lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi zůstávají i po sedmém kole v základní hrací době neporaženi! Z Přerova vezou domů dva body

Jestřábi zůstávají i po sedmém kole v základní hrací době neporaženi! Z Přerova vezou domů dva body

HC ZUBR PřerovLHK Jestřábi Prostějov

7. , sobota 24.9.2016

HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov

2:3p (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Malina (Plášek, Popelka), 41. Dostálek (Pšurný, Milan Procházka) – 23. A. Holík (Luňák, Rudovský), 47. Šlahař (Venkrbec, Luňák), 61. Rudovský (A. Holík, Venkrbec) Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.
HC ZUBR Přerov: Klimeš (Horčička) – Ferenc, Chmelíř, Malina, M. Novotný, Pala, Šnajnar, L. Vágner, Zbořil – Dostálek, F. Dvořák, Goiš – Ižacký, Kovařík, Tadeáš Král – M. Kratochvíl, Popelka, Milan Procházka – Plášek, Pšurný, Sikora – T. Sýkora.
LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Neužil) – A. Holík, D. Kolář, T. Kvapil, Protivný, Šafář, V. Zadražil – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Novák, Moskal, Augustin – Krejčík, Šlahař, Korhoň – Švec, Hozák, Půhoný.
První letošní souboj o Hanou je za námi a vítězně z něj vyšli prostějovští. Průběh zápasu tomu přitom vůbec nenapovídal. Zubři v zápase dvakrát vedli, ale Jestřábi díky brankám Aleše Holíka a Jakuba Šlahaře srovnali a dostali zápas do prodloužení. V něm rozhodnul Jan Rudovský a Prostějov se tak v tabulce posunul na třetí místo.

První hanácké derby začalo za výborné atmosféry. V páté minutě Zubři kompletně osídlili pásmo Prostějova, držený puk se dostal k Ľubomíru Malinovi a ten nahozením od modré překonal Kantora. V minutě deváté na Zubry čekalo první oslabení, ale čtveřice bránících hráčů jestřábí výhodu zvládla bez újmy. Po půli třetiny se mohli Zubři radovat hned dvakrát. Nejprve Kratochvíl neuspěl v brejku s Goišem a krátce na to Dostálek nastřelil horní konstrukci klece. Vyloučení padlo i na straně hostů, skóre se však do konce prvního dějství neměnilo.

Na startu prostřední periody se mohli Jestřábi dostat ke gólu, Rudovského i Nováka ale vychytal Klimeš. Zakrátko se však už červenobílí zaradovali. Podobně jako první branka, Aleš Holík si zajel za modrou, napřáhl a dělovkou touš umístil přesně. Prostějovany gól nakopl a mohli si jiskru přenést i do přesilovky. Přerov však nepříjemnou pasáž zvládl a řada se dostala na něj.

MEO Aréna v té chvíli žasla, Malinova dělovka skončila na spojnici a Procházka s dorážkou neuspěl. Přesilovka se opakovala a zápasu se dostalo čím dál většího náboje. Kantor v brankovišti čaroval a co nechytil, pokryla štěstěna. Třikrát nastřelená tyč je dosti výmluvná. Ve vyrovnané hře si Kratochvíl projel jako nůž máslem podél mantinelu, prostějovského brankáře „vykoupal“, ale zakončení do prázdné mu nevyšlo, když pukem škrtl o hranu Kantorova betonu. Zubři dál tlačili, leč podruhé recept na gól nenašli.

To se ovšem změnilo bleskově po úvodu poslední části. Vlastimil Dostálek prudkou střelou z ostrého úhlu prostřelil Kantora a vrátil Přerovu vedení. Prostějov pak sehrál přesilovku a po minutě se mu znásobila. Nezaváhal a Jakub Šlahař se stal posledním článkem úspěšné souhry.

Poměr sil na ledě se poté vyrovnal a Popelka se Šťastným si vypracovali brejk. Bohužel k neuvěřitelné smůle opět útok končil na tyči Kantora. Prostějovská výhoda zajímavosti nepřinesla a hra se spíš přenesla k defenzivnímu stylu. S ubíhajícím časem stoupala nervozita v ochozech i na holích a derby nakonec dospělo do prodloužení, kde byl za faul potrestán Chmelíř. Přesilovku čtyř proti třem Prostějovu netrvalo využít a Jan Rudovský trefou do šibenice zajistil hostům druhý bod.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Bylo to derby se vším všudy. Utkání mělo náboj a určitě bylo pro diváky atraktivní. Po vyrovnané první třetině jsme měli více šancí, ale nedokázali jsme je proměnit v góly. Soupeř využil dvojnásobnou přesilovku a početní výhodou nakonec zápas rozhodl. Měli jsme na výhru, bohužel jsme neproměnili šance a nastřelili jsme snad i čtyři tyčky. Soupeři gratuluji k vítězství.

Kamil Přecechtěl (LHK Jestřábi Prostějov): Bylo to jednoznačně velmi kvalitní utkání z obou dvou stran. Vyhrát v prodloužení jsme mohli my i Přerov a stejně tak to platí o základní hrací době. Rozhodovalo se opravdu v maličkostech. Štěstěna se v závěru přiklonila na naši stranu, proto máme o bod navíc. Takových zápasů, které mají kvalitu, nasazení a důraz, by mělo být v lize mnohem více. Zápas nabídl všechno, co by měl prvoligový hokej mít.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Augustin V.00-100
Holík A.11000
Hozák J.00020
Kolář D.00000
Korhoň L.00020
Krejčík L.00000
Kvapil T.00000
Luňák L.02000
Moskal P.00-100
Novák M.00-100
Protivný T.00000
Půhoný J.00000
Rudovský J.11000
Šafář O.00-100
Šlahař J.10000
Švec M.00040
Venkrbec M.02020
Zadražil V.00-100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost