lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Energetici jedou z Prostějova bez bodů

Energetici jedou z Prostějova bez bodů

LHK Jestřábi ProstějovKrálovští lvi Hradec Králové

26.kolo, středa 29.11.2006

LHK Jestřábi Prostějov - Královští lvi Hradec Králové

6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Hlouch (Říha, Všetečka), 27. Hlouch (Říha, Všetečka), 35. Sedlák (Všetečka, Říha), 40. Říha (Hlouch, Pavelek), 46. Pavelek (Říha, Všetečka), 59. Pavelek (Říha, Hlouch) - 6. Šeda (Roubík), 16. Vondráček (Mocek), 44. Haluza (Domin). Rozhodčí: Smeták - Jureček, Pala. Vyloučení: 8:10, navíc Duba (Prostějov) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 1218. Střely na branku: 40:44. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 6:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Biegl - Sedlák, Všetečka, Poživil, Flašar, Bartoň, Doseděl, Pukalovič - Pavelek, Říha, Hlouch, - Duba, Škoda, Bartošek - Minařík, Gengel, Vymazal, - Grofek, Čech, Korčák.
Královští lvi Hradec Králové: Dušek - Koma, Mocek, Pazdera, Hendrich, Burián, Prošek, Daňo, Lesák - Šebek, Roubík, Fišer - Vorláb, Koudelka, Vondráček - Haluza, Domin, Suchý – Šeda, Cetkovský.
Hradečtí vstoupili do zápasu aktivněji a po první třetině zaslouženě vedli 2:1. Druhá část zápasu ovšem přinesla nejen výborný hokej, ale také tři góly Jestřábů, kteří tak otočili skóre ve svůj prospěch. Závěrečný díl souboje se již odehrával ve vyrovnaném duchu, ale i tak se domácím podařilo své vedení ještě navýšit. Konečný účet činil 6:3 pro tým dravých Hanáků. O všechny branky Prostějova se postarala první pětka, kterou diriguje prostějovská superstar, Lukáš Říha.

Fotogalerie

Do zápasu domácí vstoupili zbytečně ustrašeně a vlažně. Prvních 5. minut jen vyhazovali a bránili nápor hostů. Ti si první větší šanci připsali v druhé minutě, když dvakrát před brankou zahrozil Petr Domin, ale Biegl stál na svém místě. Domácí zahrozili až v minutě šesté v přesilové hře Všetečkou, který se protáhl přes obranu hostí, ale zakončit přesně se mu nepodařilo. Jestřábům ale tato přesilovka vůbec nevyšla a navíc v ní inkasovali. Jaroslav Roubík vyhazoval z obranného pásma, obránce Tomáš Sedlák zaspal na modré, čímž dal možnost hbitému Janu Šedovi a ten v samostatném nájezdu proti Bieglovi uspěl – 0:1. Tato branka hostům vlila krev do žil a ti dále přehrávali domácí celek. Tento tlak zastavilo až další oslabení hostů v 9. minutě. Tuto přesilovku Prostějov odehrál o poznání lépe. V šanci se mezi kruhy ocitl Roman Hlouch, jemuž puk naservíroval Lukáš Říha, první jmenovaný ale minul Duškovu branku. Poté se domácí snažili pálit z každé pozice, ovšem ani jeden puk se neujal. Ve 14. minutě se Energetici mohli znovu radovat, Jaroslav Roubík obkroužil branku domácích, dostal se až mezi kruhy, ale proti jeho střele zápěstím efektně zakročil Biegl semaforem. Skóre se měnilo znovu v 16. minutě a znovu se radovali hosté po fatální chybě domácí obrany. Puk se po buly dostal k Petrovi Mockovi, ten jej posunul rozjetému Romanu Vodráčkovi, který sám proti Bieglovi forhendovou kličkou překonal Biegla – 0:2. Hradec se ale z dvoubrankového vedení dlouho neradoval. V 18. minutě sice byl vyloučen jestřáb Poživil, ale v přesilovce hosté nedokázali uhlídat duo Lukáš Říha – Roman Hlouch a druhý jmenovaný po geniální přihrávce Říhy rozvlnil síťku za Duškem – 1:2. Po inkasované brance dostali Energetici možnost hrát přesilovou hru 5 na 3, když byl vyloučen Sedlák za zdržování, ale domácí si hosty až do konce třetiny uhlídali.

Do druhé třetiny jakoby naskočila jiná mužstva. Jestřábi se ihned vrhli do útoku ve snaze vyrovnat utkání a hosté marně hledali způsob, jak se z tlaku vymanit. Ve 25. minutě od modré pálil Gengel, Dušek puk vyrazil betonem před sebe, kam si sjel Filip Čech, ale i ten nedokázal překonat ležícího gólmana. Ve 27. minutě se to ale podařilo znovu dvojici Říha Hlouch v přesilové hře, když na trestné seděl Haluza. Lukáš Říha naservíroval puk z jednoho kruhu na druhý a Roman Hlouch nekompromisně z první propálil přesouvajícího se Tomáše Duška – 2:2. Od této chvíle domácí přebrali otěže utkání a byli lepším týmem. Obrovskou šanci spálil ve 33. minutě Škoda, který střílel kousek za modrou, trefil spojnici Duškovy branky, puk se nepodařilo dorazit ani dojíždějícímu Bartoňovi. Ve 34. minutě byli hosté potrestání za příliš mnoho hráčů na ledové ploše a domácím se naskytla možnost na otočení skóre zápasu. A tuto šanci také po 40 vteřinách využil Tomáš Sedlák, který šikovně tečoval mezi betony brankáře hostů střelu Všetečky od modré – 3:2. Minutu na to se do samostatného úniku dostal Doseděl, kterému nahrál do jízdy Vymazal, první jmenovaný ale v koncovce neuspěl. Ve 37. minutě měl Hlouch po Pavelkově přihrávce stejnou možnost jako při vyrovnávající brance, tentokrát se ale brankář hostí stačil přesunout a puk skryl v náručí. V závěru třetiny vyhodil puk z vlastního obranného pásma mimo ledovou plochu Poživil a nabídl tak hostům přesilovou hru. Hradec sice dokázal držet Jestřáby v jejich obranném pásmu, ale Biegl nemusel vůbec zasahovat. V poslední minutě, když už se čekalo na konec druhé třetiny, založil Říha s Hlouchem nenápadnou akci. Říha vyhodil za branku hostů, tam si sjel Hlouch a puk vrátil zpět Lukáši Říhovi, který z úhlu překonal Duška, jemuž se puk odrazil od ramene za záda – 4:2.

Třetí třetinu začali lépe hosté, kteří se snažili snížit na rozdíl jedné branky a vrátit se tak do zápasu. Ale jejich tlak ve 41. minutě končil na obětavých hráčích domácího týmu, kteří se vrhali do střel. Ve 42. minutě vyslal Pavelek do samostatného úniku Lukáše Říhu, jeho pokus ale skončil na betonech Duška. Hned na to se na druhé straně ocitl sám před Bieglem Šebek, ale branku minul. Další nebezpečné akce Energetiků si připsali Vondráček a Domin, Biegl domácí podržel. Proti Petrovi Haluzovi ve 44. minutě už byl ale krátký, ten si ho položil a bekhendem přehodil - 4:3. Za minutu vyrobil obrovskou hrubku Pukalovič, který namazal Šebkovi, Biegl se štěstím našel puk pod svými betony. Ve 46. minutě domácí využili přesilovku 5 proti 3. Na trestné seděl Šebek za hru vysokou holí a Burián, který odpykával trest brankáře hostí za krosček. Všetečkovu bombu od modré vyrazil Dušek před sebe, puku se zmocnil Říha, posunul ho na volného Zdeňka Pavelka a ten zasunul puk do odkryté klece – 5:3. Další minuty se odehrávaly ve znamení snahy hostů o zkorigování stavu, ovšem domácí hokejisté nedávali Hradci mnoho prostoru. Velkou šanci promarnil v 54. minutě Suchý, který dostal přihrávku zpoza branky přesně před brankoviště. Jeho střelu se štěstím Biegl vyrazil nad. Hosté ale víc se svého tlaku nevymysleli, v závěru utkání to zkoušeli v šesti bez brankáře, ale tento tah jim nevyšel. Ve středním pásmu si dojel pro vyhozený puk Zdeněk Pavelek a puk dovezl do prázdné branky a udal tak konečnou podobu výsledku 6:3.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (trenér Jestřábů): Dnes bylo k vidění bojovné a těžké utkání, ve kterém jsme sice prohrávali 0:2, ale kluci potom zabrali a zápas otočili. Moc mne těší skutečnost, že za tohoto nepříznivého stavu s vedoucím celkem tabulky, kluci zápas nezabalili, otočili jej a dovedli až do vítězného konce. V zápase bylo několik zlomových okamžiků. Prvním z nich bylo snížení na 1:2 ve vlastním oslabení, dalším byla branka šest vteřin před druhou přestávkou a posledním zlomem byl zákrok Radovana Biegla ve třetí třetině za stavu 4:3, kdy chytil „tutovou gólovku“ hostujícímu hráči, který zůstal před brankou zcela sám. Pokud by se Hradci podařilo srovnat, jsem přesvědčen o tom, že by se zbytek zápasu vyvíjel úplně jinak. Troufám si však říct, že jsme dnes byli lepším týmem, než Hradec Králové.

Trenér Hradce Králové Vladimír Jeřábek se na tiskovou konferenci nedostavil.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartoň J.00-140
Bartošek M.00000
Čech F.00000
Doseděl P.00000
Duba L.000120
Flašar P.00000
Gengel L.00000
Grofek T.00000
Hlouch R.22000
Korčák J.00000
Minařík L.00000
Pavelek Z.21-100
Poživil O.00040
Pukalovič R.00000
Říha L.15000
Sedlák T.10140
Škoda V.00000
Všetečka D.04020
Vymazal M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost