lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábům se obrat o body českobudějovický Motor nepodařilo

Jestřábům se obrat o body českobudějovický Motor nepodařilo

ČEZ Motor České BudějoviceLHK Jestřábi Prostějov

22. , pondělí 7.11.2016

ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov

9:1 (4:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Škoda (Pavlin), 5. Škoda (Pavlin, Nouza), 9. Škoda (Žovinec), 12. Žálčík (Šulek), 21. Rob (Čermák, Chovan), 32. Čermák (Rob, Chovan), 36. Kuchejda, 39. Babka (Kuchejda), 45. Zíb (Mazanec, Babka) – 47. Zabloudil (Půhoný, Novák) Rozhodčí: Doležal – Křivohlavý, Špringl ml. Vyloučení: 3:4 Vyšší tresty: 0:3 Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 018. Střely na branku: 53:26. Průběh utkání: 0:0, 9:0, 9:1.
ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Suchánek, Žovinec, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb, Mucha – Chovan, Rob, Čermák – Nouza, Škoda, Heřman – Kuchejda, Babka, L. Květoň – Šulek, Točík, Žálčík – Doktor.
LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (12. Neužil) – A. Holík, Vokurka, Protivný, D. Kolář, Grebeňuk, V. Zadražil, Kaluža – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Martin Novák, Moskal, Půhoný – Švec, Šlahař, J. Káňa – Zabloudil, Augustin, Korhoň.
Jestřábi zamířili v rámci předehrávky dvaadvacátého kola do Českých Budějovic. Zde čekal na svěřence trenéra Přecechtěla nelehký úkol a to obrat o body v současnosti druhý nejlepší tým WSM Ligy, českobudějovický Motor. Hanáci však dnes neměli svůj den a tak pro tentokrát odjíždějí z jihu Čech s nepořízenou.

Zápas začal hned zkraje divoce. Roman Vráblík už dvě minuty po úvodním buly napálil levou tyč Kantorovy klece. Další nájezd Budějovic už byl ale úspěšný a ochozy Budvar arény vyletěly do vzduchu. Vladimír Škoda se obtočil kolem branky Kantora a backhandem přesně nad gólmanovo rameno otevřel skóre. To mu ale nestačilo. Už za dvě minuty totiž opět rozsvítil červené světlo. Střelu Žigy Pavlina ještě Kantor betony zastavil, autor prvního gólu se ale rychle ujmul kotouče a zavezl ho za záda už tak bezmocného hostujícího strážce branky. Celý úžasný začátek korunoval opět ten stejný centr, když obránce Dušan Žovinec poslal od levého mantinelu diagonálně luxusní přihrávku a Škoda jednoduchou ránou si zkompletoval hattrick. Zbytek domácího celku se ale Škodovo hattrickem za osm minut nenechal zahanbit a dostal se do varu. Podobně jako Škoda u první branky si Lukáš Žálčík objel branku a zamířil na růžek Prostějovské branky, kde si Kantor smolně srazil puk za čáru vrškem hokejky, když se snažil vyrazit puk nad břevno a naštvaně odešel rovnou do útrob nejstaršího stadionu v republice. Budějovice se ještě vyšvihly pěknými ranami Točíka, Šulka a i oba střelci přivedli budějovické fanoušky k infarktovému stavu, ani oni, ani přerovský bek Holík ale gól nepřidali.

Druhá třetina měla ještě rychlejší start, než ta první. Už tři čtvrtě minuty po buly se do úniku dostalo duo Luboš Rob – Miloslav Čermák, když Rob na úrovni vrcholku kruhů přihrál Čermákovi, který těsně před Neužilem vrátil puk zpátky nejproduktivnějšímu hráči Motoru a gólman neměl ani tu nejmenší šanci. Motor ale poté svojí mašinu přestal pohánět a otevřel Prostějovu možnost zatlačit na Gábu. Ačkoliv se ale Jestřábi vytáhli s několika hezkými pokusy, budějovického gólmana nikdo nepřekonal. Dlouho poté se nic nedělo, letargií ale hra netrpěla. Prostějov ale prostor otevřený Motorem nevyužil a přišlo tak potrestání. Luboš Rob zpoza Prostějovské branky našel Miloslava Čermáka, který se mezitím v mezikruží stačil uvolnit a jednoduchou ranou Neužila propálil. To domácí opět nakoplo a začal zase tlačit a vytvořený tlak následně i využil. David Kuchejda se dostal před brankou Prostějova k puku a bekhendem při početní výhodě i zřejmě s tečí jednoho z hostujících beků skončil kotouč v brance. Mašina se ale nezastavila a Motor opět rozvlnil síť. Jakub Babka stojící na levém kruhu dostal pass od Davida Kuchejdy a jedovkou pod horní tyč vykouzlil opět výbuch radosti v zaplněném ochozu budějovické haly.

Závěrečná perioda sice nezačala, gólově ale chudá nebyla. Motor nejprve dopletl na Přerov devítiocasý bič, když se v závěru pětiminutové početní výhody prosadil Lukáš Zíb, který tak potvrdil svou dobrou formu. Pak ale přišel blesk z čistého nebe. Prostějov se zničehonic objevil v útočném pásmu a Matěj Zabloudil jednoduchou ranou Gábu čistě prostřelil. Všechny ostatní pokusy už ale za zády ani jednoho z gólmanů neskončily a Motor tak kanonádou zaokrouhlil svou domácí neporazitelnost na deset utkání.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Po povedeném zápase v Přerově jsme hráčům zdůraznili, že s jakým nadšením a nasazením skončili, tak musí dnes pokračovat. Díky Vláďovi Škodovi jsme během osmi minut dali tři góly - a v takovém utkání se potom každému hráči vede. I ti, kteří v minulých utkáních zůstali ve stínu, si dnes zahráli. Z naší strany tedy panuje spokojenost. Suchánek dostal ránu do nervu pravé ruky a bolest mu vystřelovala až do ramene. Doufám, že bude v pořádku.“

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): „Na zápas jsme se těšili, vždyť to bylo naše první televizní utkání. Bohužel jsme ho ale nezvládli. Chtěli jsme si dát pozor na začátek a ten nám naneštěstí utekl. Budějovice se tím dostaly na koně a duel ovládly. Jako poražený tým musíme domácím pogratulovat, udělali si hezké výročí. My na tento zápas musíme co nejrychleji zapomenout. Snad na nám povede zmobilizovat síly a získat další body do tabulky.“

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Augustin V.00-100
Grebenyuk A.00-100
Holík A.00-200
Kaluža M.00000
Káňa J.00-100
Kolář D.00-1270
Korhoň L.00020
Luňák L.00-300
Moskal P.00-300
Novák M.01-100
Protivný T.00-200
Půhoný J.01-200
Rudovský J.00-200
Šlahař J.00-100
Švec M.000120
Venkrbec M.00-220
Vokurka J.00-300
Zabloudil M.10100
Zadražil V.00-100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost