lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábí zobáky ostřejší Kohoutích

Jestřábí zobáky ostřejší Kohoutích

HC OlomoucLHK Jestřábi Prostějov

33.kolo, sobota 5.1.2008

HC Olomouc - LHK Jestřábi Prostějov

1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Ondrušek - 39. Pavelek (Kotásek, Piecha), 40. Kotásek z trestného střílení, 53. Kotásek (Piecha). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 8:12, navíc Ministr (Olomouc) 10 minut za nesportovní chování, Janečka (Olomouc) 5 + do konce utkání za vražení na hrazení, Balčík (Prostějov) 5 + do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku, Duba (Prostějov) 5 + do konce utkání za naražení zezadu, Opatovský (Prostějov) 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1900. Střely na branku: 44:28. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
HC Olomouc: Žigárdy (Sedlář), Nedbálek, Ministr, Bouz, Luňák, Jurdič, Brančík, Štach, Davídek, Ondrušek, Zbořil, Kříž, Vyrůbalík, Janečka, Všetečka, Janáček, Bartoň, Čuřík, Meidl, Bordowski, Žajgla
LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Hruban), Procházka, Višňák, Chovan, Balčík, Kumstát, Bartoň, Vomela, Kundrátek, Kotásek, Piecha, Pavelek, Duba, Mikšovský, Opatovský, Vymazal, Podešva, Vrba, Nakládal
Fanoušky obou hanáckých táborů dlouho očekávané derby se hrálo více než polovinu utkání bez brankového efektu. První branka padla až 95 vteřin před koncem druhé třetiny do olomoucké svatyně. Povedenou kombinaci v přesilovce zužitkoval Pavelek po přihrávce Kotáska. Branka hosty nabudila, tlačili se stále více do útoku a vteřinu před odchodem do šaten byl faulován v samostatném nájezdu Piecha. Nařízené trestné střílení s přehledem proměnil Kotásek. Stejný hráč se později stal také autorem třetí branky, kterou vstřelil dokonce ve vlastním oslabení, v poslední části hry. Domácí se již zmohli pouze na zkorigování stavu a brankou v přesilovce pokazili výborně chytajícímu Štůralovi čisté konto.
První dějství bylo poznamenané množstvím vyloučených, hned v úvodu si Olomouc i Jestřábi mohli vyzkoušet dokonce i početní výhodu pěti proti třem. Za zmínku stála zejména přesilovka olomoucká a Štůrala v bráně Jestřábů prožíval velmi zajímavé prohřátí. Žigárdy v bráně Olomouce si na kotouč sáhl až ve 4.minutě, kdy hráli přesilovku hosté, ovšem jejich snažení se podobalo spíše marnému dobývání útočného pásma. V 7.minutě měl dokonce Brančík ve vlastním oslabení šanci samostatného nájezdu, Štůrala zůstal ledově klidný. 9.minuta přinesla z prostějovské strany faul, kterým byl poslán k ledu Davídek. Mora ovšem už početní výhodu nesehrála podle svých představ, navíc Zbořil při snaze vydolovat kotouč zpod Štůralova betonu inkasoval sekyru z hole mstitele Kumstáta, za což se odvděčil hrubostí, navíc za nemístné komentáře musel za katr na celých deset minut i Ministr. V 17.minutě se ke slovu dostali Jestřábi, ovšem výpady Piechy a Kotáska skončily nedůraznými střelami. To už se nedalo říct o Verdunu, který rozpoutali olomoučtí v samotném závěru, kdy byli hosté oslabeni pro přílišný počet hráčů na ledě. Štůralovi vlastními těly vypomáhala dvojice beků, kteří zalehávali kotouč v brankovišti, neujali se ale ani nebezpečné rány Kříže a Bartoně.

Festival nevyužitých přesilovek pokračoval i v druhém dějství, olomoučtí početní výhodou začínali, do šance se dostal až Luňák po jejím skončení. Početní výhodu si následně zahráli i hosté a za hlavu se chytal Pavelek, který po ráně z první našel jen připravené Žigárdyho betony. Velké věci se začali dít až v polovině utkání, nejprve fantastickým zákrokem vychytal Štůrala Meidla, poté už se ale začal vylévat nehokejový soudek. Nejprve faulem poslal na mantinel Zbořila Duba a vyfasoval trest do konce utkání. Olomoučtí si ale na pětiminutovou přesilovku museli počkat, opět se ozvali olomoučtí rádobyfandové, po ráně dělbuchu vletěly na led konfety a rozhodčí přerušil hru do zajištění bezpečnosti v ochozech. Prostějovští trenéři ale předčasně stáhli z ledu své svěřence a tak následoval další trest pro lavičku. Olomouc ale přesilovku prohospodařila, další dlouhá dvojnásobná početní výhoda zůstala nevyužita. Stejnou možnost promrhal i Prostějov, ve 39.minutě, kdy skákal na led čtvrtý olomoucký hráč, ale zakombinovala skvěle trojice Piecha, Kotásek a Pavelek. Posledně jmenovaný na konci akce pohodlným zasunutím kotouče za Žigárdyho otevřel skóre utkání - 0:1. Ledová sprcha pro domácí přišla vteřinu před druhou sirénou, kdy bylo po faulu na Piechu nařízeno trestné střílení. To dotáhl do bekhendového úspěšného zakončení Kotásek - 0:2.

Do posledního dějství tak vlétli lépe hosté, povzbuzeni dvěma brankami do šatny, ovšem dva fauly za sebou připravili Prostějov o tlak. Olomouc se ale v přesilovkách spíše trápila, k jediné střele se dostal Bartoň, puk ovšem stačil nasměrovat do ochranné sítě bránící Kundrátek. Ve 46.minutě přišel opět jeden z ostřejších zákroků, úder na hlavu odnesl opět olomoucký Zbořil, Mora ale nedokázala potrestat Prostějov ani ve třech. Deset minut před koncem měla možnost rozjet své přesilovkové kombinace i hostující pětice, s vědomím náskoku ale Jestřábi spíše šetřili čas. Další přesilovka Olomouce už branku přinesla, bohužel pro domácí se kotouč třepotal v jejich síti. Ve vlastním oslabení poslal na zteč Piecha Kotáska, který podruhé překonal Žigárdyho tváří v tvář - 0:3. Olomoučtí se přeci jen dočkali přesilovkového úspěchu. V 56.minutě dorazil Ondrušek za záda do té doby bezchybného Štůraly Křížovu střelu - 1:3. Žádný mohutný závěr se ale olomouckým vyprodukovat nepodařilo, tři minuty před poslední sirénou totiž Janečka vyfasoval za drsný faul na Chovana pět minut plus do konce utkání a tak Jestřábi dotáhli derby v naprostém poklidu do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (asistent trenéra HK Jestřábi Prostějov): "Na dnešní derby jsme se snažili připravit celou vánoční pauzu, věděli jsme, že to může být klíčový moment, který nás může posunout k záchraně a přidat nám body do skupiny o sestup. Pro nás bylo navíc velmi dobré, že jsme začínali právě v derby, hráči se více vyhecovali a více se připravili. Vše dopadlo výborně a my si odvážíme pro nás velice cenné tři body a vědomí, že můžeme hrát i s takovým soupeřem jako je Olomouc. Ta je podle mého názoru bezpochyby jedním z nejkvalitnějších týmů první ligy. Co se samotného zápasu týče, začalo se z obou stran hodně od podlahy, dlouho se hrálo bez gólů, k nám se ale přiklonilo štěstí. Podařilo se nám zlomit moment první vstřelené branky a potvrdil se můj předpoklad, že kdo dá první gól, vyhraje. Chci poděkovat hráčům, že zvládli emoce, atmosféru i momentu, kdy jsme vedli 2:0, nijak nebláznili a obětavým padáním do střel výsledek odbránili. K situaci kolem přerušení zápasu jen tolik, bylo naší velkou trenérskou chybou, že jsme trochu podlehli atmosféře a hráče odvolali z ledu. Inkasovali jsme za to další dvě minuty a pokud by Olomouc tuto přesilovku využila, mohlo být vše jinak. Hráčům jsme se již v kabině omluvili a zvlášť jim poděkovali i za to, že toto oslabení ustáli."
Petr Fiala (trenér HC Olomouc): "To že jsme prohráli, nás samozřejmě netěší, velký vliv na to měly i bídně odehrané přesilovky 5 na 3, kde jsme si nevytvořili žádnou šanci. To ovlivnilo průběh utkání, poté měli hosté štěstí a skórovali oni. Přesilovkám jsme se věnovali celou pauzu a o to víc mrzí, že je hráči neodehráli lépe. Pro spoustu lidí asi bude pohra v derby zklamáním, my s kolegou to bereme spíše jako každý jiný zápas, který jsme prohráli a štve nás to úplně stejně. Jsou to tři body pryč, ale my musíme hledět na další zápas v Brně, kde musíme odevzdat lepší výkon než dnes."

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Balčík M.000250
Bartoň J.00000
Duba L.000250
Chovan M.00100
Kotásek M.21220
Kumstát P.00040
Kundrátek T.00100
Mikšovský A.00020
Nakládal O.00020
Opatovský M.000140
Pavelek Z.10020
Piecha M.02100
Podešva M.00020
Procházka M.00020
Višňák B.00000
Vomela L.00000
Vrba T.00000
Vymazal M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost
×
Dnes v 17:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
SK Horácká Slavia Třebíč