lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi urvali 18 vteřin před koncem bod s Českými Budějovicemi

Jestřábi urvali 18 vteřin před koncem bod s Českými Budějovicemi

LHK Jestřábi ProstějovČEZ Motor České Budějovice

41.kolo, sobota 16.1.2016

LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice

3:4sn (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 46. Šlahař (Luňák, Drtina), 57. Venkrbec (Illéš), 60. Drtina (Venkrbec, Luňák) – 21. Kuchejda (Nouza), 35. Kuchejda (Vráblík), 41. Mikyska (Žalčík), rozh. náj. Straka. Rozhodčí: S. Kopeček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2413. Střely na branku: 35:39. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Kaluža, Husák, Protivný, Rudl – Luňák, Cetkovský, Venkrbec – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Augustin, Volek – Zadražil, Illéš, Krejčík. Trenér: K. Přecechtěl.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb – Květoň, Rob, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žalčík, Mikyska, Babka – Marek, Guman, Švihálek. Trenér: P. Rosol.
Závěr z říše snů předvedli prostějovští hokejisté, ti ještě ve 46. minutě prohrávali s favorizovaným Motorem 0:3. Pak ale Prostějov brankami Šlahaře a Venkrbce stáhl na rozdíl jedné branky a v poslední minutě v oslabení a bez brankáře v brance rozburácel prostějovské tribuny Marek Drtina. Zápas dospěl až do samostatných nájezdu, kde hostům výhru zařídil kapitán Josef Straka dvěma bekhendovými blafáky.

Fotogalerie

První třetina se nesla ve znamení větší aktivity domácího týmu, který se však jen horko těžko dostával do větších šancí. V šesté minutě měli první možnost v podobě přesilové hry, s tou však nenaložili nejlépe, tak se podobné příležitosti dostalo i hostům, kteří však nepotrestali vyloučení Moskala a naopak se ještě nechali vyloučit a srovnali počet hráčů na ledě, v následné hře 4 na 4 měl obrovskou možnost Krejčík, před nímž se objevila poloprázdná branka, jenže Bláha tygřím skokem zakončení prostějovského forvarda zlikvidoval. V závěru první třetiny měli Jestřábi výhodu dvou mužů v poli, ani s tou však nenaložili nejlépe a v úvodních dvaceti minutách tak branka k vidění nebyla.

Co se nepovedlo za dvacet minut první třetiny, se stalo během pětadvaceti sekund z té druhé. Střelou pod horní tyč zaskočil David Kuchejda Horčičku a poslal Motor do vedení. Jestřábi měli možnost srovnat v přesilovce, kdy dobře pálil Drtina, který se do svého pokusu tak opřel, až to nepřežila jeho hůl, každopádně hostující Bláha si poradil i s touto ránou. Vyznamenat se musel v jedenatřicáté minutě taky Horčička, protože Jihočeši ujeli tři na jednoho, ale na muže s maskou v brance Jestřábů nevyzráli. Zase tolik je to ale přeci jen mrzet nemuselo, tři minuty nato se David Kuchejda přihlásil o slovo podruhé a šikovnou dorážkou u tyčky zvýšil na 0:2. Mohlo být pro domácí ještě hůř, brzy po druhém inkasovaném gólu si šel odsedět dvě minuty Cetkovský, Budějovičtí však nenaložili se tou možností nejlépe, i tak vedli po čtyřiceti minutách 2:0.

Třetí třetina začala začala stejně jako ta druhá, než se hráči na ledě rozkoukali, Motor už slavil gól, tentokrát na to potřeboval padesát tři sekund, když Josef Mikyska střelou na vyrážečku překonal Horčičku potřetí. Prostějovští dostali následně další možnost hrát 5 na 3 a tentokrát už s ní naložili, jak se patří, Lukáš Luňák poslal kotouč Jakubu Šlahařovi, který od modré propálil Bláhu. Následovaly dvě přesilovky pro hosty, které však opět nezůstaly využity a také jedna neúspěšná domácí. S padesátou sedmou minutou se však začalo schylovat k dramatu, po Illéšově pasu se dostal do úniku Matouš Venkrbec, který svým forhendovým blafákem parádně zasunul puk do Bláhovy sítě a zařídil tak kontaktní gól. Už to vypadalo, že je rozhodnuto, když třiapadesát sekund před závěrečnou sirénou fauloval Protivný a Hanáci šli do čtyř. Ti se však zvládli dostat do útočného pásma, odvolali Horčičku a hra all-in jim vyšla náramně, Matouš Venkrbec poslal kotouč Marku Drtinovi, který se nemýlil a osmnáct sekund před sirénou hlásící konec třetí třetiny vyrovnal.

Prodloužení České Budějovice začaly se zbytkem přesilovky při trestu Protivného, tu však domácí zvládli natolik dobře bránit, až byl faulován Novák a početní výhody 4 na 3 se dostalo i Prostějovským, kteří ji nesehráli vůbec zle a vytvořili si několik ohromných šancí, z nichž vyčnívala ta, ve které se ocitl Lukáš Luňák, který minul takřka prázdnou klec. Ještě v poslední minutě se do dobré pozice dostal Mikyska, ale Luboš Horčička si s jeho zakončením poradil betony, takže přišly na řadu nájezdy. V jejich první sérii útočníci nevymýšleli žádné velké finty a jak domácí Krejčík, tak budějovický Květoň vystřelili, každopádně oba bezúspěšně. To druhá série přinesla góly na obou stranách, za Prostějov se prosadil mladý útočník Vojtěch Augustin a za hosty proměnil Josef Straka. Třetí série opět úspěšná nebyla, Venkrbcovi nevyšel blafák alá Forsberg a štěstí neměl ani Chovan, takže přišla na řadu náhlá smrt. Josef Straka velmi zkušeně proměnil, za Hanáky se puku opět chopil Vojtěch Augustin, který sice svůj nájezd provedl dobře, ale trefil pouze tyč, takže bonusový bod putuje na jih Čech.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Každý bod, který získáme s týmy ze špice tabulky, je cenný. Když mužstvo prohrává 1:3 a jde do třetí třetiny s tím, že to chce zvládnout, soupeř mu odskočí o dva góly a nakonec to ještě zvládne, tak je podle mne nutné si toho velice cenit. Kluci ukázali svou morální sílu a chuť porvat se s každým zápasem.

Radek Bělohlav (asistent trenéra ČEZ Motor České Budějovice): Ztratili jsme v Prostějově bod. V této chvíli po zápase jsme sice za dva body rádi, ale vedeme 3:0 a nesmíme si to už příště dovolit ztratit. První třetina nebyla podle našich představ, hráli jsme čtyři oslabení, soupeř se dostal do tlaku, ale zvládli jsme to. Druhá perioda už byla lepší, bylo tam hodně střel i nějaké góly. Třetí třetina se vyvíjela v náš prospěch a dopadlo to, jak to dopadlo. Nemělo by se to stávat. Darovali jsme soupeři bod.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Augustin V.00000
Cetkovský J.00120
Čuřík J.00-200
Drtina M.11000
Husák P.00020
Illéš J.01100
Kaluža M.00-100
Krejčík L.00000
Luňák L.02100
Mojžíš P.00-120
Moskal P.00-240
Novák M.00-100
Protivný T.00040
Rudl D.00-100
Šlahař J.10000
Venkrbec M.11120
Vokurka J.00-100
Volek D.00000
Zadražil M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost