lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Opět vysoká výhra. Tentokrát si Jestřábi smlsli na Jindřichově Hradci

Opět vysoká výhra. Tentokrát si Jestřábi smlsli na Jindřichově Hradci

LHK Jestřábi ProstějovKLH Vajgar Jindřichův Hradec

19.kolo, středa 2.11.2005

LHK Jestřábi Prostějov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec

5:1 (3:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Mojmír Musil (Michal Čech), 12. Pavel Žibrita (Michal Čech), 17. Michal Čech (Josef Fojtík, David Všetečka), 28. Josef Fojtík (Tomáš Hradecký) 36. Lubor Dibelka (Tomáš Hradecký) - Jan Starý (Ladislav Kolda). Rozhodčí:Martin Smeták - Lukáš Barteček, Richard Koliba. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 921. Střely na branku: 37:35.
LHK Jestřábi Prostějov: Lakosil - Hegegy, Kameš, Kučera, Procházka, Sedlák, Toms, Všetečka - Dibelka, F.Čech, M.Čech, Fojtík, Hradecký, Luka Musil, Piecha, Sabela, Saluga, Žibrita, Řípa
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Jež - Horák, Klimeš, Kolář, Kolda, Spitzer, Ulman, Vašíček, Vomela - Ficek, Starý, Valčák, Škoda, Kašpárek, Kupec, Bílek, Mucha, Fiala, Schejbal
V dnešním zápase Prostějov na svém ledě přivítal Jindřichův Hradec, který se marně pokouší odlepit od posledního místa tabulky, kam spadl již na začátku soutěže. Z Hané si Vajgar chtěl přivézt alespoň bod, ten ale Jestřábi ze svých spárů nepustili a po přesvědčivém výkonu vyhráli 5:1. O výhře Jestřábi rozhodli již v první třetině, ze které si odnesli třígólový náskok, a to hlavně zásluhou Michala Čecha , který jednu branku sám dal a na dvě přihrál. Ve druhé třetině Hanáci přidali branky ještě dvě, když se trefil Fojtík a Dibelka . Jediný gól Hradce vsítil Jan Starý .

Fotogalerie

Rozehrávka po vyloučení hostujícího hráče Spitzera. Střelou z kruhů zkouší skórovat Vladimír Kameš, ale jeho střela se otřela jen o boční síťku. Mojmír Musil doráží puk do branky soupeře a dává úvodní gól zápasu. Radost z prvního gólu v brance Vajgaru. Procházkova střela. Od modré pálí Jíří Kučera.
Utkání začalo opatrně, žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Ve 3. minutě dostali domácí jako první šanci hrát přesilovou hru. Po střele Kameše už půlka stadionu zvedala ruce nad hlavu, ale puk se otřel jen o boční síťku. Zanedlouho se síly na ledě vyrovnaly a do první větší šance se dostali i hosté. Konkrétně Lukáš Fiala, který lehkou střelou prověřil Lakosila. Už v plném počtu hráčů na ledě zakládali hosté nový útok, ale jejich rozehrávku vystihl Michal Čech, který puk nahrál dobře postavenému Mojmíru Musilovi a ten ho dovezl doslova až do branky – 1:0. V této části zápasu bylo vidět, kdo je pánem na ledě a domácí hráči Hradec k ničemu nepouštěli. Ve 12. minutě už to bylo 2:0 a to když Toms předal ve středním pásmu M. Čechovi, který krásnou nahrávkou našel Pavla Žibritu, tomu stačilo do puku jen klepnout a mezi betony překonal Petra Ježe v Hradecké svatyni. Po druhé inkasované brance Jindřichův Hradec trošku ožil a zatlačil Prostějov v jeho obraném pásmu, ale k vyložené šanci to nevedlo. Ta přišla až v další přesilovce, když seděl na trestné domácí Martin Saluga. David Kupec nahrávkou z rohu kluziště našel před brankou Vladimíra Škodu, ale jeho pokus skončil mimo prostějovskou branku. V čase 16:48 se znovu měnilo skóre a to už na 3:0. V době, kdy hlavní rozhodčí signalizoval trest pro hradeckého hráče nahrál Fojtík na modrou zkušenému Všetečkovi, jeho rána se odrazila od mantinelu před branku do prostoru, který hlídal Michal Čech a pro něj nebylo složité puk zasunout do odkryté branky. Pak už se třetina jen dohrávala za skandování spokojených domácích fanoušku a až na vyloučení hradeckého Ulmana v poslední minutě se nic nestalo.

V dohrávané přesilovce se Prostějovu nepovedlo nic vymyslet. V 22. minutě vyprášil betony Ježe pěknou střelou od modré Toms. V 24. minutě se hrálo 4 na 4. Do dobré šance se dostal hradecký Kupec, jeho střelu Lakosil vyrazil ramenem. Poté se na koně dostali domácí a sérií několika krásných akcí zasypali hosty. Když se ve 28. minutě nepodařilo Hradci vyhodit puk z obraného pásma, ten se dostal za branku, odkud jej Hradecký vyvezl a krásně našel nachystaného Josefa Fojtíka, který doklepával na 4:0 do prázdné branky. Několik slibných šancí přibylo i na straně hostů, hlavně šance Davida Kupce, který dostal pěknou nahrávku do jízdy za obranu Prostějova. Jeho zakončení ztroskotalo na lapačce Lakosila.V 36. minutě přidal gól na 5:0 Lubor Dibelka a to znovu po odrazu od mantinelu za brankou trefoval odkrytou Ježovu branku. Obrovskou šanci měli ke konci druhé třetiny hosté, když jeli sami tři na brankáře, puk jim však sjel z hokejky a pro brankáře domácích nebyl problém ho pokrýt. V 19. minutě šel pykat na trestnou za hákování Řipa, ale Hradci se ani nepodařilo ohrozit domácí branku.

Ani třetí třetina nezačala v plném počtu hráčů na ledě. Hned po 18. vteřinách 3. třetiny obral o čisté konto Lakosila Jan Starý po pěkné teči střely Ladislava Koldy. Domácí pak zvolnili tempo a nechali Hradci více prostoru. Ten ho využil a kolem 10 minuty si vypracovali 3 pěkné šance. Nejvážnější byla po nahrávce Kupce z rohu kluziště na modrou Janu Starému, ten si s pukem sjel až mezi kruhy, ale jeho střela skončila na výstroji domácího brankáře. V 16. minutě dostali ještě domácí možnost hrát přesilovku 5 na 3. V té prostějovští hráči zkoušeli hrát pro diváky ale většina šancí končila na brankáři hostí. Utkání tak skončilo zaslouženě 5:1 pro domácí.

Ohlasy trenérů

Jaroslav BECK (trenér domácích): Já bych dnešní zápas neviděl jako jednoznačný a lehký. Hosté uhráli v posledních kolech slušné zápasy a kdybychom jim dali jen trošku čichnout, tak by jste viděli co by se tu dělo. Hosty jsme k ničemu nepustili a dvě třetiny jsme hráli pozorně v obraně a ve středním pásmu. Také se zvýšila přesnost střel a to vedlo k brankám. Ve třetí třetině jsme si s tím začali hrát šance jsme neproměnily, ba naopak jsme vyrobili ještě tři chyby. Škoda, že jsme neproměnili některé šance v poslední třetině, protože sebevědomí budeme v Třebíči potřebovat.
Jiří VEBER (trenér hostů): Předpokládali jsme, že nás domácí dostanou hned na začátku zápasu pod tlak. Nechtěli jsme inkasovat první třetinu a stal se přesný opak. Za stavu 3:0 po první třetině by se dalo říct že bylo po zápase. Domácí už po zbytek zápasu kontrolovali hru a zaslouženě vyhráli.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Čech F.00000
Čech M.02200
Dibelka L.10100
Fojtík J.11200
Hegegy A.00000
Hradecký T.02100
Kameš V.00100
Kučera J.00200
Luka V.00100
Musil M.10100
Piecha M.00120
Procházka R.00100
Řípa J.00140
Sabela R.00100
Saluga M.10120
Sedlák T.01100
Toms M.01120
Všetečka D.02200
Žibrita P.10100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost