lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
CHOM - PRO 3:1 - Prokletí druhých třetin pokračuje

CHOM - PRO 3:1 - Prokletí druhých třetin pokračuje

KLH ChomutovLHK Jestřábi Prostějov

17.kolo, středa 23.10.2019

KLH Chomutov - LHK Jestřábi Prostějov

3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Llewellyn (J. Svoboda, Stloukal), 34. Pitule (Stloukal), 51. Chrpa (Tomica) – 1. Žálčík (Kafka, Račuk). Rozhodčí: Pavlovič, Zubzanda – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 833. Střely na branku: 29:35.
KLH Chomutov: Pavlát – Blaha, Žovinec, Lang, Štochl, Pařízek, Seemann, D. Zeman – Doktor, Pitule, Stloukal – Hlava, Suchý, Klíma – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Jakub Veselý, Chrpa.
LHK Jestřábi Prostějov: D. Dvořák – Mrázek, Hrdinka, Drtil, M. Novotný, Brančík, Husa, Muška – Žálčík, Račuk, Kafka – Dvořáček, V. Meidl, L. Luňák – Berger, M. Novák, L. Krejčík – Nouza, Chlán, T. Jandus.
Další utkání v rychlém sledu sehráli Jestřábi v Chomutově. Prostějov měl skvělý vstup do utkání, když už v 17. vteřině otevřel skóre Lukáš Žálčík, který využil nezištnou nahrávku Petra Kafky. Naši hokejisté byli první a třetí třetinu lepším týmem, ale ve druhé se opět nevyvarovali zbytečných chyb. Piráti dokázali z několika přečíslení vytěžili dvě branky, které rozhodly o konečném výsledku.

Vstup do utkání si nemohli Prostějovští představovat lépe. Hned po sedmnácti vteřinách přihrál Kafka zpoza brány před ní na volného Lukáše Žálčíka, který prostřelil Pavláta - 0:1. V páté minutě mohli jít hosté do dvoubrankového vedení, ale chybu Pavláta nedokázal potrestat Krejčík. Hra se v první třetině hodně přelévala ze strany na stranu a k vidění nebylo příliš pohledných akcí. Prosadit se mohl hostující Drtil, jehož nahození ale skončilo pouze v brankovišti. Oba týmy si také zahrály v početní výhodě, ale recept na brankáře soupeře nenašly. Vyrovnat mohl na domácí straně Llewellyn, ale jeho střelu z kruhu zneškodnil Dvořák betonem. Jestřábi tak udrželi vedení hned z první minuty a do kabin se odcházelo za stavu 0:1.

Na začátku druhé třetiny měli Piráti výhodu přesilovky, kterou ale nevyužili. Tu samou výhodu měli vzápětí i hosté a ti si vypracovali výbornou šanci, když po střele od modré od Hrdinky vypadl kotouč jen těsně vedle pravé tyče domácí brány. Jen krátce po jejím konci se poprvé v utkání radovali Piráti. Svoboda, který naskočil z trestné lavice, se hned zapojil do akce, poslal křižnou přihrávku na Darbyho Llewellyna, který zakončoval do prázdné brány - 1:1. Hned po inkasovaném gólu se vrhli do útočení hosté, ale velmi aktivní Račuk se ani nadvakrát proti Pavlátovi neprosadil. Naopak to byli Piráti, kdo převzali otěže druhé třetiny. Ve 32. minutě se pokoušel dostat kotouč za záda Dvořáka Hlava, ale neúspěšně. Domácí se ale radovali zanedlouho. Stloukal vybojoval kotouč, který předložil Tomáši Pitulemu, a ten skóroval - 2:1. Piráti byli blízko třetí brance ještě v samém závěru prostřední části, kdy nejprve Doktor nedokázal přehodit beton Dvořáka a vzápětí zkusil Pitule v těsné blízkosti brankoviště kličku a poté i dorážku, ale skóre se již do konce třetiny neměnilo.

Na začátku třetí periody měli domácí obrovskou příležitost ke skórování. Za faul byl totiž vyloučen Drtil a za nesportovní chování brankář Dvořák, takže Chomutov měl k dispozici celé dvě minuty dvojnásobné přesilovky. Ačkoliv se domácí snažili ostřelovat branku Prostějova, ten oslabení přečkal bez úhony. Hosté se poté hnali za každým kotoučem k vyrovnání, ale dostali studenou sprchu. Do té doby výborně chytající Dvořák neudržel nahození Tomici, puk se odrazil od betonu do volného prostoru před brankou, kde ho dojel Jakub Chrpa, jenž pohotově skóroval - 3:1. Hned vzápětí byl v další velké šanci Klíma, jehož bekhendové zakončení ale skončilo pouze mezi betony Dvořáka, který poté kotouč pokryl. Hosté se ale nevzdávali a snažili se s výsledkem něco udělat. Velmi dlouho se drželi v útočném pásmu, ale v zakončení nebyli příliš přesní. Prostějovu nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, a tak Piráti vybojovali na domácím ledě tři body.

Ohlasy trenérů

Ivo Peštuka (LHK Jestřábi Prostějov):

„Utkání jsme začali dobře. Samozřejmě dali jsme šťastný gól v první minutě. První třetinu jsme odehráli výborně. Od druhé třetiny jsme v podstatě přestali plnit to, co jsme si předsevzali před zápasem, začali jsme se propadat, soupeř nás přečísloval a dostal se do hromady šancí. Podržel nás brankář, ale dva góly jsme dostali. V poslední třetině jsme se snažili o obrat, ale nešťastnou střelou z dálky jsme v podstatě utkání ztratili.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov):

„Já bych řekl, že dnes výborný soupeř v ofenzivě, výborný útok a věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Samozřejmě horší vstup do utkání, kdy jsme v prvním střídání dostali góla, ale řekli jsme si, že musíme hrát celých šedesát minut. Myslím si, že jsme to dnes neskutečným způsobem ubojovali a že to štěstí se potom přiklonilo na naší stranu. Koho dneska můžu vyzdvihnout, tak Dominika Pavláta v bráně, vynikající výkon a podává to celou sezónu. Myslím si, že patří mezi jedny z nejlepších gólmanů v celé lize. Další, koho bych vyzdvihnul, je první lajna a Marek Tomica, protože ten, co předvádí v jednačtyřiceti letech, to je neskutečné.“

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Berger J.00-120
Brančík D.00-200
Drtil T.00040
Dvořáček D.00-100
Hrdinka F.00000
Husa J.00-120
Chlán P.00000
Jandus T.00000
Kafka P.01000
Krejčík L.00-100
Luňák L.00000
Meidl V.00-100
Mrázek J.000100
Muška J.00000
Nouza T.00-100
Novák M.00-100
Novotný M.00000
Račuk M.01020
Žálčík L.10000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost