lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Hokejová Kometa v Prostějově vyhasla

Hokejová Kometa v Prostějově vyhasla

LHK Jestřábi ProstějovHC Kometa Brno

30.kolo, středa 13.12.2006

LHK Jestřábi Prostějov - HC Kometa Brno

4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Bartošek (Čech), 11. Hlouch (Říha ,Všetečka), 27. Kukla (Hašek ,Minařík), 31. Říha (Hlouch) - 6. Hodek (David), 7. Lhotský (David), 23. Obdržálek (Sojčík). Rozhodčí: Mikula - Barteček, Koliba. Vyloučení: 8:9, navíc Biegl 10 min. - Maláč, Mikel oba 10 min., Barus 5 min. a do konce utkání. . Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2500. Střely na branku: . Průběh utkání: .
LHK Jestřábi Prostějov: Biegl (Jágr) - Sedlák, Všetečka, Pukalovič, Flašar, Podešva, Doseděl - Pavelek, Říha, Hlouch, Duba, Čech, Bartošek, Hašek, Kukla, Minařík, Korčák, Gengel, Vymazal.
HC Kometa Brno: Maláč (Kubeš) - Malena, Lhotský, David, Špelda, Vyhlídal, Karlíček, Mikel - Moskal, Brančík, Černý, Barus, Hruška R., Hodek, Staněk, Hruška J., Vincour, Sojčík, Šúrek, Obdržálek.
Zápas mezi prostějovskými Jestřáby a brněnskou Kometou poznamenaly zbytečné nepřístojnosti v hledišti, a to ve vymezeném prostoru pro hosty. Po odpálení několika dýmovnic a petard, které dopadly na led, musel hlavní rozhodčí zápas za stavu 2:2 na hodinu přerušit. Utkání pokračovalo až po nuceném vyklizení sektoru pro hostující vlajkonoše. Je nutné však poznamenat, že nejvíc špatných věcí nadělala skupinka olomouckých hooligans. Ve zbytku zápasu se hrál výborný hokej s mnoha šancemi na obou stranách, na branky byli nakonec úspěšnější domácí Jestřábi, kteří vydřeli vítězství 4:3, když rozhodující trefu zajistil Říha.

Fotogalerie

Jestřábi vlétli do těžkého zápasu jak se patří a hned z první akce po přihrávce Filipa Čecha otevřel skóre benjamínek Michal BARTOŠEK – 1:0! Brňané prověřili Biegla poprvé až ke konc druhé minuty a to lehkým nahozením, se kterým nemohl mít domácí brankář žádné problémy. Následně Kometa nezužitkovala nabídnutou přesilovou hru, avšak chvíli po té se již skóre měnilo. V čase 5:16 pálil od modré čáry Jiří David a jehu střelu bravurně tečoval Daniel Hodek – 1:1! Po vstřelené brance Brno ožilo a k vidění byla další pěkná akce, po které puk skončil v domácí síti. Brančík projel celým kluzištěm, na modré čáře přenechal kotouč Alexandru Lhotskému a ten propálil vše co mu stálo v cestě – 1:2! V osmé minutě se blýskl svým uměním Lukáš Říha, který nejprve prokličkoval mezi všemi Brňany a po objetí Maláčovy klece adresoval krásnou přihrávku Pavelkovi, který na puk o centymetry nedosáhl. V jedenácté minutě šli hosté do tří a Jestřábům se naskytla obrovská šance srovnat skóre. Domácí tuto příležitost chytli řádně za pačesy a po necelé minutě přesilovky poslal Říha další ze svých skvělých přihrávek do prostoru mezi kruhy Romanu HLOUCHOVI a ten přesnou střelou vyrovnal – 2:2! V rozmezí šestnácté až osmnácté minuty měli hosté hned několik šancí s velkým Š. Ale jak Moskal, tak ani Špelda si na Biegla nepřišli. V čase 17:31 přilétla na led z kotle Komety petarda a následně další dvě a utkání bylo tedy přerušeno. Po dvaceti minutách se vrátili hráči obou mužstev na led a začalo rozbruslení. V jeho průběhu použili hosté petard opět a tak šli hráči opět do kabin a hlavní pořadatelé nařídili vyklidit sektor hostujících fanoušků. Po vyklizení sektoru hostí se dohrála první třetina bez přestávky se pokračovalo druhou částí hry.

Začátek druhé části byl opatrný z obou stran, avšak Kometa byla přesto aktivnějším celkem. Tato aktivita přinesla své ovoce ve třetí minutě druhé třetiny. Sojčík pálil od modré a ve skrumáži těl před brankovištěm se nejlépe orientoval Petr Obdržálek a lehkým obloučkem přehodil ležícího Biegla 2:3! Prostějované se však nevzdali a Maláče prověřili hned třemi střelami. A ve dvacáté sedmé minutě opět radovali domácí. Nová posila Jestřábů Jiří Hašek našel neomylnou přihrávkou od hrazení osamoceného Petra KUKLU a ten se nemýlil! Srovnáno – 3:3! Poté se opět blýskli hráči brněnské Komety. Po ose Maláč, Lhotský, Hodek se dostal puk až k Barusovi a ten z podobné pozice jako úspěšný Jestřáb Kukla netrefil. Na začátku jedenatřicáté munuty trestali domácí další vyloučení hostů. Lukáš ŘÍHA si převzal puk na červené čáře, vyškolil tři hostující hráče a přelstil i Maláče – 4:3! V závěru druhé části hry byli domácí lepším týmem a ikdyž se hosté dostalik několika střelám, tak nebyli pro Biegla příliš nebezpečné. Minutu a deset sekund před kondem druhé třetiny předvedl likvidační zákrok na prostějovského Dubu Barus a inkasoval trest 5min. + osobní trest do konce utkání.

Pětiminutovou převahu jednoho muže v poli však Jestřábi nejen nezužitkovali, ba ani pořádně hostující klec neohrozili. Ve třetí části sledovali diváci upracovaný hokej, který kouskovala vyloučení na obou stranách. Čyři minuty před koncem třetí třetiny ujížděli domácí na branku Pavla Maláče v situaci dva na jednoho. Tuto příležitost však nevyřešili dobře a následně mohli hned inkasovat. Po přihrávce hostujícího kapitána nezamířil přesně Moskal. Jedenáct vteřin na to poslal hlavní rozhodčí na trestnou domácího Vymazala a hosté chystali závěrečný nápor. V první minutě přesilovky hosté nevyprodukovali vůbec nic, zato ve druhé se domácí o výhru pořádně strachovali. V čase 58:10 odvolali Brňané brankáře a zkoušeli své štěstí v šesti. Od modré čáry pálil jeden z hostujících obránců a při svém střeleckém pokusu zlomil hůl. Vystřídal jej Lhotský, který nasledně dvakrát zkoušel tvrdou ránou překonat Biegla. Při třetí střele zlomil hůl i on a když netrefil odkrytou klec ani Černý ubránili již domácí těsné a vydřené vítězství 4:3.

Ohlasy trenérů

Radek Kužílek (asistent trenéra Jestřábů): Dnes bych mohl hodnotit v podstatě jednou větou, chci říct, že týmový duch a týmový výkon porazil hodně silné mužstvo, řekl bych favorita celé soutěže s excelentními hráči. Za to, co dnes naši hráči předváděli, nasazení a bojovnost, za to jim patří absolutorium. Dnes museli všichni fanoušci, co zde byli, ocenit obrovské nasazení hráčů, kteří byli ochotni padat po hlavách do střel a bojovat jeden za druhého.

Zástupce Komety Brno se na tiskovou konferenci nedostavil.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartošek M.10000
Čech F.01100
Doseděl P.00-100
Duba L.00100
Flašar P.00000
Gengel L.00-120
Hašek J.01020
Hlouch R.11-100
Korčák J.00-100
Kukla P.10040
Minařík L.01100
Pavelek Z.00-100
Podešva O.00-100
Pukalovič R.00000
Říha L.11-100
Sedlák T.00000
Všetečka D.01020
Vymazal M.01-120
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha
Přerov 2:0Frýdek-Místek

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost