lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Hlouchovy čtyři branky zajistily Jestřábům výhru v Kadani

Hlouchovy čtyři branky zajistily Jestřábům výhru v Kadani

SK KadaňLHK Jestřábi Prostějov

25.kolo, sobota 25.11.2006

SK Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov

3:6 (0:2, 2:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 31. Metlička, 32. Hlusička (Žák), 58. Metlička (Žák) - 1. Sedlák (Říha, Všetečka), 16. Říha, 42. Hlouch (Sedlák, Pavelek), 50. Hlouch (Říha, Pavelek), 55. Hlouch (Pavelek, Říha), 60. Hlouch (Všetečka, Biegl). Rozhodčí: Lacina - Bertlík, Hauser. Vyloučení: 10:9, navíc Derfler (KAD) 10 minut za úder hlavou. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 430. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.
SK Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Chotaš, Spitzer, Staněk, Hlubuček, Hlavatý, Tvrdek, Hlusička, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Veverka, Kajer, Kepl, Krpenský, Hobl
LHK Jestřábi Prostějov: Biegl - Sedlák, Všetečka, Flašar, Pukalovič, Poživil, Doseděl, Batoň, Pavelek, Říha, Hlouch, Duba, Škoda, Bartošek, Minařík, Gengel, Vymazal, Grofek, Čech, Korčák.
Úvodní dvacetiminutovku vyhráli Jestřábi 2:0, ale prostějovští borci opět doplatili na nešťastnou druhou třetinu, ve které inkasovali během jedné minuty hned dvakrát a o vybojovaný náskok rychle přišli. V závěrečné části hry ovšem zaúřadoval Roman Hlouch, který svým čistým hattrickem zajistil Prostějovu nejprve tříbrankové vedení, a když se po snížení na 3:5 odhodlala Kadaň ke hře bez brankáře, tak svou čtvrtou trefou i výhru 6:3.
Domácí nepřesnosti pomohly soupeři k vedení
Kdo by dnes čekl rozkoukávací začátek, byl by zřejmě překvapen. Během první půl minuty se otevřela dvířka na domácí trestné lavici, jimi prošel a připravil tak svému týmu oslabení, které však mělo pouze krátké trvání. V čase 0:48 se podařilo Sedlákovi tečovat nahození Říhy po přihrávce Všetečky,0:1. Slipčenko pak puk lovil až zpoza svých zad. Černožlutí měli poté dvakrát po sobě možnost oplatit soupeři stejnou mincí, ale přesilová hra jim ani v jednom případě nevyšla podle jejich představ a mnohdy bylo nutné vracet se k obraně vlastní branky. Po dvou po sobě následujících vyloučeních soupeře trvalo jen několik vteřin, než jeden z hráčů v červeném opět odešel na lavici provinilců. Ale hra Kadaně se ne a ne zlepšit a proto jedinou akcí, která byla na ledě vidět byl útok Prostějovských, konkrétně Škody, který naštěstí pro černožluté mířil pouze do betonů domácího muže s maskou. V jedenácté minutě se prostějovská pětka usadila v domácím obranném pásmu a svou ú točnou činností si vynutila faul, který pro Kadaň znamenal oslabení již pět na tři. Domácí trio však soupeři zvýšit svůj náskok nedovolilo. Chvíli se hrálo od jedné brány ke druhé, ale žádná nebezpečnějí šance se neobjevila. Hrála se 16. minuta, když se probíjel kadaňský hráč před prostrějovskou svatyni. Jaké však bylo překvapení, když se puk během chvilky objevil v na hokejce Říhy, který se sám řítil na Slipčenka. Jeho cesta kadaňským obranným pásmem skončila až svitem červeného světla, 0:2. Kadaň odpověděla na vstřelenou branku snahou, ale ani nepřehledný chuml před klecí k ničemu nevedl. Za své vedení mohlo v této dvacetiminutovce prostějovské mužstvo děkovat zejména kadaňským nepřesnostem v přihrávkách.

Nečekaný obrat
Domácí se po nezdaru v první třetině snažili nastoupit do druhé části aktivně. Jejich snažení ale přerušilo vyloučení Postla. Prostějovská přesilovka ovšem Kadaň příliš neohrozila. Moravanům se tedy alespoň podařilo otupit kadaňský pokus o tlak z první minuty druhé periody. Domácí ale bránili tvrdě, což poznal hráč v červeném dresu po srážce s domácím borcem. Jen těžko a za pomoci spoluhráčů se postavil na nohy. V čase 26:00 dostala Kadaň příležitost hrát minutu dvojnásobnou přesilovku. Z této přesilovky však nezískali nic víc než dvě střely od modré čáry. Sotva skončila přesilovka domácích, začala přesilovka druhého týmu a hned po půl minutě se po nejistém zákroku Slipčenka radoval z gólu, sudí ovšem ukázal opak. Deset sekund na to šli domácí do třech, nicméně Moravané toho nevyužili i přes závar před Slipčenkem, jenž svůj tým tentokrát podržel. V čase 30:29 zbývalo východočeskému celku čtvrt minuty do konce přesilovky. Domácí Metlička však ujel a ranou zápěstím vymetl pavučiny v levém rohu branky hostí, čímž snížila na 1:2. Kadaňské hráče tento gól nabudil a před Prostějovskou brankou rozpoutali tornádo, kterého využil v čase 31:18 Hlusička a srovnal na 2:2. Po tomto gólu si hosté vzali oddechový čas. Ten ale domácí nápor nepřerušil. Asi po dvou minutách se hra ustálila a na obou stranách vidět hezké akce, střely ale také nejisté zákroky brankařů. Gól ale nepadl. Minutu a čtvrt do konce této části seděli na domácí trestné dva hráči a po půl minutě oslabení tří proti pěti si k nim šel sednout třetí a Jestřábi měli dostatek času vstřelit gól. Do konce třetiny se to však nepovedlo.

Kadaň ve 3. třetině zcela propadla
Užuž se zdálo, že Kadaň oslabení přežije, chvíli hrála již ve čtyřech. Pak přišla pohroma a radost hostů. V čase 41:14 tečoval nenápadnou přízemní střelu Sedláka Hlouch. Kotouč před Slipčenkem změnil směr přesně do šibenice, 2:3. Od 43. minuty hráli Severočeši 4 minuty přesilovku, neboť jedna hokejka prostějovského hráče skončila nešťastně v Kajerově obličeji. Domácí v početní výhodě donutili několikrát položit Biegla na led, avšak žádné vážné ohrožení se nekonalo. Nervozita kadaňským očividně svazovala ruce. Během 47. minuty se o vzrušení postaral arbitr zápasu. Nevoli fanoušků vyvolaly dva sporné zákroky obránců Jestřábů, které si nevysloužily hvizd píšťalky. V čase 49:30 po špatné rozehrávce Kadaně ujeli hosté ve dvou na jednoho. Říha vyslal přesnou přihrávku od modré čáry, vyjetý Slipčenko neměl šanci na zakončení Hloucha. Druhou asistenci si připsal Pavelek, 2:4. Černožlutí se snažili dohnat manko v 51. minutě při přesilovce. Jedinou nadějnou akcí byla Polanského střela do lapačky z pravého mezikruží. Když svou šanci nevyužila Kadaň, využil ji Prostějov. V čase 54:38, těsně po návratu domácího hokejisty z lavice hanby, dovršil hattrick Hlouch. Postupně mu přihrávali Pavelek s Říhou, 2:5. Kadaň v čase 57:34 vykřesala poslední jiskřičku naděje. Po přihrávce Žáka pálil z prostoru mezi kruhy Metlička, čímž se mu podařilo snížit na 3:5. Poslední dvě minuty hráli Severočeši power-play, při které se blýskl obránce Spitzer. Brankářským zákrokem podržel šance domácích o něco déle. Přesto asi Hlouchovi 3 branky nestačily. Časomíra ukazovala čas 59:49 a skóre 3:6. Po asistenci Všetečky s Bieglem se počtvrté radoval právě Hlouch.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (trenér Prostějov):
Myslím si, že až na 3. třetinu, kdy jsme zbytečně polevili ve hře, jsme byli v utkání lepším týmem. Podle mě jsme vyhráli zaslouženě

Miloš Pecka (trenér Kadaň):
Dneska jsme podali velice špatný výkon, 1. třetinu jsme skoro nevystřelili na bránu. Měli jsme výhodu 3 až 4 přesilovek, ve kterých jsme vůbec nechodili do branky, vše jsme tahali po rozích. Soupeř samozřejmě využil hned první přesilovku. Potom byla celá třetina strašně křečovitá. Když se nám podařilo vyrovnat na 2:2, mysleli jsme si, že už zápas nějak otočíme. Bohužel jsme se nechali vyloučit do tří v závěru třetiny a později zase dostali tečovanou branku. Pak už se nám nedařilo vůbec nic.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartoň J.00040
Bartošek M.00040
Čech F.00-100
Doseděl P.00-220
Duba L.00-120
Flašar P.00-100
Gengel L.00000
Grofek T.00000
Hlouch R.40200
Korčák J.00000
Minařík L.00000
Pavelek Z.04220
Poživil O.00020
Pukalovič R.00-200
Říha L.13300
Sedlák T.11320
Škoda V.00-100
Všetečka D.02400
Vymazal M.00-100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost