lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
VSE - PRO - 2:4 - Neskutečný týmový výkon a parádní Jakub Neužil vrací sérii do Prostějova!

VSE - PRO - 2:4 - Neskutečný týmový výkon a parádní Jakub Neužil vrací sérii do Prostějova!

VHK ROBE VsetínLHK Jestřábi Prostějov

ČF5, pátek 8.3.2019

VHK ROBE Vsetín - LHK Jestřábi Prostějov

2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. Teper (Pechanec), 52. Kucharczyk (Mikuš) – 18. Račuk (Dvořáček), 35. Prokeš (Venkrbec, Havlík), 40. Starý (Račuk), 42. Račuk (Čáp). Rozhodčí: Doležal, Dědek – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4450. Střely na branku: 55:18.
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Hořanský – Březina, Pitule, Vávra.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – D. Kolář, Čáp, Havlík, Žovinec, Husa, P. Krejčí, Bažant – Žálčík, Račuk, L. Volf – Dvořáček, Pšenička, Hanták – Nouza, Divíšek, Starý – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.
Jestřábi nastoupili do dnešního utkání s nožem na krku a museli vyhrát, aby jim neskončila sezóna. Domácí chtěli dnes rozhodnout a jejich odhodlání bylo patrné od začátku zápasu. Místy až drtivý tlak končil na perfektní obranné práci celého týmu a vynikajícím Neužilovi. Jestřábům se povedlo z rychlého protiútoku vstřelit branku a vedení udrželi až do závěrečného hvizdu a to znamená jediné! V neděli se vrací série do Prostějova, kde bude Prostějov hrát o rozhodující sedmé utkání. Zápas v neděli začíná v 17:00!

Toto vítězství je pro celý Prostějov a letí i do nebe!

Vstup do utkání se opět řadil mezi ty opatrnější, ale Valaši brzy převzali otěže. Hosté se k puku a k prvnímu přesunu před Šelepněva dostali až v 6. minutě, kdy tam kotouč zavezl Starý a ke střele vyzval Havlíka. Následně se projevily vsetínské snahy o proměnění tečované střely, když Mikuš nahrál Kucharczykovi do mezikruží. Přesnou přihrávku naopak dostal Vávra, proti němuž vytasil Neužil svůj pravý beton. Rychlý protiútok mohl zužitkovat Nouza, ale jeho střelu do zcela odkryté brány Valaši zastavili. Jestřábi se snažili svého soupeře zatlačit, ale skórovat mohl opět Vávra. Domácí byli lepším týmem, David Dvořáček s Markem Račukem nicméně trestali chybu obránce Frola. Marek Račuk převzal kotouč, projel přes soupeře okolo brankoviště a poslal kotouč nad ležícího Šelepněva - 1:0. Nejedním střeleckým pokusem mohli domácí v poslední minutě vyrovnat, i přesto se do druhého dějství šlo za jednobrankového vedení Prostějova.

I ve druhé třetině začali Vsacané aktivněji a jejich soupeř měl pouze ojedinělé útoky a šance. Většinu z těchto rychle vytvořených šancí však zvládala blokovat obrana domácího týmu. Zblízka zakončoval Slováček a dvakrát to zkoušel Rob. Okolo 27. minuty začali hosté zlepšovat svou obrannou hru a už Valachy nepouštěli do tolika zakončení. Domácím se i přes tyto komplikace dařilo držet v blízkosti prostějovského brankoviště. Důležitost tohoto souboje dokládaly i potyčky v Neužilově blízkosti. První vyloučení však přišlo až těsně před polovinou zápasu, kdy byl za vysokou hůl potrestán Žálčík. Nejnebezpečnější akci ale měli Prostějovští právě po návratu Žálčíka na led, když s Račukem vytvořil dvojici, která se dostala do přečíslení. Při hře 4 na 4 neproměnili Teper ani Karafiát, jakmile se Jeřábek s Žovincem dostali na led, zamířil druhý jmenovaný v přečíslen do útoku. Kotouč se zastavil na vsetínském brankáři. To už se ale nestalo v další akci Jestřábů. Toto přečíslení dva na jednoho proměnil Radek Prokeš střelou do odkrytých horních pater brány - 2:0. A Valaši stále troskotali na Neužilovi. Až na Jakuba Tepera. Ten v další přesilové hře snížil z individuální akce, při které po přihrávce Antonína Pechance zakončil mezi betony - 2:1. Domácí gól nabudil, a tak mohl minutu a půl před koncem druhé třetiny vyrovnat Slováček nebo Hořanský. Závěr druhé dvacetiminutovky také zpestřil boxerský souboj Kopty s Pšeničkou. Po další sérií vyloučení se v přesilovce 5 na 3 trefil Jan Starý, jehož střela Šelepněvovi propadla mezi betony - 3:1.

Valaši byli v plném počtu, když Marek Račuk v úvodu třetí třetiny tečoval nahození Zdeňka Čápa - 4:1. V útočném pásmu však byli opět více viděni Vsetínští, kterým se nedařilo překonat soupeřova brankáře. Jednu z velkých šancí měl Březina, když v mezikruží střílel z první. Tento pokus byl následován dalším pěstním soubojem, o který se tentokrát postarali domácí Pitule a hostující Krejčí. K dalším potyčkám se schylovalo v Neužilově brankovišti poté, co se v něm Valaši ve zmatku snažili zakončit. Necelých devět minut před koncem snížil náskok Jestřábů Radim Kucharczyk - 4:2. Vsetín pokračoval ve svém tlaku do branky, ale zdálo se, že štěstí nepřeje. Střela Šilhavého se odrazila od betonů a jen těsně minula hokejku zcela volného Kucharczyka, který by mohl dorážet. Jonák zase z těsné blízkosti trefil pouze gólmana. Ve stejném duchu se hra táhla až do poslední minuty, ve které to Valaši zkusili bez Šelepněva. Konkrétně tedy hráli v šesti proti čtyřem. Šestice držel Prostějov pod tlakem, brzdila je však obrana, gólman a také branková konstrukce, což v důsledku znamená, že série se po výhře Jestřábů opět stěhuje na jejich led.

V neděli tak budou Jestřábi bojovat o rozhodující sedmé utkání. Zápas začíná v 17:00! Předprodej vstupenek proběhne v sobotu od 15:00 do 18:00.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín):

Mně se to těžko hodnotí, protože moc takových zápasů jsem neviděl. Myslím si, že dneska ten zápas hrubě nezvládli rozhodčí a hrubě ho ovlivnili. To ale ani nemá smysl cokoli hodnotit. Hrát hokej chtělo jen jedno mužstvo, a bohužel tomu mužstvu, našemu, to nebylo umožněno, protože tam je tolik zákroků za hranou. Je to play-off, člověk to bere, je to tvrdší, to je ale někde jinde. Teď jsme se vrátili o 20 let zpátky do období někde, když se hrálo v Naganu. Samý krosček, sekání, držení. To přesně jsme svědky v celé této sérii. My se s tím ale vyrovnáme a určitě budeme na neděli připravení. Do Prostějova pojedeme vyhrát. To prostředí nám tam vyhovuje a kluci jsou hladoví.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Čáp Z.01200
Divíšek T.00-120
Dvořáček D.01200
Hanták F.00000
Havlík L.01120
Husa J.00040
Kolář D.00000
Krejčí P.00040
Meidl V.00100
Nouza T.00-100
Prokeš R.10100
Pšenička T.000250
Račuk M.21220
Starý J.10000
Venkrbec M.01120
Volf L.01100
Žálčík L.00020
Žovinec D.01100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost