lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Reparát se nám bohužel nevydařil

Reparát se nám bohužel nevydařil

VHK ROBE VsetínLHK Jestřábi Prostějov

SF2, pondělí 21.3.2022

VHK ROBE Vsetín - LHK Jestřábi Prostějov

5:1 (3:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Venkrbec (Rob), 12. Rob (J. Říha, Jonák), 16. Smetana, 32. Berger (Jonák, J. Říha), 40. Smetana (Kucharczyk) – 57. Štefka . Rozhodčí: Čech, Květoň – Polák, Kráľ. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3600. Střely na branku: 44:18. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
VHK ROBE Vsetín: Gába (D. Sachr) – Smetana, Hryciow, J. Říha, J. Jenáček, Ondračka, Vosátko – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek – Berger, R. Vlach, A. Zeman.
LHK Jestřábi Prostějov: M. Altrichter (Bláha) – Husák, Klimíček, M. Jáchym, P. Krejčí, Zajíc, Vala – P. Beránek, T. Jáchym, M. Švec – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Mrázek – Jiránek (A), Štefka, A. Havlík – Podlaha, T. Koblížek, Š. Jelínek – Janeček.
Dnes bylo na programu další třaskavé utkání semifinálové série se Vsetínem. Celek ze zlínského kraje se stejně, jako ve včerejším zápase, dostal do rychlého vedení. Po dvaceti minutách jsme ve Vsetíně prohrávali už 0:3. Ani ve druhé části jsme se nedostali ke vstřelení branky, naopak domácí celek znovu dvakrát trestal. Ve třetí třetině jsme se konečně v této sérii dokázali prosadit, když kotouč na 1:5 do vsetínské branky uklidil Jan Štefka. Nyní se zápasy play-off přesouvají na náš zimní stadion. Ve čtvrtek 24. března od 18:00 hodin se porveme o první vítězství!

Pondělní zápas na vsetínském ledě začal opatrně, ani jeden z týmů nechtěl chybovat a dát soupeři příležitost. Ve 4. minutě se Altrichter v naší brance musel otáčet po osamoceném úniku Jonáka, ale náš gólman u nedal šanci. Vsetínští byli v dalších minutách aktivnějším celkem, když si vytvářeli nebezpečné akce. V čase 6:57 dostal Zeman pobídku na pravé křídlo a najel si do střelecké pozice na kruh, po napřažení však trefil pouze připraveného Altrichtera. Po necelé minutě se na Gábu rozjela naše aktivní trojka, nakonec se však nepovedla přihrávka a puk jsme ztratili. Pak byl zase velký závar před naší brankou, ale k otevření skóre nedošlo. V čase 11:02 se však domácí tým poprvé radoval. První branku, stejně jako ve včerejším zápase, vstřelil Matouš Venkrbec – 1:0. Po půl minutě přišlo první vyloučení, a to na naší straně. Vsetínu stačilo v přesilovce na prosazení pouhých sedm sekund. Po vyhraném vhazování se ke střele dostal Říha, orazítkoval horní tyč, od níž se však puk odrazil k Luboši Robovi a ten jednoduchou pozic využil – 2:0. Z rychlého dvoubrankového vedení domácích jsme se snažili vzpamatovat. V 15. minutě střílel od modré Miloslav Jáchym, puk jel lízl Gábovu branku. Následně se Valaši dostali opět k puku a kombinovali v našem obranném pásmu. V čase 15:54 se díky střele z voleje od Ondřeje Smetanu dostali do trháku – 3:0. I nadále byli domácí hokejisté při chuti a nedovolil nám přejít přes jejich modrou čáru.

Začátek druhé třetiny jsme byli jednoznačně lepším týmem, když jsme se snažili odvrátit tříbrankovou ztrátu. Byli to ale opět domácí hokejisté, kteří se dostali do gólové šance, která se jim ale nepovedla. Ve 28: minutě napomohla k našemu tlaku přesilová hra, v ní byl nejblíže k našemu prvnímu gólu v sérii Jiránek. Jeho střelu ale Gába vyrazil. Tato přesilovka tak zůstala nevyužita. Od 32. minuty hráli domácí také přesilovku, a to na rozdíl od nás využili po necelých dvaceti sekundách. Po přihrávce Jonáka se před brankou ocitl zcela osamocený Jan Berger a nadvakrát dostal kotouč pod horní tyč naší svatyně – 4:0. Druhou třetinu okořenil souboj Krejčího s Hořanským, ve kterém zvítězil náš obránce. V dalších minutách byly k vidění přesilové hry. A právě při hře pět na čtyři propálil Altrichtera střelou od modré těsně před koncem druhé třetiny Ondřej Smetana – 5:0. Do kabin jsme tak šli za velice nepříznivého stavu.

Třetí třetina byla v tempu vyrovnána a přinesla větší šance na obou stranách. Vsetínské držel Gába, který zastavil například průnik Mrázka se Štefkou. Na druhé straně brzdila častou domácí ofenzivu nepřesnost, bloky naší obrany, ale taky pohotový Altrichter. V 57:00 jsme se poprvé v zápase i v celé sérii dokázali prosadit. Vsetínským při kombinaci v útočném pásmu propadl puk za modrou čáru, kde se k němu dostal Jan Štefka. Dostal se až k samostatnému úniku a v tváří v tvář Gábovi zavěsil pod horní tyč – 5:1! Půl minutu na to jsme měli k dispozici početní výhodu a díky ní, jsme drželi domácí v tlaku. Všechny naše pokusy ale skončily jen u domácího gólmana. Valaši tak i druhé semifinálové utkání vyhráli vysokým rozdílem a vedou v sérii už 2:0.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: "Přijde mi, že ještě vůbec nejsme v té semifinálové sérii. Teď je to obrovská výzva pro realizační tým i hráče, abychom se za ty dva dny dali do kupy a věříme, že ve čtvrtek a pátek nám pak pomůžou i naši skvělí fanoušci!"

Jan Srdínko - VHK ROBE Vsetín: "Dneska jsme sehráli velmi podobné utkání jako včera. Opět to byl výborný týmový výkon od prvního do posledního hráče. Měli jsme dobrý pohyb, byli jsme efektivní v zakončení a jsme rádi, že jsme doma urvali oba dva zápasy."

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Beránek P.00-100
Havlík A.00-100
Husák P.00100
Jáchym T.00-100
Jáchym M.00000
Janeček M.00100
Jelínek Š.00000
Jiránek T.00000
Klimíček J.00020
Kloz J.00-100
Koblížek T.00000
Krejčí P.00-140
Mrázek P.00000
Novák M.00-100
Podlaha J.00100
Štefka J.00100
Švec M.00-100
Vala D.00-100
Zajíc J.00-120
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost