lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi ukončili bodový půst. Ze souboje s kladenskými Rytíři urvali bod

Jestřábi ukončili bodový půst. Ze souboje s kladenskými Rytíři urvali bod

LHK Jestřábi ProstějovRytíři Kladno

25. , středa 16.11.2016

LHK Jestřábi Prostějov - Rytíři Kladno

1:2p (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Rudovský – 2. Zikmund (Strnad, D. Růžička), 64. Ton (Tůma). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Bryška, Hanzlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:38. Diváci: 1641 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – A. Holík, D. Kolář, V. Zadražil, T. Kvapil, Kaluža, Protivný – Martin Novák, Moskal, Korhoň – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Půhoný, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Hozák, Švec – Zabloudil.
Rytíři Kladno: Hanuljak – J. Drtina, P. Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, D. Růžička – Machač, Burger, Tenkrát – Ton, R. Přikryl, Tůma – Strnad, Zikmund, Jánský – Redlich, Cetkovský, Pekr.
V rámci pětadvacátého kola zavítali do jestřábího hnízda kladenští Rytíři. Úvod druhého vzájemného utkání vyšel lépe hostujícím hráčům, kteří se dostali hned ve druhé minutě do jednobrankového vedení. Jestřábům se však podařilo ihned na začátku druhé dvacetiminutovky srovnat stav utkání na 1:1. Prostřední část nabídla všem přítomným divákům atraktivní hokej s několika šancemi na obou stranách. Následující minuty pak patřily obou brankařům, neboť ti dokázali udržet nerozhodný stav až do závěrečné sirény základní hrací doby. O vítězi druhého klání tak muselo rozhodnou až prodloužení. I přesto, že v tom byli jednoznačně lepší Hanáci, z dvou bodů se nakonec radovali Rytíři.

Fotogalerie

Úvodní bully druhého vzájemného utkání vyhrálí domácí hokejisté. Rytíři však vybojovali po pár vteřinách puk na svou stranu a zamířili střemhlav před Kantorovu bránu. A hned z první šance vytěžilo Kladno branku. Prvním úspěšným střelcem dnešního zápasu se stal Ladislav Zikmund, jenž bez váhání doklepl odražený kotouč za záda prostějovského brankáře. Další výraznou šanci nabídl Rytířům kapitán Jestřábů Matouš Venkrbec, který si šel v desáté minutě opykat na trestnou lavici dvě minuty za držení. Hanákům se nakonec podařilo první oslabení přečkat bez menších potíží. Jenomže sotva se dostal Venkrbec na ledovou plochu, byl na trestnou lavici vykázán další Jestřáb. Tentokrát se přestupku dopustil Ondřej Fiala, který dostal dvě minuty za podražení. Netrvalo to však dlouho a síly na ledové ploše se opět vyrovnaly. Půl minuty před vypršením Fialova trestu byl z ledu vykázán za krosček Jiří Drtina. Hanáci ale nakonec využít početní výhody nedokázali a tak se pokračovalo za stavu 0:1. Další přesilovou hru si domácí zahráli dvě minuty před koncem první třetiny, ale šanci na vyrovnání zhatil Jestřábům po pouhé půl minutě Jan Rudovký, jenž se dopustil podražení.

Začátek druhé dvacetiminutovky tak začal dohráním přesilové hry Rytířů, ale ani ti z ní vytěžit gól nakonec nedokázali. Naopak Hanákům se vstup do prostřední části utkání vydařil na výbornou. V jednadvacáté minutě srovnal na1:1 Jan Rudovský, který se dostal k puku ihned poté, co opustil trestnou lavici a bez zaváhání nabídnutou šanci zužitkoval. Následující minuty nabídly vyrovnaný souboj. Šance střídala další, ale ani jeden z brankařů puk za svá záda nepustil. V pětatřicáté minutě se faulu dopustil Lukáš Luňák, jenž si šel odsedět dvě minuty za podražení. Paradoxně při jeho vyloučení se dostali domácí do výrazné šance. Jakub Šlahař obešel postupně oba kladenské obránce, ale vyzrát na posledního hráče Rytířů, brankáře Hanuljaka, nakonec nedokázal. O chvíli později se síly na ledě opět vyrovnaly, neboť se faulu tentokrát dopustil Peter Jánský. A o pár vteřin později ho na trestné lavici navštívil jeho spoluhráč Tomáš Redlich. Hanáci si tak zahráli devatenáct vteřin přečíslení pět na tři. I přesto, že domácí zasypali kladenského brankáře několika střelami, puk za jeho záda dostat nedokázali.

Do třetí třetiny utkání nastoupily oba týmy za nerozhodného stavu 1:1. I v poslední části utkání se úvod vydařil lépe domácím. Navíc si Jestřábi opět zahráli přesilovou hru, neboť se faulu dopustil David Tůma, jenž si šel odsedět dvě minuty za podražení. Hanáci však nabídnutou šanci ani tentokrát zužitkovat nedokázali. V následujících minutách měli více ze hry domácí. Kladenský brankář Hanuljak měl tak ruce plné práce. Čas od času ovšem zahrozili i Rytíři. Brankáři na obou stranách, ale udrželi nerozhodný stav až do závěrečné sirény základní hrací doby.

O vítězi druhého vzájemného zápasu tak muselo tentokrát rozhodnout až prodloužení. Do první výrazné šance se v prodloužení dostal Jakub Šlahař, který se ocitl zcela sám před Hanuljakem. Nicméně jeho střela těsně minula kladenskou svatyni. Naopak to byli hosté, kteří se nakonec radovali z vítězného gólu. Dva body Rytířům v prodloužení zařídil Petr Ton.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Fiala O.00020
Holík A.00000
Hozák J.00000
Kaluža M.00-100
Kolář D.00000
Korhoň L.00000
Krejčík L.00000
Kvapil T.00120
Luňák L.00-120
Moskal P.00000
Novák M.00000
Protivný T.00-100
Půhoný J.00000
Rudovský J.10-120
Šlahař J.00000
Švec M.00000
Venkrbec M.00-120
Zadražil V.00100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost