lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Vrchlabí vyloupilo hnízdo Jestřábů

Vrchlabí vyloupilo hnízdo Jestřábů

LHK Jestřábi ProstějovHC Vrchlabí

27.kolo, středa 5.12.2007

LHK Jestřábi Prostějov - HC Vrchlabí

1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 51. Opatovský (Suchý, Piecha) - 24. Hruška (Špaček), 57. Tvrdek (Pajič), 60. Vantuch . Rozhodčí: Vampola - Guth, Rittich. Vyloučení: . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 536. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Biegl - Suchý, Procházka, Kumstát, Chovan, Bartoň, Kundrátek, Pšurný M., Balán, Pšurný R., Nakládal, Piecha, Steber, Vymazal, Mikšovský, Opatovský, Korčák, Šebek, Vrba, Vlk
HC Vrchlabí: Ševčík - Rýgl, Nosek, Bendík, Chaloupka, Vyskočil, Hrach, Matějíček, Tvrdek, Pajič, Gengel, Vantuch, Hruška, Kříž, Špaček, Přeučil, Beck, Jech, Brynecký, Plodek
P r o s t ě j o v - Jestřábi prodloužili svou smolnou sérii už na šest proher v řadě. Zápas s Vrchlabím se ale pro ně nevyvíjel špatně a až do 24. minuty drželi vyrovnaný stav 0:0, kdy se diváci v HŽP Aréně dočkali první branky. Radovat se ovšem mohli pžíznivci hostů, protože skóre zápasu otevřel vrchlabský Hruška. Hanáčtí hokejisté ale dokázali díky Opatovskému ve třetí třetině srovnat. Ovšem poslední slovo měli Vrchlabští a Tvrdek s Vantuchem svými trefami zařídili výhru Vrchlabí 1:3.

Fotogalerie

Petr Suchý se snaží zabránit dorážce. Tomáš Vrba v úniku. Vrchlabští v obklíčení při přechodu do útočného pásma. Nebezpečná situace před domácí brankou. Chovan s Kumstátem v obranné činnosti, hostujícímu Gengelovi se přesto daří bránit Bieglovi ve výhledu. Radovan Biegl opět zasahuje.

Utkání začali lépe domácí, hned v úvodu měl šanci Procházka, na gólmana hostí však nevyzrál. Poté se hrál vyrovnaný hokej, šance ke skórování měly oba týmy. Ovšem jak Pšurný s Piechou na jedné straně, tak tvrdek a Gengel na té druhé nedokázali dotlačit kotouče za brankovou čáru. Největší šanci Jestřábů v první třetině zaznamenal Vymazal, když se k němu dostal odražený kotouč a on měl před sebou odkrytou branku. Ševčík však akrobatickým zákrokem dokázal šanci zneškodnit. Podivné věci se na ledě děly ještě na začátku minuty devatenácté, kdy sudí Vampola signalizoval vyloučení domácích, poté hru přerušil, ale těsně po hvizdu dokázali hráči z Vrchlabí vstřelit branku. Sudí gól nejprve uznal, ovšem po diskusi s kapitánem Jestřábů a čárovými sudími svůj prvotní verdikt přehodnotil a skóre tak do konce první třetiny zůstalo 0:0.

Druhou třetinu již však Vrchlabí chtělo převzít pod svou kontrolu od začátku, což se jim také dařilo. V polovině dvaadvacáté minuty byl vyloučen domácí Nakládal a tři sekundy po jeho návratu na led vsítil první branku utkání Ondřej Hruška. Jeho střela propadla Bieglovi mezi betony a hosté se tak ujali vedení. Prostějovští se ani přes četné přesilové hry nedokázali vyrovnat soupeři jak gólově, tak herně. S jejich akcemi neměl brankář Ševčík mnoho práce, případně při něm stálo štěstí. Ani vrchlabským se nepodařilo znovu překonat brankáře Biegla, a tak si do šatny odnesli pouze jednobrankové vedení.

V poslední části hry se Jestřábi přeci jen trochu zvedli a začali ohrožovat Ševčíkovu bránu častěji. Domácí pak dostali na pět sekund výhodu dvou mužů v poli, přesilovky jsou letos ale jejich slabá stránka, což se projevilo i nyní. Vyrovnat se domácím podařilo po urputné snaze až v jedenapadesáté minutě. Brankář Vrchlabí byl potrestán za úmyslné posunutí branky a rána Petra Suchého se dostala až k Martinovi Opatovskému, který dokázal puk dopravit až do sítě. Prostějovské publikum v tu chvíli jásalo. Ne však na dlouho. V padesáté šesté minutě byl vyloučen Kundrátek a hosté tuto výhodu dokonale využili. Před odkrytou brankou se ocitl Kamil Tvrdek a z této pozice se nemohl mýlit. Stav byl tedy opět příznivější pro Vrchlabí, tentokrát 1:2. V závěru utkání se domácí rozhodli ještě pro poslední pokus o vyrovnání, odvolali Biegla z branky a snažili se vsítit vyrovnávací branku. To se jim však nepovedlo, naopak do prázdné klece domácích se trefil Lukáš Vantuch. Vrchlabí si tak zcela zaslouženě odvezlo z Hané tři mikulášské body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (trenér HC Vrchlabí): Dnes nám utkání konečně vyšlo a rozhodující okamžik byl ten, kdy jsme šli do vedení. Za další zlomový moment utkání považuji ubráněné oslabení ve čtyřech po obdržené brance. Velký podíl na úspěchu má brankář Ševčík a dobrá obrana.

Radomír Kužílek (trenér HK Jestřábi Prostějov): Nehráli jsme špatně, ale zaostáváme v útočných činnostech, hrajeme nedůrazně a bez efektivity v zakončení, což se v utkání projevilo. Bohužel se na jednu branku nedá vyhrát zápas. Žádnou výraznější šanci jsme si nevytvořili ani v závěrečném tlaku a utkání jsme si vlastně prohráli sami.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Balán S.00020
Bartoň J.00-140
Chovan M.00-120
Korčák J.00000
Kumstát P.00-200
Kundrátek T.00020
Mikšovský A.00000
Nakládal O.00-120
Opatovský M.10000
Piecha M.01-200
Procházka M.00-100
Pšurný R.00000
Pšurný M.00000
Steber J.00-200
Suchý P.01040
Šebek P.00000
Vlk P.00000
Vrba T.00000
Vymazal M.00020
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost