lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi srovnávají stav série!

Jestřábi srovnávají stav série!

LHK Jestřábi ProstějovHC ZUBR Přerov

PRED2, pátek 17.2.2017

LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov

4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Žálčík (Šlahař, Kantor), 17. Rudovský (Šlahař), 22. L. Krejčík (Martin Novák, Matuš), 56. Rudovský (Martin Novák, L. Krejčík) – 44. Berger (Plášek), 57. Berger (Pšurný, Milan Procházka). Rozhodčí: Mikula, Trombík – Adamec, Hanzlík. Vyloučení: 5:6. Vyšší tresty: 0:0 Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:44. Diváci: 3016. Průběh utkání:: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – Protivný, D. Kolář, T. Kvapil, A. Holík, Pařízek, Štindl – Fiala, Hozák, Švec – L. Krejčík, Martin Novák, Rudovský – L. Luňák, Venkrbec, Indra – Matuš, Šlahař, Žálčík – Zabloudil.
HC ZUBR Přerov: Horčička (22. Klimeš) – M. Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, Zbořil, Pala, Zahradníček – Plášek, T. Sýkora, Sikora – Milan Procházka, Pšurný, Berger – Goiš, F. Dvořák, Kovařík – Petelin, M. Kratochvíl, Ižacký.
Páteční podvečer nabídl všem hokejovým příznivcům Jestřábů a Zubrů další zajímavou podívanou v podobě druhého zápasu předkola play-off. Do toho vykročili stejně jako včera lépe domácí Jestřábi, kteří si vybudovali v prvních dvou třetinách tříbrankový náskok. Zubrům se podařilo překonat skvěle chytajícího Kantora až na začátku poslední dvacetiminutovky a to při svém vlastním oslabení. Závěr zápasu pak nabídl jak gól domácích, tak i hostů. Vítězem druhého utkání předkola play-off se tak stávají Jestřábi, kteří porážejí Zubry poměrem 4:2.

Fotogalerie

Druhé vzájemné střetnutí v rámci předkola play-off mezi Jestřáby a Zubry začalo stejně jako včera ve skvělé atmosféře, o kterou se postarali především svým úvodním choreem Fans of Prostějov. První minuty zápasu patřily Zubrům, kteří si vypracovali několik zajímavých příležitostí. Jejich tlak ale neměl nakonec příliš dlouhého trvání, neboť se už v sedmé minutě provinil Filip Dvořák. Domácí tuto velkorysou nabídku nevyužili. Navíc se záhy dopustil faulu Jiří Hozák a tak si power play zahráli také žlutomodří. Ani těm se však přesilová hra nevydařilo podle představ.

Stejně jako ve včerejším utkání vsítili první gól utkání Jestřábi. Ve třinácté minutě potrestal faul Přerova Lukáš Žalčík. Netrvalo dlouho a prostějovští fanoušci mohli opět propuknout v jásot. O druhou branku Jestřábů se na začátku sedmnácté minuty postaral Jan Rudovský. Zubři se snažili co nejrychleji odpovědět, ale Pavel Kantor držel vedení svého týmu pevně v rukou. Po první třetině se ta odcházelo do kabin za stavu 2:0.

Na začátku prostřední části nabídl Jestřábům příležitost navýšit náskok Jakub Ferenc, jenž si vykoledoval dvě minuty za sekání. A svěřenci Jiřího Vykoukala tuto nabídku využili. Třetí gól Jestřábů zařídil ve dvaadvacáté minutě Lukáš Žalčík. Po tomto inkasovaném gólu přenechal Horčička svůj brankářský post Lukáši Klimešovi.

Stejně jako první třetina se ani ta druhá neobešla bez prostějovského faulu. V osmadvacáté minutě oslabil Jestřáby Tomáš Kvapil. Kantor se však během přesilové hry žlutomodrých opět vytasil s několika famózními zákroky. Ve druhé dvacetiminutovce se diváci dočkali také hry čtyři na čtyři. Při té se faulu dopustil Jakub Ferenc a tak si domácí zahráli další power play. Druhá třetina ale další branku nepřinesla.

Hosté se ze svých chyb nepoučili ani na začátku poslední třetiny. Dvě minuty za podražení si vykoledoval Roman Pšurný. Jenže svěřenci Jiřího Vykoukala se dopustili na konci přesilové hry hrubé chyby na modré čáře, po které se podařilo Zubrům vsítit díky Janu Bergerovi první branku. Postupem času začala atmosféra houstnout jak na ledě, tak i v ochozech. V šestapadesáté minutě potěšil fanoušky Jan Rudovský, který si zapsal v dnešním zápase již druhý gól. O poslední branku utkání se pak čtyři minuty před koncem postaral Jan Berger. Vítězem druhého zápasu předkola play-off se tak stávají Jestřábi, kteří porazili svého rivala poměrem 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Rozhodlo naše vedení 3:0. Potom začal Přerov více tlačit, ale až na ten nesmysl během naší přesilovky, jsme zápas zvládli. Zase jsme ale Přerovu darovali gól a vlastně jsme mu tím pomohli, aby se postavil na nohy. Důležité však bylo, že jsme si dali pozor na vyloučení. Nějaká tam byla, ale nebylo jich tolik, jako v minulém utkání. Herně si ale myslím, že jsme lépe hráli ve čtvrtek.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Myslím, že dneska se to utkání docela podobalo tomu včerejšímu, kdy Prostějov znovu začal tlakem a vyšlo mu to. V první třetině dali dva góly a my jsme se pak těžko prosazovali. Až v druhé polovině zápasu jsme trochu převzali iniciativu a třetí třetinu jsme byli lepší, bohužel to ale dnes nestačilo.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Fiala O.00000
Holík A.00020
Hozák J.00020
Indra M.00000
Kolář D.00020
Krejčík L.11000
Kvapil T.00020
Luňák L.00000
Matuš R.01-100
Novák M.02-100
Pařízek T.00100
Protivný T.00-100
Rudovský J.20000
Šlahař J.02100
Štindl P.00100
Švec M.00000
Venkrbec M.00020
Žalčík L.10000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost