lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi vzdorovali statečně, leč marně

Jestřábi vzdorovali statečně, leč marně

LHK Jestřábi ProstějovHC Kometa Brno

32.kolo, sobota 22.12.2007

LHK Jestřábi Prostějov - HC Kometa Brno

3:5 (0:0, 2:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 34.Vymazal (Bartoň), 39.Piecha (Kotásek), 57.Podešva (Bartoň) - 28.Vostřák (Lipina, Staněk), 41.Vostřák (Lipina, Staněk), 45.Černý (Vostřák), 53.Staněk (Barus, Malena), 54.Vostřák. Rozhodčí: Husička - Novák, Škach. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:31. Diváci: 1800. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5, 3:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Biegl) - Procházka, Višňák, Chovan, Balčík, Kumstát, Bartoň - Kotásek, Piecha, Pavelek, Opatovský, Mikšovský, Duba, Vymazal, Podešva, Vrba, Šebek, Korčák, Nakládal
HC Kometa Brno: Hronek (Kubeš) - Zubíček, Houdek, Morava, David, Malena, Čech, Mikel, Dlouhý, Lipina, Vostřák, Klimt, Barus, Černý, Staněk, Rob, Sojčík, Zábranský
P r o s t ě j o v - Po celkem vyrovnaných dvou třetinách, kdy Jestřábi vedli nad rivalem z Brna 2:1, nastal zvrat. Třetí třetina byla v režii hostí, nejprve vyrovnal Vostřák, potom navyšovali Černý, Staněk a pátý zářez si zapsal opět Vostřák. Konečný výsledek zápasu už jen korigoval Martin Podešva. Ani závěrečná power play nic neřešila a tak si Kometa odváží z jesřábího hnízda plný počet bodů za výsledek 3:5.

Fotogalerie

Důvěru dostal tentokrát od začátku zápasu Tomáš Štůrala. Důrazná obrana hostů skončila posunutím jejich vlastní branky. Bohdan Višňák v obranné činnosti. Adam Mikšovský a Lukáš Duba při ataku brněnské branky. Střela Pavla Vostřáka si právě našla cestu do branky a hosté se ujímají vedení v zápase. Martin Opatovský ve skrumáži u mantinelu.

Do utkání lépe vstoupili hosté, hned v první minutě si vybruslil od mantinelu mezi kruhy Radek Dlouhý a nepříjemně zkoušel domácího brankáře, jenž střelu s problémy vytěsnil mimo. Hned na to měla Kometa výhodu přesilové hry, ale až na pokus Klimta se nikomu atakovat domácí branku nepodařilo. Poté se osmělili i domácí a dokázali hosty podusit v jejich obranném pásmu, jenže také bez většího důrazu před brankou a to ani v přesilové hře. Jediným světlým okamžikem byl únik Martina Piechy, ale v poslední chvíli mu sjel puk z hole. Ve 13. minutě hráli hosté přesilovou hru 5 na 3. V ní měl velkou šanci Radek Dlouhý, jenže dostal se před Štůralu moc blízko a nedokázal puk dostatečně zvednout. Domácí brankář pak dokázal zneškodnit několik nebezpečných situací a Kometa tak tuto velkou šanci na skórování nevyužila. Zbytek první třetiny se odehrál ve vlažném tempu spíše před brankou Lukáše Hronka, ale gólu se diváci nedočkali.

Druhé dějství začalo dohrávanou přesilovkou domácích, jenže to si Kometa pohlídala a nedala Jestřábům možnost ke vstřelení branky. Ve 25. minutě měl na hokejce gól Lipina, kterému zpoza branky přihrál Vostřák, Tomáš Štůrala ale situaci s bravurou vyřešil. Hned na to Michal Černý vystihl rozehrávku domácích, našel volného Tomáše Klimta, ten ale zařízení přestřelil. Ve 28. minutě, kdy pykal za nedovolené bránění na trestné lavici domácí Zdeněk Pavelek se hosté ujali vedení. Po ose Staněk, Lipina se puk dostal na kruhy k Pavlovi Vostřákovi a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Pak se hrál rychlý hokej nahoru, dolů až ve 34. minutě po pěkném sólovém úniku z úhlu prostřelil Hronka mezi vyrážečkou a betonem Michal Vymazal a srovnal tak na 1:1. Po vstřeleném gólu Jestřábi viditelně ožili a tlačili se dále do branky hostů. Ve 39. minutě našel z rohu Martin Kotásek zcela volného, nikým nehlídaného Martina Piechu a ten se štěstím dokázal puk doslova propasírovat mezi betony brankáře hostí - 2:1. Kometa se po obdržené brance vrhla do útoku a sekundu před koncem druhé třetiny ještě vybojovala vyloučení.

Třetí třetinu tedy začínali hosté přesilovou hrou a tu se jim podařilo po šestapadesáti vteřinách proměnit. Branka padla po spolupráci stejných hráčů jako při té první. Znovu se dostal puk za kruhy k Pavlu Vostřákovi a ten vyrovnal na 2:2 díky přesné střele k tyči. Kvůli dobrému clonění domácí brankář střelu vůbec neviděl. Kometa hned na to mohla jít znovu do vedení, ale Lipinu, jenž si vyjel zpoza branky ještě Štůrala vychytal. O dvě minuty později ve 45. minutě už ale ve dvojnásobném oslabení musel lovit puk ze své branky. Nejprve jeden z obránců zneškodnil tvrdou střelou do bruslí Martina Kotáska, pak se puk odrazil mezi kruhy k Pavlovi Vostřákovi, který dobře viděl dobře postaveného Michala Černého a ten už měl před sebou jen prázdnou branku – 2:3. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, domácí bojovali o vyrovnání, ale jejich akce většinou končily na dobře hrající obraně hostů. V 52. minutě Pavelek ve středním pásmu ztratil puk, který převzal Malena a dovezl ho do útočného pásma. Poté ho přenechal Barusovi a ten našel z rohu před brankou nikým nehlídaného Aleše Staňka, pro kterého nebyl problém po ledě Štůralu mezi betony překonat -2:4. Hned minutu na to se znovu radovali hosté, když hrubku v rozehrávce potrestal Pavel Vostřák, který se zmocnil puku dřív než vyjetý domácí brankář a završil tak svůj hattrick do prázdné branky – 2:5. Domácí se ale nevzdali a v obrovské šanci se ocitl Martin Podešva, když měl před sebou prázdnou branku, jenže trefil hostujícího obránce. O dvě minuty později se už radovat mohl, když se dostal k odraženému puku po střele Bartoně a překonal Hronka bekhendem do horního růžku branky. Prostějov to pak zkoušel ještě bez brankáře v šesti, ale hosté už si svůj dvoubrankový náskok pohlídali. Odvážejí si tak z Prostějova tři body za výhru 3:5.

Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (trenér HC Kometa Brno): Hráli jsme třetí utkání v řadě na tři lajny. Na vině jsou zranění a nemoci. Dvě předchozí utkání nás stála mnoho sil, i když zápas s Třebíčí vypadá výsledkově jednoznačně. Dnešní vítězství se rodilo na základě taktického myšlení, tvrdé práce a využitých přesilovek.

Martin Janeček (asistent trenéra HK Jestřábi Prostějov): Úplně první střídání v utkání jsme nezačali dobře a Kometa na nás vlétla. Po třech střídáních se nám však podařilo hru srovnat a po dvou třetinách jsme měli dobře rozehraný zápas a vedli o gól. Bohužel jsme do třetí části vstupovali v oslabení, které Kometě pomohlo srovnat stav. To považuji za jeden ze zlomových okamžiků utkání.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Balčík M.00000
Bartoň J.02100
Duba L.00-100
Chovan M.00000
Korčák J.00000
Kotásek M.01100
Kumstát P.00120
Mikšovský A.00-220
Nakládal O.00020
Opatovský M.00020
Pavelek Z.01040
Piecha M.10000
Podešva M.10200
Procházka M.00020
Šebek P.00000
Višňák B.00020
Vrba T.00100
Vymazal M.11220
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost