lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
PV - KLA 4:3sn - Tohle byla reklama na hokej! Jestřábi před úžasnou návštěvou poráží Kladno po nájezdech!

PV - KLA 4:3sn - Tohle byla reklama na hokej! Jestřábi před úžasnou návštěvou poráží Kladno po nájezdech!

LHK Jestřábi ProstějovRytíři Kladno

ČF3, sobota 3.3.2018

LHK Jestřábi Prostějov - Rytíři Kladno

4:3sn (2:0, 0:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Nouza (Divíšek, Starý), 6. Dvořáček (L. Luňák, Venkrbec), 43. Starý (A. Holík, Divíšek), rozh. náj. Švarc – 24. J. Strnad (R. Přikryl, P. Hořava), 28. J. Strnad (Štindl), 33. Redlich (Machač) Rozhodčí: Petružálek, Grech – Kotlík, Polák Vyloučení: 6:6 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 3786 Střely na branku: 32:32
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš, A. Holík – Starý, Divíšek, Nouza – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Fiala, V. Meidl, Švec – Zabloudil, Prokeš, Švarc.
Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava, Repe – M. Hořava, Machač, Jágr – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Zikmund – Svedlund.
Třetí utkání čtvrtfinálové série se odehrálo na prostějovském ledě a nabídlo strhující podívanou. Domácí si vypracovali v první třetině dvoubrankový náskok a nepouštěli Kladenské do hry. Druhá třetina byla naopak zcela v režii hostů, kteří dokázali třikrát skórovat a do kabin se šlo za stavu 2:3 pro Kladno. Ve třetí třetině domácí v přesilovce vyrovnali a zápas rozhodly až nájezdy ve kterých Jestřábi dokázali urvat první vítězství.

Fotogalerie

Prostějovští Jestřábi vlétli na svého soupeře ve velkém stylu. Jak tým trenéra Vykoukala působil na Kladně zakřiknutě, tak dnes se do svého soupeře zakousl hned od začátku a první velkou šanci měl na holi nejlepší střelec domácích Tomáš Divíšek. Ten svou šanci ale neproměnil. To Jestřábi nemuselo mrzet, protože hned z následující akce v přesilové hře dokázal Holík posunout puk na volného Nouzu a ten střelou do prázdné branky otevřel střelecký účet dnešního zápasu – 1:0. Hanáci byli mnohem aktivnější a prakticky hned po buly přidali svůj druhý gól z hole Davida Dvořáčka, který po krásné kombinaci zavěsil ze stejného místa jako před chvílí Nouza – 2:0. Hosté si poté vypracovali mírnou převahu, ale žádné šance si nepřipravili, další branky jsme se tedy nedočkali. Po první třetině tak Prostějov vedl 2:0.

Ve druhém dějství se hra úplně otočila. Kladno dominovalo a povedlo se mu skóre naprosto otočit hlavně díky velkým chybám domácí obrany. První gól v druhé třetině padl po necelých pěti minutách, když se prosadil kapitán hostujícího celku Strnad - 2:1, ten posléze přidal po pěkném úniku i vyrovnávací branku – 2:2. To vše se odehrálo do 28. minuty a domácí trenér si musel vyžádat oddechový čas, aby uklidnil své hráče. To se tak úplně nepovedlo a ve 33. minutě vstřelil Redlich vedoucí branku Kladna – 3:0. Hosté poté v závěru hráli čtyři minuty v početní výhodě, ale nedokázali zvýšit své vedení. Rytířům poté zřejmě došly nervy a darovali čtyřminutovou přesilovku i domácím, která se prakticky celá odehrála ve druhé třetině.

Za bouřlivého povzbuzování domácích fanoušků sehráli Jestřábi přesilovou hru na výbornou, když se Jan Starý dokázal prosadit po nádherné přihrávce Holíka – 3:3. Domácí polití živou vodou tlačili svého soupeře, ale další branku nepřidali. Vítr z plachet jim sebralo až vyloučení Dvořáčka, které však i s pomocí dobře chytajícího Neužila dokázali přečkat bez úhony. Hra se poté trošku uklidnila a na skóre nic nezměnila ani přesilová hra domácích po faulu Hořavy. Prostějovští si dokázali vytvořit do konce zápasu mírný tlak, který ve vedoucí branku nedokázali přetavit. Vyrovnané utkání tak po základní hrací době skončilo 3:3 se šlo se do prodloužení.

Prodloužení začali lépe domácí a Cikánek se musel ohánět. Na obou týmech bylo vidět jak moc pro ně toto utkání znamená. Hra se nám zpomalila a oba dva celky se soustředili hlavně na dobrou obranu. Zápas tak dospěl do nájezdů. Ty domácí zvládli díky proměněným nájezdům Nouzy, Meidla a Švarce a před fantastickým publikem dokázali získat první bod ve čtvrtfinálové sérii – 4:3.

Celý tým Jestřábů by chtěl poděkovat fantastickým divákům!

SRDCE ZA PROSTĚJOV - TÁHNEME NA HOKEJ - JSMEPROSTĚJOV!

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): První a třetí třetina byla z naší strany solidní. Do druhé třetiny jsme vstoupili špatně, udělali chyby a soupeř nás za to spravedlivě potrestal. V prodloužení předvedl Kuba naprosto fantastický zákrok 10s před koncem a poslal nás do nájzedů. Vyhráli jsme dovednostní soutěž a zítra budeme znovu dřít abychom uspěli. Děkujeme za skvělou podporu a nádherné choreo.

Pavel Patera (Rytíři Kladno): Do utkání jsme vstoupili špatně, hráli jsme vestoje, nehýbali jsme se a Prostějov toho využil. První třetina stála za houby a tak to i dopadlo, prohrávali jsme 0:2. Ve druhé třetině byl náš výkon o hodně lepší, začali jsme se hýbat, začali jsme žít a vývoj jsme otočili. Potom už to bylo vyrovnané. Dnes vyhrál šťastnější tým a to byl Prostějov.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Divíšek T.02-140
Drtina M.00020
Dvořáček D.10040
Fiala O.00-100
Havlík L.00-300
Holík A.02020
Kolář D.00-100
Luňák L.01100
Meidl V.00-100
Mikliš O.00100
Nouza T.10-100
Prokeš R.00000
Rašner A.00-200
Starý J.10-200
Švarc M.10000
Švec M.00-100
Venkrbec M.01000
Zabloudil M.00000
Žovinec D.00100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost