lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
První hanácký duel předkola play-off vyšel lépe Zubrům

První hanácký duel předkola play-off vyšel lépe Zubrům

LHK Jestřábi ProstějovHC ZUBR Přerov

PRED1, čtvrtek 16.2.2017

LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov

2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Protivný (L. Krejčík, Martin Novák), 26. L. Krejčík (Martin Novák, Rudovský) – 34. Pala (Pšurný, M. Novotný), 35. Pala (Chmelíř), 36. Plášek (Malina, Berger), 43. Plášek Rozhodčí: Dědek, Kubičík – Polák, Zídek. Vyloučení: 9:11. Vyšší tresty: 0:0 Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:35. Diváci: 2871. Průběh utkání:: 2:0, 2:4.
LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – Protivný, D. Kolář, T. Kvapil, Štindl, Pařízek, V. Zadražil – Matuš, Šlahař, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Indra – L. Krejčík, Martin Novák, Rudovský – Fiala, Hozák, Švec.
HC ZUBR Přerov: Horčička – M. Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, L. Vágner, Pala, Zbořil, Šnajnar – Plášek, T. Sýkora, Sikora – Milan Procházka, Pšurný, Berger – Goiš, F. Dvořák, Kovařík – Petelin, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl.
Jestřábi přivítali v rámci prvního zápasu předkola play-off na domácí půdě svého odvěkého rivala přerovské Zubry. Vstup do prvního střetnutí vyšel lépe domácím, kteří si během šestadvaceti minut vybudovali dvoubrankový náskok. Jenže Zubrům se podařilo v průběhu prostřední části během pouhých tří minut obrátit skóre utkání z 2:0 na 2:3. Další gól pak Zubři přidali na začátku třetí třetiny. Na skóre utkání nic nezměnil ani závěrečný tlak Jestřábů. První bod tak putuje do Přerova.

Fotogalerie

První vzájemné utkání předkola play-off mezi Jestřáby a Zubry začalo ve skvělé atmosféře, o kterou se postaraly oba fanouškovské tábory. Působivá choreografie skalních příznivců Prostějova nabudila domácí letku k maximálnímu nasazení už od prvních vteřin. Jestřábi své příznivce odměnili hned na začátku zápasu. Ve druhé minutě otevřel skóre utkání Tomáš Protivný, který překonal nic netušícího Horčičku. Zubři měli následně k dispozici tři přesilové hry. Nicméně srovnat stav utkání se jim nepodařilo. Na ledě probíhal boj o každý centimetr, ale vyložených gólových šancí bylo k vidění pomálu. Pět minut před koncem první třetiny si power play zahráli také Jestřábi. Ani oni však potrestat prohřešek svého rivala nedokázali. V závěru první dvacetiminutovky si již čtvrtou přesilovou hru vynutili opět hráči Přerova.

Prostřední část utkání začali domácí bez Vojtěch Zadražila, neboť z jeho trestu zbývala ještě jedna minuta. Po návratu prostějovského obránce na ledovou plochu se otevřely pro změnu dvířka trestné lavice na druhé straně. Svěřenci trenéra Vykoukala měli k dispozici dokonce dvě po sobě jdoucí početní výhody. Navíc Zubři při svém druhém oslabení opět faulovali, čehož dokázali domácí využít. V šestadvacáté minutě se o druhý gól Jestřábů postaral Lukáš Krejčík. Hostům se však podařilo poměrně brzy odpovědět. Nedisciplinovanost domácích potrestal v čtyřiatřicáté minutě Radomír Pala. Jeho trefa odstartovala v táboru Zubrů gólové žně. Stačily pouhé tři minuty a svěřenci trenéra Přecechtěla otočili stav utkání z 2:0 na 2:3. Výrazný podíl na tomto zvratu měl především Radomír Pala, který obstaral jak první, tak i druhou branku Zubrů. Nečekaný obrat žlutomodrých pak dokončil Karel Plášek.

Hosté se dokázali střelecky prosadit i na začátku poslední dvacetiminutovky. Čtvrtou branku Zubrů zařídil v třiačtyřicáté minutě Karel Plášek, pro kterého to byl již druhý gól v utkání. Jestřábi se snažili dostat svému rivalovi co nejrychleji na dostřel. Vytěžit snížení ze svého tlaku v útočném pásmu ale nedokázali ani při přesilové hře pět na tři. Tři minuty před koncem utkání si zahráli domácí opět power play. Při této početní výhodě navíc odvolali z brány Pavla Kantora a bez brankáře pokračovali i po skončení přerovského oslabení. Jejich závěrečný vabank však už nic na konečném výsledku prvního duelu předkola play-off nezměnil. První bod tak putuje do Přerova.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Do poloviny zápasu jsme hráli dobře. Zvládali jsme i oslabení, ale nemůžeme jich hrát milion. Byli jsme vylučování za sekery, hákování a takovéto blbosti. Jsem na hráče opravdu rozzlobený a těžko to vydýchávám. Přerovu jsme tento zápas odevzdali na stříbrném podnose, přitom jsme byli v první půlce jasně lepší. To, co jsme ale potom předvedli s holemi je neomluvitelné. Kdyby nás bylo víc, tak některé hráče posadím na tribunu.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme nevstoupili dobře. Hráli jsme zakřiknutě a prvních dvacet minut jsme se víceméně toho zápasu jen zúčastnili. Bylo tam několik zbytečných faulů a inkasovali jsme. Druhá třetina byla zhruba do osmé minuty dost podobná, ale pak jsme se udrželi chvíli na puku, dali jsme šťastnější gól a od té chvíle jsme byli lepším mužstvem, které domácí přehrávalo tlakem do brány a důrazem.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Fiala O.00000
Hozák J.00000
Indra M.00040
Kolář D.00-100
Krejčík L.11-100
Kvapil T.00-100
Luňák L.00-100
Matuš R.00020
Novák M.02-100
Pařízek T.00000
Protivný T.10-100
Rudovský J.01-120
Šlahař J.00000
Štindl P.00000
Švec M.00000
Venkrbec M.00-120
Zadražil V.00-120
Žalčík L.00-100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost