lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi si v Havířově nadělili předčasný vánoční dárek, rozhodla první třetina

Jestřábi si v Havířově nadělili předčasný vánoční dárek, rozhodla první třetina

AZ HavířovLHK Jestřábi Prostějov

34.kolo, pátek 18.12.2015

AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov

0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Šlahař (Čuřík, Drtina), 17. Venkrbec (Dragoun, Drtina). Rozhodčí: Koziol – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1795. Střely na branku: 38:19. Průběh utkání: 0:2.
AZ Havířov: Laco (Matoušek) – Punčochář, Krisl "C", Lenďák, Mazanec, Štencel, Graca, Chroboček – Štumpf, Hudeček, Tomi – Kanko, Maliník, Maruna "A" – Kalus, Sedláček, Gřeš – Kotala, Sztefek.
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička (Neužil) – Drtina, Vokurka, Mojžíš "C", Kaluža, Husák, Protivný, Sova – Cetkovský, Dragoun, Venkrbec "A" – Novák, Moskal "A", Luňák – Šlahař, Meidl, Čuřík – Zadražil, Illéš, Krejčík.
Předčasný vánoční dárek tříbodové hodnoty si v Havířově nadělili prostějovští hokejisté. Jestřábi na ledě AZetu po první třetině vedli o dva góly, po rychlém brejku se ve 12. minutě prosadil Jakub Šlahař a posléze ve dvojnásobné přesilovce potvrdil svou výbornou fazónu Matouš Venkrbec. V dalších dvou herních dějstvích již ani jedno z mužstev i přes slibné šance neskórovalo. Prostějované tak ve Slezsku dosáhli vítězství 2:0 a v prvoligové tabulce poskočili na šesté místo.
Netradičně v pátek 18. prosince se odehrálo divácky velmi atraktivní utkání AZ Havířov s Jestřáby z Prostějova. WSM Liga tak nabídla další pikantní souboj s výbornou atmosférou na tribunách.

Úvod utkání vyšel lépe Prostějovu, když se mu podařilo zatlačit AZ v obranném pásmu, ale první střela Mojžíše na Laca gólová nebyla. Ani Gřešova střela na druhé straně branku nepřinesla, o chvíli později pálil Mazanec, ale jeho střela branku netrefila.

Úvodní deset minut utkání nám více velkých šancí nepřineslo a probíhal spíše boj o střední pásmo. Havířov ani Prostějov se nedokázali usadit v pásmu a vypracovat větší šanci.

Havířov si poté vypracoval několik menších šancí, ale Punčochář, Kotala ani Hudeček si na Horčičku nepřišli. Byli to hostující hráči, kteří poprvé změnili stav utkání. Rychlý protiútok Prostějova zakončil ex-havířovský Jakub Šlahař střelou do levého horního růžku branky – 0:1. Prostějov si v 15. minutě utkání zahrál první přesilovku utkání. O minutu později se z této přesilovky stala dvojnásobná. Hosté dokázali tuto výhodu využít v 17. minutě první třetiny. Dragoun nahrál puk Matouši Venkrbcovi k levé tyči, který už neměl problém usměrnit puk za záda Laca – 0:2.

A po vstřelené brance měl Prostějov další šanci. Zadražil si ale na Laca nepřišel. Jelikož v závěru třetiny nevyužil Havířov přesilovku, šlo se do kabin za stavu 2:0 pro Prostějov.

Ve 22. minutě uvolnil Gřeš Gracu, ale Horčička puk ramenem vytěsnil. V první polovině druhé třetiny se nedokázal dostat ani jeden z týmů do velké šance. Havířov měl mírnou převahu, ale hře chyběly šance. Když už se mohl do gólovky dostat Tomi, tak ho zastavil ofsajd. Až ve 29. minutě se Tomi dostal k ohrožení Horčičky, ale ten jeho ránu, i když s problémy, dokázal vyrazit.

Ve 31. minutě se v přesilové hře dostal do obrovské šance jeden z Prostějovských, ale Laco dokázal jeho střelu do odkryté branky zázračně lapit do své lapačky! Následně našel Jan Maruna volného Krisla, ale ten přestřelil branku. Ve 35. minutě hrál Havířov početní výhodu. Domácí sice výhodu nevyužili, ale díky tlaku, který si vytvořili, následovalo další prostějovské vyloučení. Ve 39. minutě dokázal vytáhnout Tomi Horčičku z branky, dále hledal některého z volných spoluhráčů před brankou, ale trefil pouze hůl hostujícího hráče a akce skončila.

Ve stejné minutě ohrozil po dlouhé době Krejčík Marka Laca, který puk pokryl. I po druhé třetině se šlo do šaten za stavu 2:0 pro hosty.

Úvod třetí části nabídl přesilovku domácího AZetu. Havířovu se ale tato výhoda nepodařila a hostující hráči dokázali dokonce ohrozit brankáře Laca. Paradoxně větší tlak si vytvořili domácí hokejisté po jejím skončení, ale Horčička si poradil s Mazancovou střelou i Sztefkovou tečí.

Havířov následně stupňoval svůj tlak a vytvořil si několik šancí. Například ránu, kterou vyslal Kotala, musel Horčička vyrážet hřbetem své lapačky! Následný bekhendový pokus Krisla šel mimo tři tyče. Ve 49. minutě si po Kotalově nahození puk málem srazil do vlastní branky Husták, Horčička měl co dělat, aby puk pokryl.

Domácí si zahráli další přesilovku, ale branku vstřelit nedokázali. Naopak v 51. minutě ohrozil branku domácích Krejčík, ale jeho střela byla tečována do ochranné sítě. O minutu později se k tvrdé střele dostal Štencel, ale jeho bomba mířila nad branku Jestřábů. AZ pokračoval v tlaku, ale hosté se dobře bránili.

Obrana Jestřábů byla dobře zformována a Horčička měl všechny šance domácích pokryté. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny to zkusil Havířov v šesti. Havířov se nemohl usadit v pásmu a Prostějov vyhazoval do středního pásma. 33 vteřin před konce třetiny navíc sudí vykázal Havířov do středního pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Prostějov dokázal díky první třetině vedení udržet a zvítězit 2:0. Do tabulky si tak připsal velmi cenné tři body.

Autor reportáže: Josef Nudera, hc-havirov.cz

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC AZ Havířov): Zápas rozhodla naše neproduktivita a také malý důraz před soupeřovou brankou. Až ve třetí třetině jsme hráli to, co jsme chtěli předvádět od začátku, ale abychom překonali brankáře v takové formě, tak bychom museli ještě více clonit a dorážet. Venku se nám momentálně daří více, protože tam hrajeme skromněji, přímočařeji a jednodušeji. Doma hrajeme sice líbivější hokej, ale pokud nám o tam nenapadá ani z vyložených šancí, tak nemůžeme vyhrát. Všichni do jednoho musíme zabrat, aby přišly výsledky a pozice pro play-off.

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Podle mě rozhodl utkání náš aktivní a výborný vstup do utkání. Hráli jsme přesně to, co jsme si řekli, domácí jsme překvapili výborným bruslením a byli jsme za to odměněni brankou z rychlého brejku a přesilovky. Ve druhé polovině utkání byli domácí hodně nepříjemní, ale náš brankář měl svůj den a všechny jejich šance pochytal.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Cetkovský J.00000
Čuřík J.01100
Dragoun M.01040
Drtina M.02100
Husák P.00020
Illéš J.00000
Kaluža M.00000
Krejčík L.00000
Luňák L.00020
Meidl V.00100
Mojžíš P.00020
Moskal P.00000
Novák M.00000
Protivný T.00000
Šlahař J.10100
Venkrbec M.10000
Vokurka J.00100
Zadražil M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost