lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Z prvního zápasu bereme dva body!

Z prvního zápasu bereme dva body!

LHK Jestřábi ProstějovSC Marimex Kolín

1.kolo, sobota 14.9.2024

LHK Jestřábi Prostějov - SC Marimex Kolín

2:1sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 59. Karabáček (J. Veselý, Jiránek), rozh. náj. J. Veselý – 14. Všetečka. Rozhodčí: Bejček, Gebauer - Kotlík, Kráľ. Vyloučení: 3:5. Diváci: 916 Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Kavan (Štipčák) – Zdráhal, Babka (A), Klimíček, Kubeš, Šidlík (C), Krejčí, Poledna – Karabáček, Kindl, J. Veselý – Pilař, Honejsek, Illéš – Jiránek (A), Ekrt, Jenyš – Korčák, Kučera, Jenčovský – M. Tomeček.
SC Marimex Kolín: Soukup (Málek) – Kolmann (C), D. Sýkora, Křepelka, Hampl, Piegl, Aubrecht, Husa – Chalupa, Skořepa (A), Dlouhý – Ouřada, Kloz (A), Všetečka – Gardoň, P. Moravec, Pokorný – Gajda, Malínek, Síla – Hujer.
Do utkání jsme vstoupili lépe než náš soupeř, i přesto se však vedení ujal Kolín, když se dokázal trefit Všetečka. Prostřední část žádnou změnu skóre nepřinesla, a to i přes fakt, že jsme v ní viděli dohromady tři přesilové hry. Už se zdálo, že Kolín z našeho stadionu odveze všechny body, když v tu ránu, necelých osmdesát sekund před koncem, přispěchal na pomoc Vašek Karabáček! Ten svou dělovkou vymetl horní růžek Soukupovy branky a za minutu dvanáct poslal zápas do prodloužení. V něm jsme vítěze nepoznali, a tak ho musely určit až samostatné nájezdy, z nichž ten vítězný zařídil Honza Veselý!

Fotogalerie

Náš první zápas na bitevním poli Maxa ligy odstartoval dle očekávání. Na obou týmech byl znát obrovský náboj, který si do utkání přinesli hned od úvodního buly. Hned po jednadvaceti vteřinách si hosté dokázali vypracovat první střelu, pro Honzu Kavana v naší bráně však znamenala pouze zákrok z kategorie zahřívacích. Zato pokus Kuby Babky vypadal velmi nadějně. Náš obránce se dostal k puku na ose hřiště, odkud mířil do pravého horního rohu. Jeho ránu však Soukup vyrazil svou lapačkou. V dobré šanci se zjevil také Pavel Jenyš. Ten v jednu chvíli mířil na zteč proti gólmanu Soukupovi, maskovaný muž Kolína však dokázal našemu forwardovi vypíchnout puk a jeho šanci zmařit. Na konci desáté minuty chtěl z brankoviště zakončovat Kuba Illéš, v rozhodující chvíli však promáchl ideální příležitost. Naše letka byla v průběhu první dvacetiminutovky tím aktivnějším týmem, na gól si brousil zuby třeba Honza Veselý, který obkroužil útočné pásmo a střelou zápěstím prověřil pozornost brankáře Kozlů. Nakonec to ale byli hosté, kteří se ujali vedení. Ve čtrnácté minutě se totiž dokázal prosadit Robin Všetečka, jenž využil samostatného úniku. Poslední minuty první části přinesly nedovolený zákrok Kuby Illéše a naše první oslabení, to jsme však přestáli bez větších komplikací, a po první třetině jsme tak museli dohánět jednogólovou ztrátu.

O srovnání skóre se naši borci chtěli zasadit hned po nástupu do prostřední periody, jenomže situaci znepříjemnil verdikt rozhodčích. Ti totiž za podrážení odeslali na trestnou lavici Kubu Kubeše, a následující minuty jsme proto zasvětili obraně. Tuto herní činnost jsme zvládli bez problémů, nedlouho poté jsme ji navíc vyměnili za útok! Hostující Gajda se totiž nedovoleným bráněním provinil proti pravidlům, a na ledě tak operovala naše přesilovková formace. Vyrovnání nám ale nepřinesla, naopak musel být v pozoru gólman Kavan. V přečíslení dvou na jednoho se na něj totiž řítili Skořepa a Dlouhý, zakončení, které předvedli, nicméně nemělo gólové parametry. Zhruba v polovině zápasu se do velké šance nachomýtl Jenčovský, který se dostal k puku před kolínským brankovištěm. Soukupa svým manévrem překonat dokázal, kotouč ale nasměroval lehce mimo bránu. Další snaha o vyrovnání se tak konala ve čtyřiatřicáté minutě, kdy podruhé v zápase putoval za katr Gajda. Naši hokejisti zkoušeli najít recept na kolínského brankáře, ten však jako by zaklínil své kozlí rohy mezi tři střežené tyče a odmítal za ně cokoliv propustit. Proto jsme do kabin i po druhé přestávce zamířili bez vstřeleného gólu.

V poslední dvacetiminutovce tak nebylo na co čekat. Bylo potřeba se co nejvíc dostávat do útočného pásma a v něm se snažit zamotat hlavu i brusle kolínským obráncům. Po jedné takové akci zkusil štěstí Matěj Korčák, jeho rána ovšem skončila pouze u Soukupa, podobně jako následující pokus Kuby Illéše. Kozli rozhodně nepůsobili jako tým, který by chtěl na beton bránit hubený výsledek a sami se vydávali do nebezpečných akcí. Jmenovitě zkoušel na Kavana vyzrát Skořepa a po něm Síla. S příchodem osmačtyřicáté minuty se o přihrávku hlásil Honza Veselý. Na modré čáře se mu rýsoval prostor pro ránu bez přípravy, pas na něj ale nebyl zcela ideální, a proto z chystané pumelice nakonec sešlo. Čas se nám s nepříznivým skórem krátil rychleji a rychleji, rázem totiž ze základní hrací doby zbývalo ani ne deset minut. Hra se k naší nevoli začala kouskovat a Kolínu se dařilo narušovat naši útočnou snahu. Ta se ještě zvýšila v pětapadesáté minutě, kdy na lavici hříšníků putoval Aubrecht. I při jeho absenci však zůstala kolínská obrana pevná jako kamenný val, nicméně za cenu dalšího faulu. Po Aubrechtově návratu tak jeho místo obsadil Jakub Hujer a náš tým soustředil síly na závěrečný nápor. Snad všech pět našich hráčů se v jednu chvíli sjelo na brankoviště, aby dorazilo puk za čáru, miláčkem stadionu byl ale až Vašek Karabáček! Ten se v samotném závěru početní výhody objevil na levém kruhu, kam mu přesnou přihrávku zpoza brány adresoval Honza Veselý. Karabáček pak na nic nečekal, nekompromisně vymetl horní růžek kolínské branky a osmdesát vteřin před sirénou poslal zápas do prodloužení!

V nastaveném čase se nám dvakrát naskytla možnost jít do přečíslení, jednou však naši akci zmařil dobře zalehnutý kolínský obránce, podruhé Tomáš Jiránek našel pouze lapačku hostujícího brankáře. Koncovka se v poslední přidané minutě nevyvedla ani Honzovi Veselému, a všechno tak musely rozseknout až samostatné nájezdy.

V nich se za naše barvy dokázali prosadit Illéš, Veselý a Karabáček, což nám ve spolupráci s téměř bezchybným Honzou Kavanem přineslo dva body do tabulky Maxa ligy!

Ohlasy trenérů

Martin Janeček – LHK Jestřábi Prostějov: Cesta k vítězství dnes byla trnitá a musím pochválit našeho soupeře. Kolín potvrdil, že měl silnou přípravu, disponuje silným mužstvem a celé hokejové veřejnosti ukázal, že umí sehrát výborné zápasy. Řekl bych, že dvě třetiny jsme jednoznačně tahali za kratší konec, ale musím naše kluky vyzdvihnout. Za nepříznivého stavu totiž nesložili zbraně a po špatné druhé třetině jsme se zmátořili, začali jsme bruslit, bojovat a chtěli jsme zápas zvrátit. Za to jsme byli v úplném závěru základní hrací doby odměněni vyrovnáním, v nájezdech jsme pak získali prémiový bod navíc. S ohledem na průběh a vývoj zápasu jsme s výsledkem spokojeni.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Babka J.00-10
Ekrt J.0000
Honejsek A.00-10
Illéš J.00-12
Jenčovský M.0000
Jenyš P.0000
Jiránek T.0100
Karabáček V.1000
Kindl D.0000
Klimíček J.0000
Korčák M.0000
Krejčí P.0000
Kubeš J.0002
Kučera J.0000
Pilař R.00-10
Poledna A.0000
Šidlík P.0000
Tomeček M.0000
Veselý J.1102
Zdráhal J.00-10
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost