víceméně v přesilové hře, jenže kromě Dubou tečované střely Opatovského od modré nebyli Jestřábi schopní nic jiného vytvořit.

Třetí dějství začalo další přesilovou hrou domácích, ale Prostějov jen potvrdil, že tato herní disciplína není jeho předností. Ve 45. minutě už se domácí radovali, jenomže projektil, který vyslal Haschka od modré, někdo z domácích tečoval v nepovolené výšce a branka tak nemohla být uznána. O dvě minuty později už to bylo 0:3. Aleš Kreuzer totiž v přesilovce 5 na 3 nádherně trefil růžek Štrůralovy branky od modré. Po třetí brance se hosté začali šetřit a prostor tak dostali domácí. Ti dokázali v 57. minutě nejprve snížit na 1:3 Martinem Kotáskem a za necelé dvě minuty na 2:3 Lukášem Dubou zdramatizovat závěr utkání. Jenomže hosté už víc nedovolili, a tak si odváží tři body za výhru 2:3.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (trenér SK HS Třebíč): Pětapadesát minut jsme hráli velice dobře, pozorně a hodně nás podržel gólman. Podařilo se nám využít dvě dvojnásobné přesilovky a dali jsme vedoucí gól, což se ukázalo klíčovým. Domácí hráli na svou nejlepší lajnu, které jsme se snažili hru co nejvíce znepříjemnit a myslím, že se nám to dařilo.

Radomír Kužílek (trenér HK Jestřábi Prostějov): V dnešním utkání jsme potřebovali vyhrát, abychom do baráže vstupovali s co největším počtem bodů. Zároveň nám však bylo jasné, že Třebíč do Prostějova nepřijede proto, aby nám body jen tak odevzdala. Na našich hráčích byla patrná nervozita, která se přenášela i na jejich hole. K tomu se přidala neuvěřitelná impotence v zakončení. Většinu utkání jsme měli převahu a puk na svých holích, ovšem žádnou z šancí hráči nedokázali proměnit. Nevyužívání šancí vidím jako hlavní příčinu neúspěchu v utkání.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Balčík M.00000
Bartoň J.00000
Duba L.10220
Haschka L.00-100
Hlavatý R.00000
Hlusička M.00000
Hruška P.00000
Chovan M.00000
Kotásek M.10200
Mikšovský A.00020
Nakládal O.00000
Opatovský M.02100
Pavelek Z.02220
Piecha M.00100
Podešva M.00000
Procházka M.00020
Vrba T.00020
Vymazal M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost
×
Dnes v 17:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
SK Horácká Slavia Třebíč