lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Zlínu jsme podlehli nejnižším možným rozdílem

Zlínu jsme podlehli nejnižším možným rozdílem

RI Okna Berani ZlínLHK Jestřábi Prostějov

9.kolo, pondělí 7.10.2024

RI Okna Berani Zlín - LHK Jestřábi Prostějov

2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Talafa (Válek, Kverka), 19. Z. Sedlák (Salmio) – 7. Kindl (Šidlík, Jiránek). Rozhodčí: Obadal, Gebauer – Bezděk, Frais. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2118. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
RI Okna Berani Zlín: Huf (Pavelka) – Suhrada, Salonen (A), Urbanec, Čáp, Pohl, D. Kolář, Talafa – Süss, Holík, Paukku – Šlahař, Kverka, Válek – Salmio, Gago, Z. Sedlák – Sedláček (C), Sadovikov, Köhler (A) – Heš.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Kavan) – Zdráhal, Poledna, Klimíček, Krejčí, Šidlík (C), D. Svoboda, Pilař – Jiránek (A), Kindl, M. Tomeček – Karabáček, Illéš, J. Veselý – Babka (A), Kučera, Jenyš – Slanina, Honejsek, Korčák – Jenčovský.
Do zápasu ve Zlíně jsme vstoupili lépe, když v sedmé minutě otevřel gólový účet zápasu Denis Kindl. Ševci ale dokázali ještě před první sirénou skóre překlopit na svou stranu, když se trefil Talafa a po něm Sedlák. Prostřední část žádnou branku nenabídla, stejně jako ta poslední. Z Baťova města tak v rámci 9. kola Maxa ligy body do tabulky nepřidáváme.

Klání devátého kola hned ve druhé minutě přineslo velkou šanci zlínských Beranů. Kombinace modrožlutých útočníků šla přes Lukáše Válka na Jakuba Šlahaře, před kterým zírala polo odkrytá branka. Naši obránci však zůstali duchapřítomní a dokázali mu sáhnout do zakončení tak, aby puk zamířil jen mimo tři tyče. Střeleckým pokusem se chvíli poté prezentoval také Gago, jehož ránu musel likvidovat Marek Štipčák. Toho se Ševci v úvodních minutách rozhodli držet v permanenci, a tak jeho schopnosti prověřil také Petr Holík. Pozornost Daniela Hufa na druhé straně pak prověřil Honza Veselý a prosadit se zkoušel taky jeho jmenovec Slanina. Úspěšný byl ovšem až Denis Kindl! Ten v hloubi útočného pásma udělal pár kroků směrem k modré čáře, porovnal si puk na hokejce a vystřelil. Tak šikovně, že kotouč se otřel o jednoho z bránících hráčů Zlína, zaparkovaného před vlastním brankovištěm, načež si to namířil přesně do skulinky v Hufově výstroji. Na zlínské multimediální kostce tak svítilo skóre 1:0 v náš prospěch. Domácím se situace vůbec nehodila do krámu, začali stupňovat tempo, až se ve dvanácté minutě stal úspěšným střelcem Tadeáš Talafa. Blíže k výhře tak v tu chvíli neměl ani jeden tým. Komplikaci v podobě dvouminutového oslabení jsme museli řešit po faulu Petra Krejčího, který šel pykat za podrážení. Toho dokázal využít Zdeněk Sedlák, což znamenalo, že zlínští do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením.s

Do druhé dvacetiminutovky předvedli domácí nástup podobný tempu, s jakým ukončovali úvodní dějství. Na Marka Štipčáka pálil nejprve Paukku, po něm také Kolář a pozadu nezůstal ani Sedlák. V pětadvacáté minutě vyrazil na výzvědy Kuba Illéš, s nímž do útočného pásma bruslil také Honza Veselý. Hráč s patnáctkou na dresu to však vzal na sebe, v úniku se pokusil o bekhendový blafák, který ale ve finální fázi nedokázal nasměrovat na místo určení. Pár minut na to se proti pravidlům provinil Michal Tomeček, a tak jsme na ledě Trinity Bank Areny Luďka Čajky podruhé v zápase museli bránit zlínskou přesilovku. Devět vteřin před jejím koncem hru opět přerušili rozhodčí, kteří reagovali na zákrok Tondy Honejska. Ten šel stejně jako jeho spoluhráč pykat za sekání a během jeho absence málem zvýšil vedení Beranů Gago. V koncovce však selhal. Až druhá polovina základní hrací doby přisoudila početní převahu také našemu mužstvu, faul Jana Pohla ovšem zůstal nepotrestán. Pasáž, kdy jeden či druhý tým hrál ve čtyřech tedy s krátkou přestávkou trvala šest minut. Po srovnání sil do běžného počtu hráčů se od modré snažil prosadit Petr Holík, jeho rána ale nešla kategorizovat jako nebezpečná. V závěru třetiny ještě zkoušel střelecké štěstí Jan Süss, změna skóre se nicméně ani tak nekonala.

Třetí dějství jsme započali se čtyřmi bruslaři v poli. Na vině byl Radek Pilař, který dvě vteřiny před druhou pauzou nasměřoval puk mimo hrací plochu, čímž si vysloužil nepopulární trest za zdržování hry. Jeho spoluhráči se ale s nevýhodnou situací popasovali. Mohla tak započít stíhací jízda za dorovnáním zlínského náskoku. Cesta za ním však byla klikatá, plná bludných kořenů v podobě hokejek zlínských bojovníků a bohužel se přidal i faul z dílny Petra Šidlíka. Marek Štipčák tak v pětačtyřicáté minutě musel předvést velmi rychlý přesun ke své levé tyči, aby Janu Pohlovi zabránil ve využití přesilové hry. Zvládl to perfektně. Čas se rychle krátil a cenné vteřinky jako by braly nohy na ramena. Domácí mužstvo nicméně ukázkově plnilo přídomek nejofenzivnějšího klubu celé Maxa ligy a našim borcům nedalo zadarmo ani centimetr vlastního pásma. Naopak svůj herní projev situovali co nejvíce před branku Marka Štipčáka, na němž ležela zodpovědnost nejen při likvidaci projektilů z hokejek Válka a Sedláka. Sto padesát vteřin zbývalo na časomíře, když se z pravého křídla dostal ke slibně vypadající střele Kuba Illéš, jeho rána ale ztroskotala na Danielu Hufovi. Dalším bodem večerního programu byl čas na poradu, kdy Lukáš Majer hokejistům nastínil, jak by měl vypadat finální nápor. Ten započal ihned po vyhraném buly, když Marek Štipčák opustil svou klec, a v útočném pásmu jsme tak měli šestici bojovníků. Ta však klíč ke zlínské brance nenašla, čímž bylo dobojováno.

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer – LHK Jestřábi Prostějov: Do Zlína jsme přijeli s cílem navýšit úsilí, přidat na bojovnosti a v zápase jsme se chtěli co nejrychleji dostat do tempa. V první třetině nás Zlín přehrával a přebruslil, přičemž jsme paradoxně vedli 1:0. Nicméně se nám to vedení nepodařilo udržet déle, takže jsme ho ztratili. Náš dlouhodobý problém tkví v tom, že při skóre 1:0 nejsme schopní odskočit na stav 2:0. Chybí nám sebevědomí, které do sebe musíme dostat tréninkem, tvrdou prací a také tím, že v zápasech budeme odvádět takovou práci, která nám přinese výsledky. V posledních třech zápasech jsme měli dvě přesilovky, což je jen a jen naše chyba, protože si nedostatkem pohybu nevynucujeme fauly. Hrajeme hodně pasivně a kvůli tomu nás soupeř dokáže zmáčknout. My budeme pracovat na tom, aby jsme se zvýšili na forčekingu, stejně tak na pohybu. Musíme navázat na druhou a třetí třetinu z dnešního utkání proti Zlínu, kde jsme měli více času na puku než v předešlých zápasech. To je cesta, jak se dostat z problému, ve kterém aktuálně jsme. Ve středu hrajeme se Slavií a rádi bychom na zápas pozvali všechny fanoušky. Budeme potřebovat jejich podporu. Absolutně chápeme nespokojenost, která je na tribunách, ale jsme přesvědčeni o tom, že zítra se dobrým tréninkem připravíme na středeční utkání tak, že předvedeme maximální možné úsilí, které v nás je. Každý z nás, každý z týmu, ze sebe vydá ještě více než dnes ve Zlíně. S kolegou Ivem Peštukou jsme aktuálně v přechodné situaci, nekoukáme se okolo sebe, ale jdeme hodinu po hodině a stejným způsobem pracujeme také s mužstvem.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Babka J.0000
Honejsek A.00-12
Illéš J.0000
Jenyš P.0000
Jiránek T.1000
Karabáček V.0000
Kindl D.0100
Klimíček J.00-20
Korčák M.00-10
Krejčí P.0012
Kučera J.0000
Pilař R.00-22
Poledna A.0000
Slanina J.00-10
Šidlík P.0112
Tomeček M.0002
Veselý J.0000
Zdráhal J.0000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost