lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi si poradili s lídrem soutěže! Z Českých Budějovic vezou zásluhou Lukáše Luňáka dva body

Jestřábi si poradili s lídrem soutěže! Z Českých Budějovic vezou zásluhou Lukáše Luňáka dva body

ČEZ Motor České BudějoviceLHK Jestřábi Prostějov

48., středa 1.2.2017

ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov

2:3sn (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0 )
Branky a nahrávky: 8. Pavlin (Nouza, Fronk), 13. Pavlin (Fronk, Vráblík) – 34. L. Luňák (Žálčík, A. Holík), 38. Fiala (Švec, Štindl) - rozh. náj. L. Luňák. Rozhodčí: Jílek – Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:25. Diváci: 5 024. Průběh utkání: 2:0, 0:3.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Mazanec – Walker, Vak, Čermák – Fronk, Nouza, Heřman – Hřebejk, Škoda, Babka – Guman, Vlček, Žovinec.
LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – Kolář, Štindl, Grebeňuk, Protivný, Kvapil, Holík – Fiala, Hozák, Švec – Luňák, Venkrbec, Indra – Matuš, Šlahař, Žálčík – Krejčík, M. Novák, Rudovský.
Jestřábi zavítali v rámci osmačtyřicátého kola na led českobudějovického Motoru. Do třetího vzájemného utkání vstoupili lépe domácí, kteří si vybudovali během první třetiny dvoubrankový náskok. Jestřábům se však podařilo v průběhu druhé dvacetiminutovky srovnat. Poslední část utkání stejně jako následující prodloužení žádnou branku nepřinesla a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V těch vystřelil Jestřábům dva body Lukáš Luňák.

Před zápasem byl oceněn domácí bek Mitch Fillman jako sympaťák WSM ligy. Budvar aréna byla na poměry Českých Budějovic zaplněna spíše méně, ale atmosféra byla tradičně výborná.

K překvapení diváků se do branky postavil Ondřej Bláha a byl to jeho první start po návratu z hostování na domácím ledě. Zápas začal ve vlažnějším tempu, ale střelecká převaha byla překvapivě na straně hostujícího týmu. První opravdu velkou šanci měl obránce Filip Novák a z pokračující akce vystřelil Tomáš Nouza. Kantor puk vyrazil, ale dojíždějící Žiga Pavlin zasunul vyražený puk do branky. Jihočeši postupně přebírali otěže zápasu a zvyšovali svoji aktivitu. To potvrdili, když se jim povedlo využít přesilovou hru. Od modré čáry se napřáhl Žiga Pavlin, před brankou clonil Martin Heřman a puk prošel přímo za záda brankáře Kantora. I Jestřábi měli možnost hrát přesilovku, Bláhu několikrát ohrozili, ale nakonec vyšli naprázdno. Velkou příležitost měl Štěpán Hřebejk, který získal puk v útočném pásmu, bleskově našel najíždějícího Jakuba Babku. Ten střílel z první, ale střela šla vedle.

Druhá třetina začala ještě v pomalejším tempu. První střela na branku byla k vidění až po více než třech minutách při přesilovce Motoru. První větší šanci měli hosté, když Bláha vychytal dorážku od Indry a Protivného. Budějovičtí se nějak do šancí nehrnuli a spíše čekali na příležitost. Trochu je dostala do tempa přesilovka a diváci se už zvedali ze sedadel po střele Vladimíra Škody, která skončila na tyči. Jestřábi se opět dostali na delší dobu před branku při přesilovce. Tu se jim nakonec povedlo využít. Před brankou se ocitl sám Lukáš Žálčík, jeho střelu ještě Bláha vyrazil, ale na dorážku Lukáše Luňáka už byl krátký. Na druhé straně mohl zvýšit domácí Filip Vlček, když jel sám na branku. Jenže Pavel Kantor vytrčil hokejku a puk vyrazil. Hosté měli herní převahu, kterou korunovali vyrovnávací brankou. Ondřej Fiala ze strany nádhernou střelou vymetl pavučiny domácí branky. Jihočeši se probrali až v poslední minutě, kdy Kantora vyzkoušeli Pavlin a Vak, ale stav se už neměnil.

Třetí část začali domácí přesilovkou a hned se tlačili před branku. Benjamin Walker vyslal dvě střely, ale Kantor vše pochytal. Motor se sice snažil zvýšit tempo, ale nedařilo se mu. Do vedení mohli jít Jestřábi, když se střela Jiřího Honzáka odrazila od tyče ven z branky. Čas pomalu plynul a stav zápasu byl stále vyrovnaný. Budějovičtí byli sice více před brankou Kantora, ale posílali na něj spíše propagační střely. Pět minut před koncem hráli domácí přesilovou hru, ale vyslali jen jednu střelu na branku. Prostějovští sice rezignovali na útočnou hru, ale při bránění neměli zase tolik práce, protože Jihočeši nebyli moc nebezpeční. Nepříliš pohledný zápas tak skončil po šedesáti minutách nerozhodně.

V prodloužení začali aktivně domácí, kteří drželi puk, ale vyslali na branku jen jednu střelu. Další střelou na sebe upozornil Žiga Pavlin, ale Kantor byl pozorný. Nadějnou šanci měl Filip Novák a následně Tomáš Vak. Prostějovští se v prodloužení nezmohli prakticky na nic, přesto branka nepadla a na řadu přišly samostatné nájezdy. Jako první jel Miloslav Čermák a nedal. Za hosty Lukáš Luňák svůj nájezd proměnil. Žiga Pavlin trefil boční síťku. Marek Indra Bláhu nepřekonal. Vladimír Škoda neproměnil a hosté tak získali druhý bod. Jediným úspěšným střelcem byl Lukáš Luňák.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal, trenér Jestřábi Prostějov: "Se dvěma body jsem spokojen, ve vyrovnané tabulce se nám velmi hodí. Musím poděkovat týmu, že se dokázal ze stavu 0:2 zvednou a zvrátit vývoj skóre. Ukázalo se, že jsme schopni odehrát slušnou partii. Chtěl bych pochválit hráče za ubráněná oslabení. "

Antonín Stavjaňa, trenér HC Motor: "Měli jsme dobrý vstup do utkání, první dvacetiminutovku jsme odehráli dobře. Bohužel jsme na to nedokázali navázat a hosté dokázali srovnat. Začali i lépe bránit a my jsme si začali vytvářet méně šancí. Chybí nám hráč, který by to dokázal vzít na sebe a rozhodl utkání. Hráče na nájezdy jsme vybírali podle úspěšnosti nájezdů na tréninku."

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Fiala O.10102
Grebenyuk A.00-140
Holík A.01002
Hozák J.00101
Indra M.00003
Kolář D.00101
Krejčík L.00-120
Kvapil T.00000
Luňák L.20002
Matuš R.00001
Novák M.00-100
Protivný T.00-102
Rudovský J.00-122
Šlahař J.00002
Štindl P.01121
Švec M.01120
Venkrbec M.00002
Žalčík L.01004
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost