lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Senzace! Jestřábi předvedli skvělý výkon a porazili Motor

Senzace! Jestřábi předvedli skvělý výkon a porazili Motor

LHK Jestřábi ProstějovČEZ Motor České Budějovice

15.kolo, sobota 17.10.2015

LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice

4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky:4. Husák (Novák, Protivný), 14. Novák (Čuřík, Drtina), 34. Venkrbec (Novák, Drtina), 46. Protivný (Čuřík, Moskal) – 27. Nouza (Pajič, Rob), 48. Žalčík (Švihálek, Zíb). Rozhodčí: V. Fiala – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2584. Střely na branku: 43:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Sova, Husák, Protivný, Rudl, Šenkeřík – Illéš, Dragoun, Luňák – Staněk, Moskal, Čuřík – Novák, Venkrbec, Šlahař – Kuncek, Volek, Kajaba.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Pajič, Guman – Nouza, Straka, Škoda – Žalčík, Rob, Švihálek – Marek, Prokeš, Přibyl.
Prostějovští hokejisté od prvních minut utkání dávali najevo že Českým Budějovicím nenechají nic zadarmo a velice aktivní hrou svého soupeře přehrávali. To se promítlo i na skóre, kdy po celý zápas hosté tahali za kratší konec. Mimořádný podíl na výsledku má také brankář Luboš Horčička, který tým podržel několika skvělými zákroky.

Fotogalerie

Jednoznačně lepší vstup do zápasu zaznamenali Jestřábi, hned od úvodu se dostávali do šancí a ty přinesly už po čtyřech minutách ovoce, když Patrik Husák trefil prostor mezi Bláhovými betony a poslal Hanáky do vedení. Pro Jihočechy mohlo být ještě hůř, hned nato si totiž aktivní domácí vykoledovali dvojnásobnou přesilovku, kterou ale nevyužili. Až v deváté minutě se dostali k něčemu hráči Motoru, proti Nouzovi ale výborně zasáhl betonem Horčička. Poté přišla další přesilovka Prostějova, která se proměnila ve druhou dvojnásobnou a tentokrát tato vyloučení nezůstala bez potrestání, protože k dorážce Drtinovy rány se dostal Martin Novák a červenobílí slavili podruhé. Do hry se mohli hosté vrátit při vyloučení Čuříka, ale toto oslabení zvládli domácí s nohama v teple. Divočinu ovšem přinesla poslední minuta, nejprve ujeli hostující Rob a Žalčík a proti zakončení akce dva na jednoho se výborně přesunul Horčička, podobná situace přišla pak v podání Prostějovských, když Novák našel Venkrbce, ale dobrý zásah předvedl i Bláha.

Druhá třetina začala poměrně vlažně, to se však změnilo po pěti minutách, kdy byli domácí poslání do tří za fauly Sovy a Protivného. Proti silnému útoku Českých Budějovic je velice náročné tuto situaci zvládnout a o tom se přesvědčili i Jestřábi, kteří byli rozebráni jednou z nejlepších ofenziv soutěže a Tomáš Nouza už měl před poloprázdnou sítí lehkou práci. Větší šance opět nebyly k vidění asi dalších pět minut, poté však bylo na trestnou lavici postupně odesláno několik hráčů z obou týmů, což vedlo k přesilovce čtyři na tři pro domácí a ti touto možností nepohrdli, po jedné ze střel předvedl obrovský důraz na brankovišti Matouš Venkrbec a vrátil Hanákům dvougólový náskok. O tři minuty později mohlo být na prostějovské straně ještě veseleji ale Jakub Čuřík trefil tyč Bláhovy branky, i proto svítilo po druhé třetině na světelné tabuli skóre 3:1.

Třetí část začala pro hosty zkrácenou přesilovkou při vyloučení Staňka z konce druhé třetiny, toho následoval Patrik Moskal a tak Motor strávil velkou část úvodu tohoto dějství v početní výhodě, ovšem až po jejím skončení se dostal k velké šanci Švihálek, proti němuž zasáhl Horčička. Jestřábi následně vyjeli do protiútoku, Čuřík přenechal lépe postavenému Tomáši Protivnému, který svým prvním gólem v sezóně nádherně vymetl pravý růžek Bláhovy klece. Ovšem dvě minuty poté si opět šel sednout Staněk a pro hosty vykřesal jiskru naděje Lukáš Žalčík, který poslal zblízka puk nechytatelně po horní tyč Horčičkovy branky. Hosté se ještě chtěli porvat o vyrovnání, nebezpečně pálil třeba zkušený Lukáš Zíb, ale všechny střely šly buď mimo, což byl Zíbův případ, nebo do Luboše Horčičky, ten se musel vyznemanet hlavně tři minuty před koncem proti Švihálkovi. Když už to vypadalo, že se Motor nadechne k závěrečnému tlaku, nechal se vyloučit Lukáš Zíb na dvě plus dvě minuty, s touto situací si už domácí poradili, v klidu dohráli v přesilovce zápas a připsali si cenné vítězství nad jedním z adeptů na postup. Hanáci se díky těmto bodům vyšplhali na osmou příčku v tabulce, Motor se i přes prohru stále drží na druhé pozici.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Utkání můžu hodnotit jenom pozitivně. Myslím si, že nejen mně, ale i divákům se líbilo. Odehráli jsme velice kvalitní zápas. Jsem přesvědčen o tom, že každý jeden hráč odvedl na ledě to, co umí a co se po něm chtělo. S trochou štěstí, protože v rozhodujících okamžicích výborně zachytal a podržel nás Luboš Horčička, jsme to utkání zvládli. A myslím si, že i zaslouženě vyhráli.

Josef Straka (kapitán ČEZ Motor České Budějovice): Začali jsme první třetinu, hráli jsme pořád ve třech, ve čtyřech, dostali jsme dva góly a to rozhodlo zápas. Víc se k tomu asi nedá říct, od začátku jsme prohrávali a zaslouženě prohráli.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Čuřík J.02120
Dragoun M.00000
Drtina M.02000
Husák P.10200
Illéš J.00000
Kajaba R.00000
Kuncek L.00000
Luňák L.00000
Mojžíš P.00020
Moskal P.01120
Novák M.12100
Protivný T.11220
Rudl D.00000
Sova A.00020
Staněk A.00140
Šenkeřík P.00000
Šlahař J.00100
Venkrbec M.10100
Vokurka J.00000
Volek D.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost