lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi se loučili důstojně, s Hradcem Králové prohráli až v prodloužení

Jestřábi se loučili důstojně, s Hradcem Králové prohráli až v prodloužení

LHK Jestřábi ProstějovKrálovští lvi Hradec Králové

52.kolo, středa 14.3.2007

LHK Jestřábi Prostějov - Královští lvi Hradec Králové

2:3p (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Duba (Podešva), 48. Vymazal (Piluša, Duba) - 4. Koudelka (Flamík, Sakrajda), 26. Pazdera (Vorláb), 61. Diviš (Mocek). Rozhodčí: Hodek - Bryška, J. Novák . Vyloučení: 10:11 navíc Suchý 10 min. osobní trest, Kukla 5 min. + do konce zápasu - Volráb 10 min. osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1100. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Biegl - Procházka, Všetečka, Poživil, Suchý, Podešva, Flašar, Jedlička - Čech, Gengel, Kukla, Duba, Korčák, Vymazal, Nakládal, Piluša, Ondrejkovič, Lužný
Královští lvi Hradec Králové: Hylák - Toužimský, Mocek, Flamík, Hendrich, Burián, Lesák, Pazdera - Fořt, Roubík, Diviš, Sakrajda, Koudelka, Vondráček, Vorláb, Šinágl, Suchý, Šebek, Fink, Fišer
Kdyby měla základní část 1. ligy o několik kol více, možná by play off Jestřábům neuniklo. Prostějovský tým, ač oslaben o svůj elitní útok, předváděl v závěru sezony výborné výkony a vyrovnané utkání dokázal sehrát i s hokejovými obry, jakými jsou Ústí nad Labem a Hradec Králové. V posledním zápase s Energetiky sice dvakrát prohrávali, ale na obě branky Hradce dokázali Jestřábi vždy odpovědět. V přesilovkách ve třetí třetině mohl domácí Prostějov dokonce strhnout vedení na svou stranu, ale Hylák proti pokusům Čecha a Všetečky zasáhl bravurně. Utkání tak dospělo až do prodloužení, ve kterém už po šestnácti vteřinách rozhodl o vítězství Hradce 3:2 Petr Diviš.

Fotogalerie

Na prostějovském ledě, kam zavítal vedoucí tým první ligy, byl k vidění typický poslední zápas sezony. Hradci stačil k udržení vedoucí pozice v tabulce pouhý bod z dnešního zápasu a na Jestřábí pozici už nemohl změnit nic jakýkoliv bodový zisk. V tomto duchu se utkání také vyvíjelo. První tři minuty se hrál opatrný hokej a hráči jakoby měli strach vystřelit na branku soupeře. Dvacet vteřin po začátku čtvrté minuty se k první vážnější akci zakončené spíše nahozením odvážili hradečtí a hned se měnilo skóre zápasu. Autorem nahozeného puku na gólmana Biegla byl Boris Flamík, branku však znamenala až následná dorážka Martina Koudelky - 0:1. Dosažená branka hosty uspokojila a také domácí se do útoku nijak netlačili a tak se dalších deset minut utkání odvíjelo především ve znamení zkažených přihrávek, vyloučení a icingů. Na počátku čtrnácté minuty se hostující obrana dopustila fatální hrubky, když si nepohlídala obránce Podešvu, jenž naskakoval po odpykaném trestu z lavice hanby. Ondřej Podešva se okamžitě zmocnil puku a vyslal do brejku Lukáše Dubu, který předvedl proti Hylákovi bezvadnou kličku a zasunul mu puk mezi betony do sítě - 1:1. Jestřáby dosažená branka nabudila a do konce první části hry se častěji zjevovali před brankářem, ale z četných šancí žádnou nevyužili.
Úvod druhého dějství pokračoval tak, jak skončilo předešlé. Vyloučení střídalo vyloučení a šancí se také příliš neurodilo. Za zmínku stojí pouze tvrdá rána obránce Podešvy ze druhé minuty, do které se však odvážně položil jeden z hradeckých obránců a stejně tvrdý projektil Mocka na straně hostí, který však Biegl skryl ve své lapačce. Na konci šesté minuty se hosté podruhé v utkání mohli radovat po dělovce Aleše Pazdery, kterou prostřelil vše co mu stálo v cestě a puk se zatřepotal v Bieglově síti - 1:2. Vedení v zápase hosty uspokojilo a přestali myslet na útok. A jelikož se jejich hře přizpůsobili i domácí, byla k vidění pro oko diváka nepříliš pohledná hra. Necelých šest minut před koncem třetiny fauloval domácí Kukla jednoho z hradeckých hráčů nešetrným zákrokem koleno na koleno, po kterém se postižený dlouho zvedal z ledu. Domácí mladík za tento zákrok oprávněně od rozhodčího vyslechnul verdikt na pět minut + do konce utkání. Šancí se do konce třetiny urodilo pomálu a tak se o vzruch na hřišti staral pouze rozhodčí, jenž se v dnešním zápase zřejmě rozhodl, že si vytvoří osobní rekord v počtu vyloučených..
Třetí třetina začala slibnou šancí hradeckého Šinágla, kterou s notnou dávkou štěstí zlikvidoval ochránce domácí svatyně. Přesně sedm minut uběhlo od začátku třetiny, když se ve stoprocentní šanci po fatální chybě brankáře Hyláka ocitnul Jestřáb Čech, ale puk mu v rozhodujícím momentě přeskočil hůl a prázdná klec tak zůstala netrefena. O dalších 58 vteřin později to však již domácím vyšlo a po střele Piluši se k odraženému puku dostal Vymazal, který střelou do horní části branky nedal Hylákovi šanci vyniknout - 2:2. Dvě minuty poté se před Hylákem ocitnul osamocený Čech, který však nedokázal hostujícího brankáře přehodit. Za další minutu se zaskvěl krásným semaforem hradecký lapač puků proti tvrdé ráně Všetečky od modré čáry. Hradec byl viditelně spokojený s bodem a jejich ojedinělé akce končili na brankáři domácích. Prostějov si již také žádnou výraznější akci nevypracoval a zápas tak v poklidu dospěl až do třetí sirény.
Prostějovská aréna viděla snad nejkratší prodloužení ve své historii, když po šestnácti vteřinách jeho trvání nahrál Petr Mocek do kruhu Petru Divišovi, jenž bez větších problémů prostřelil Biegla a vybojoval pro Hradec vítězství 2:3.

Ohlasy trenérů

Radomír Kužílek (trenér domácích):
Určitě bylo velmi těžké nastoupit dnes v takovém složení proti prvnímu mužstvu tabulky. Myslím si, že výsledek 2:2 můžeme hodnotit pozitivně, když to utkání nebylo odehrané v maximálním hokejovém nasazení. Škoda že jsme měli zbytečně hodně vyloučených hráčů a nakonec i na jedno z vyloučení doplatili, v prodloužení rozhodující brankou, což trochu mrzí. Celkově bych řekl, že jsme předvedli s Hradcem Králové dobrý výkon.

Vyjádření trenéra hostů se nám nepodařilo získat.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Čech F.00000
Duba L.10100
Flašar P.00100
Gengel L.01040
Jedlička R.00200
Korčák J.00000
Kukla P.000270
Lužný L.00000
Nakládal O.00000
Ondrejkovič T.00000
Piluša J.01100
Podešva O.01120
Poživil O.00-120
Procházka M.00000
Suchý P.00-1180
Všetečka D.00020
Vymazal M.11100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost