lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
PV - KLA 3:4 - Je konec...Jestřábi v šestém utkání podlehli Kladnu v prodloužení

PV - KLA 3:4 - Je konec...Jestřábi v šestém utkání podlehli Kladnu v prodloužení

LHK Jestřábi ProstějovRytíři Kladno

ČF6, čtvrtek 8.3.2018

LHK Jestřábi Prostějov - Rytíři Kladno

3:4p (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Rudovský (M. Drtina, Nouza), 22. Venkrbec (Švarc), 52. Nouza (Divíšek) – 8. J. Strnad (Machač, Pekr), 12. F. Matula, 47. D. Tůma (J. Kloz, Štich), 63. J. Strnad (Pekr) Rozhodčí: Doležal, Veselý – Lučan, Maštalíř Vyloučení: 3:4 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 3 116 Střely na branku: 29:38
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš, A. Holík – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, V. Meidl, Rudovský – L. Luňák, Venkrbec, Švarc – Zabloudil, Fiala, Švec.
Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), F. Matula, Štindl, Kehar, Lenďák – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Svedlund, Zikmund – J. Strnad (C), Machač (A), Pekr – Jágr.
Sezóna 2017/2018 pro Prostějov právě skončila prohrou na domácím ledě a do semifinále tak postupuje tým Kladna. V dnešním utkání Jestřábi padli po srdnatém boji. Celé utkání byli o trošičku lepší hosté a díky trefě Strnada dokázali sérii dovést do vítězného konce. Nezbývá nic, než se dívat dopředu, protože letošní sezóna byla velkou jízdou, která dnes bohužel skončila.

Fotogalerie

Šesté utkání čtvrtfinálové série, jak je už v Prostějově zvykem, ozdobilo famózní choreo domácích fans. Hned po úvodním buly se prostějovští tlačili za vítězstvím a po zásluze šli do vedení. Po krásné kombinaci se prosadil čistým průstřelem od modré čáry Jan Rudovský. Netrvalo bohužel dlouho a bylo srovnáno, trefil se totiž Jakub Strnad při přečíslení dva jednoho. Od tohoto okamžiku značně klesal výkon domácích, což vyústilo ve dvanácté minutě v branku Františka Matuly, který tak zasadil pořádnou ránu domácím. Po první třetině tedy 2:1 pro hostující celek.

Druhá třetina nám přinesla o poznání atraktivnější hokej na obou stranách, avšak gólové hody z toho nebyly. Jedinou branku v druhé dvacetiminutovce si připsal Matouš Venkrbec, jenž procedil svou střelu z velkého úhlu za nejistého hostujícího brankáře. Po vyrovnávací brance se hra uklidnila a oba dva celky čekaly na svou šanci. Kladno si v polovině zápasu vynutilo místy až drtivý tlak, ale Jakub Neužil všem střelám hostů odolal. Jen díky němu se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 2:2.

Ve třetí třetině to tak bylo, kdo z koho. Nejdříve se ocitl v tutovce Dvořáček, který si to pelášil sám na brankáře, ale svou šanci nezakončil. Poté domácí nabídli hostům přesilovku a ti jí nepohrdli. Tůma dokázal v pádu zakončit do poloprázdné branky a Jestřábi museli dotahovat jednogólovou ztrátu. Ještě hůř mohlo být po kladenském přečíslení dva na jednoho, ale Neužil vytáhl nejlepší zákrok dnešního zápasu a udržel Prostějov v zápase. V 52. minutě si prostějovští zásluhou zvýšené aktivity, vynutili přesilovou hru a Tomáš Nouza nachytal na švestkách střelou mezi betony kladenského brankáře. Závěr třetiny ještě nabídl velikou šanci domácích, ale Marek Drtina nedokázal puk usměrnit do kladenské sítě. Utkání tak šlo do prodloužení za stavu 3:3.

Kladenští se v něm snažili držet puk na svých holích a nakonec dokázali utkání díky brance Strnada rozhodnout ve svůj prospěch a postoupit do semifinále WSM ligy, kde se utkají s Motorem České Budějovice.

Co říci na závěr?

Myslím, že stačí pouze: Hoši děkujeme za emoce a krásné okamžiky, které jste nám po celou sezónu dávali!

Fanoušci děkujeme za Vaši podporu. Jste neskuteční! Byli jste naší oporou a šestým hráčem!

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov):

Věřil jsem, že to dnes zvládneme, ale v prodloužení jsme udělali chybu jako v žácích a to pro nás znamená konec sezóny. Osobně jsem hodně zklamaný, věřil jsem v sedmý zápas. Soupeři gratuluji k postupu. Našim hráčům děkuji za jejich přístup a výkony v sezóně a všem fanouškům za skvělou podporu. Díky.

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno):

Celá série byla hrozně těžká. Bylo to vyrovnané a mohlo postoupit kterékoliv z mužstev. Série byla korektní nejen na ledě, ale i mimo led. My byli šťastnější, a proto jsme postoupili. Jinak to bylo opravdu hrozně vyrovnané. Dnes asi rozhodlo to, že jsme měli trochu více sil. Prostějov hrozil v přesilovkách, my byli aktivnější při hře pět na pět. Je těžké vybrat nějakou věc, která rozhodla sérii. Postoupit mohl opravdu kdokoliv. Budějovice jsou spolu s Karlovými Vary favorit. My do toho půjdeme s čistou hlavou a budeme je chtít potrápit.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Divíšek T.01-200
Drtina M.01-240
Dvořáček D.00-120
Fiala O.00000
Havlík L.00000
Holík A.00000
Kolář D.00-200
Luňák L.00100
Meidl V.00-100
Mikliš O.00000
Nouza T.11-200
Rašner A.00000
Rudovský J.10-100
Starý J.00-100
Švarc M.01100
Švec M.00000
Venkrbec M.10100
Žovinec D.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost