lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Skvělý Neužil Jestřáby nezachránil, Prostějov skončil ve čtvrtfinále

Skvělý Neužil Jestřáby nezachránil, Prostějov skončil ve čtvrtfinále

LHK Jestřábi ProstějovHC Slavia Praha

ČF4, sobota 5.3.2016

LHK Jestřábi Prostějov - HC Slavia Praha

0:1sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 65. rozhodující nájezd Čermák. Rozhodčí: Peružálek, Krob - Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:3. Využití: Bez využití. Diváci: 4016. Střely na branku: 37:53. Průběh utkání: 0:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Horčička) – Drtina, Kolář, Mojžíš (C), Kaluža, Protivný, Rudl, Husák – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Novák, Čuřík, Krejčík – Augustin, Illéš, Volek – Moskal, Kuncek.
HC Slavia Praha: Hylák (Král) – Krstev, Knot, Hruška M., Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Šafránek, Hruška D. (C) – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček.
Krásný zápas přineslo čtvrté čtvrtfinále Prostějova s pražskou Slavií. Jestřábi drželi co to šlo, padali do střel a navíc, mohli se spolehnout na perfektní zákroky brankáře Jakuba Neužila. Ten chvílemi přiváděl soupeřovy střelce k šílenství a vysloužil si nejednou skandování od fanoušků. Nakonec však ani on ke snížení v sérii nepomohl. Slavia nakonec zásluhou proměněného nájezdu Miloslava Čermáka zvítězila a jde dál v honbě za návratem do extraligy. Jestřábům sezóna končí, ale smutnit nemusí. Stále šlo o nejpovedenější ročník za posledních třináct let.

Fotogalerie

Do utkání vstoupili lépe Jestřábi, když si první šanci vypracoval netradičně na postu útočníka hrající Patrik Husák, který se dostal do úniku, ale jeho zakončení bekhendem Hylák zlikvidoval. Hanáci poté měli možnost přesilovky, ale nevymysleli v ní nic kloudného a tak zahrozili Sešívaní, když se Žiga Pavlin dostal do samostatného únika na Neužila, který zvládl zneškodnit jeho blafák. Poté měli Pražané k dispozici přesilovou hru, ale stejně jako domácí ani oni v ní nebyli úspěšní. Třetina se poté nesla spíše v duchu nepřesností a spíše ojedinělých poksů ohrozit brankáře, takže se do kabin šlo za stavu 0:0.

Nebezpečnější byla ze začátku prostřední části Slavia, ta nejprve zahrozila díky Robinsonovi a poté přišly nebezpečné dorážky po ráně Pavlina, ale Jakub Neužil, který naskočil do rozjetého vlaku, držel Hanáky výborně. Další větší šance přišla až po polovině třetiny, dostal se do ní prostějovský Vojtěch Augustin, ale Hylák jeho střelu z levého křídla vytěsnil mimo. Obrovskou možnost pak měli Pražané, když šli tři na jednoho a zde se opět vyznamenal mladý gólman Jestřábů. I díky němu nebyl gól k vidění ani ve druhé třetině.

Do třetí části vlétli Jestřábi opravdu dravě, nejprve pálil Krejčík, poté se do velké šance dostal Luňák a hosté museli tahat za záchrannou brzdu. V oslabení ovšem málem udeřili oni, protože Hruška nachytal Neužila na hruškách a puk se zastavil až o tyč. Ihned pádili Hanáci na druhou stranu a situace skončila úplně stejně, štangle cinkla i za Hylákem. Poté opět přišly velké chvíle sparťanského odchovance v dresu Jestřábů proti slávistickým střelcům, nejprve vychytal tvrdou ránu Krsteva, poté, když už to vypadalo, že Markovičovi nic nestojí v cestě za jednoduchým gólem, vykopl Neužil svůj beton a stále tak držel vyrovnaný stav. Další melu způsobily pokusy Hrušky a Tuominena, ale domáci branka byla zavřená. Hra se následně uklidnila a větší šance až do šedesáté minuty k vidění nebyly, přišlo tak na řadu prodloužení.

Hned v úvodu desetiminutovky nad rámec mohlo být hotovo. Matouš Venkrbec vzal na sebe řešení situace dva na jednoho a jen těsně minul klec střeženou Hylákem. Podobné situaci musel čelit na druhé straně Neužil, Čermákův pokus vyrazil a Šafránek nezvládl kus černé hmoty zpracovat tak, aby jej dopravil do sítě. Jelikož se zbytek prodloužení nesl spíše v duchu sporných zákroků hokejistů než velkých šancí, musely přijít na řadu samostatné nájezdy. V první sérii neuspěl Vojtěch Augustin za domácí, na druhé straně se hodně rychle rozjel Robinson, ale na Neužila nevyzrál. Venkrbcovi se poté nepovedl forhendový blafák, puku se pak chopil Miloslav Čermák, jenž byl prvním Slávistou, který Neužila zvládl překonat. Jelikož rána Marka Drtina skončila mimo Hylákovu klec, byl jeho nájezd tím, který rozhodl o tom, že Slavia ce čtvrtfinále vítězí 4:0 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Na kluky jsem hrdý. Po 13 letech dostali Prostějov do prvoligového play-off a já tento úspěch ve své trenérské kariéře řadím hodně vysoko. V tomto zápase jsme podali bojovný a srdnatý výkon, takto jsme ostatně hráli i v celé sezóně, navíc nás fantasticky podržel Kuba Neužil v brance. Rozhodly až nájezdy, ve kterých měla více štěstí Slavia. Udělali jsme vše proto, abychom sérii co nejvíc zdramatizovali. Musíme také sportovně uznat kvalitu Slavie. Byla velice dobře připravena na boj o extraligu.

Jan Srdínko (asistent trenéra HC Slavia Praha): Bylo to velice těžké utkání. V normálně hrací době i po prodloužení byl stav 0:0, i když jsme my i soupeř měli dost šancí nějaký gól dát. Na obou stranách podali skvělý výkon brankáři. V nájezdech se štěstí přiklonilo na naši stranu a jsme rádi, že jsme sérii zvládli v nejkratší možné době.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Augustin V.00000
Cetkovský J.00000
Čuřík J.00000
Drtina M.00020
Husák P.00000
Illéš J.00000
Kaluža M.00020
Kolář D.00000
Krejčík L.00000
Kuncek L.00000
Luňák L.00000
Mojžíš P.00000
Moskal P.00000
Novák M.00000
Protivný T.00020
Rudl D.00020
Venkrbec M.00000
Volek D.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost