lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
PRO - VSE 5:1 - Jako jeden muž! Prostějov si vybojoval rozhodující sedmou bitvu, která rozhodne čtvrtfinálovou válku!

PRO - VSE 5:1 - Jako jeden muž! Prostějov si vybojoval rozhodující sedmou bitvu, která rozhodne čtvrtfinálovou válku!

LHK Jestřábi ProstějovVHK ROBE Vsetín

ČF6, neděle 10.3.2019

LHK Jestřábi Prostějov - VHK ROBE Vsetín

5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Nouza (Čáp, Prokeš), 22. Prokeš (Pšenička), 48. Divíšek (Račuk, Starý), 51. Prokeš (V. Meidl), 55. Žovinec (Žálčík, Račuk) – 29. J. Drtina (Březina, Pitule). Rozhodčí: Kubičík, Wagner – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4193. Střely na branku: 40:41.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Čáp, Havlík, D. Kolář, Žovinec, P. Krejčí, Husa, Bažant – Žálčík, Račuk, Krejčiřík – Dvořáček, Pšenička, Hanták – Nouza (A), Divíšek (A), Starý – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec (C).
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – J. Drtina, Mikuš, Teper, Slováček (A), Jeřábek, Frolo, Hryciow – Rác, Kucharczyk (A), Theoret – Rob, Pechanec, Jonák (C) – Hořanský, Šilhavý, Kopta – Karafiát, Pitule, Březina.
K play-off patří velké příběhy a jeden takový píše družina Jiřího Vykoukala. Jestřábi dokázali vyhrát na ledě Vsetína, snížit sérii a v domácím utkání předvedli jeden z nejpovedenějších výkonů v novodobé historii klubu. Utkání poznamenané tragickou událostí (toto vítězství je pro všechny, kdo s námi už nemohou být...), jakoby stmelilo celý Prostějov a ten od začátku utkání, jak na ledě, tak i na tribunách, šlapal jako dobře promazaný stroj. Tomáš Nouza poslal domácí do vedení a to si prostějovská letka nenechala vzít do konce utkání. V úterý se tedy odehraje rozhodující bitva, která rozhodne celou válku. Držte nám palce! JSME PROSTĚJOV!

Fotogalerie

Dnešní utkání se neslo v duchu musíme! Už podruhé v této sérii museli prostějovští hokejisté odvracet mečbol Valachů, aby se udrželi v sérii. Od začátku zápasu byla vidět jeho důležitost a oba dva celky se snažili hlavně neudělat chybu. Do první šance se dostal vsetínský Rob, který pohořel na Neužilovi. Nadějnou příležitost dostali i domácí v podobě první přesilové hry, ale v té vážněji neohrozili soupeřovu branku. Po konci přesilovky se do šancí dostali domácí Žálčík a hned po něm hostují Rob, ale ani jeden z nich nevyzrál na bezchybné brankáře. Valaši dostali první výhodu přesilové hry v polovině první třetiny, ale díky obětavé práci bránící čtveřice si nic nevytvořili. Až v pořadí třetí vyloučení přineslo změnu skóre a k radosti prostějovských fanoušků, to byl gól v brance Vsetína. Zdeněk Čáp dostal na modré čáře nabito a jeho střelu pohotově dorazil Tomáš Nouza - 1:0.

Druhá třetina začala minutovou přesilovkou hostujícího týmu, kterou si přenesli z konce první části. Ale byl to Prostějov, který dokázal vstřelit branku. V oslabení ujeli Tomáš Pšenička a Radek Prokeš. Prvně jmenovaný naservíroval puk do jízdy Radku Prokešovi a ten se nemýlil - 2:0. Poté se hra trošku přiostřila a dvouminutové tresty za menší strkanici vyfasovali Dušan Žovinec a Roman Rác. Hra ve čtyřech nepřinesla žádnou akci a ani následné vyloučení Tomáše Nouzy nevedlo ke změně stavu. Dvougólové vedení domácím vydrželo do poloviny zápasu, když Valaši dokázali využít tlaku v útočné třetině. Jiří Drtina vystřelil přes bránící hráče a puk se zastavil až za zády Jakuba Neužila - 2:1. Ve 33. minutě ujel všem obráncům Dvořáček, ale Šelepněv vyšel z tohoto souboje lépe. Následně diváci mohli vidět krásný hokej, plný oku lahodících akcí, kde ovšem vynikali brankáři na obou stranách. V poslední minutě, nebo spíše vteřině měli domácí velké štěstí. Čáp chtěl dohrát posledních několik sekund za vlastní brankou, kde mu ho dokázal sebrat jeden z hostujících hráčů a ten pasem před branku vybídl ke skórování Tepera. Jeho střela naštěstí pro domácí skončila v brance až po závěrečném klaksonu.

Ve třetí třetině se Vsetín dostal do tlaku a hnal se za vyrovnáním. Tomu pomohlo i nešťastné vyloučení Jana Starého za vyhození puku do hlediště. Domácí ovšem na hranici sebeobětování nepřipustili změnu skóre a dál drželi jednogólové vedení. Zvláště práce Matouše Venkrbce a Jakuba Neužila zaslouží velké uznání. Domácí přečkali oslabení a sami dostali výhodu přesilové hry. Nejdříve 5 na 4 po faulu Frola, ke kterému si o chvíli později přisedl i Kucharczyk a domácím se naskytla jedinečná šance na navýšení skóre v převaze 5 na 3. V té pozornost Šelepněva nejdříve několikrát vyzkoušel Nouza, ale až kombinace na jeden dotek mezi Tomášem Nouzou, Markem Račukem a zakončujícím Tomášem Divíškem rozbouřila radostí domácí tribuny - 3:1. Jestřábi nepolevovali v tlaku a kýženou odměnou jim byla branka Radka Prokeše, který zužitkoval výbornou práci Václava Meidla, který mu puk nahrál před prázdnou branku - 4:1. Valachům nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku a rezultovaly z toho stoprocentní šance na obou stranách. Nejdříve Neužil skvěle zastavil snažení Jonáka s Robem. Prostějov se dostal do protiútoku, Dvořáček si nabruslil na střed a puk se po jeho střele zastavil až o břevno. Svým zákrokem k tomu pravděpodobně přispěl i Šelepněv. Snahy o dorážku už zastavila hostující obrana. To prostějovské nemuselo mrzet, protože v další nabídnuté přesilové hře rozhodl o konečném skóre Dušan Žovinec, který vymetl všechny pavučiny v Šelepněvově brance 5:1. Na konec si schoval ještě jeden vynikající zákrok hrdina posledních dní Jakub Neužil, který vychytal v samostatném nájezdu Hořanského.

Jestřábi zvládli vyrovnat čtvrtfinálovou sérii ze stavu 1:3 na 3:3 a v úterý budou hrát na Lapači další utkání s přívlastkem MUSÍME!

Rádi bychom poděkovali všem našim fanouškům za vynikající atmosféru, která doprovázela celé utkání! Děkujeme!

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín):

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bažant M.00020
Čáp Z.01020
Divíšek T.10-100
Dvořáček D.00000
Hanták F.00000
Havlík L.00000
Husa J.00020
Kolář D.01120
Krejčí P.00000
Krejčiřík V.00000
Meidl V.01100
Nouza T.10-120
Prokeš R.21200
Pšenička T.01100
Račuk M.02000
Starý J.01-120
Venkrbec M.00100
Žálčík L.01000
Žovinec D.11120
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost