lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi dotahovali manko z první třetiny, nakonec vysoko prohráli

Jestřábi dotahovali manko z první třetiny, nakonec vysoko prohráli

LHK Jestřábi ProstějovHC Benátky nad Jizerou

9.kolo, středa 1.10.2014

LHK Jestřábi Prostějov - HC Benátky nad Jizerou

2:6 (0:3, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 28. Skřivánek (Coufal, Belay), 38. Kvařík (Coufal) – 5. Špaček (Havlas), 6. Plutnar (Pabiška), 7. Hrníčko (Maďar), 41. Špaček (Skořepa), 46. Maďar (Bittner), 57. Špaček (Dlouhý, Skořepa). Rozhodčí: S. Kopeček – Kotlík, Zídek.. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1135. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:6.
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch – Roupec, Havlík, Kolibár, Vosátko, Knesl, Malý, Skřivánek – Indra, Luňák, Stejskal – Černý, Poulíček, Kajaba – Kovařík, Belay, Coufal – Medek, Kučera, Duba. Trenér: Sršeň
HC Benátky nad Jizerou: Lukáš – Pabiška, Plutnar, Ulrych, Havlín, Beránek, Kajínek, Niko – Špaček, Skořepa, Dlouhý – Vařecha, Mikšovský, Krejčík – Jonák, Mikyska, Skalický – Bittner, Hrníčko, Maďar. Trenér:Pešán.
Utkání Prostějova s Benátkami nad Jizerou komplikovala mlha, která se od začátku utkání vytvářela nad ledovou plochou. Lépe se s těmito podmínkami vypořádali hosté a brzy vedli o tři branky. Ve druhé třetině se Jestřábům podařilo stáhnout náskok na rozdíl jediné přesné trefy. Špatný vstup do závěrečného dějství však rozhodl o tom, že Prostějov ani v šestém domácím utkání nepoznají pocit výhry za tři body.

Fotogalerie

Fanoušci Fanoušci Vladimír Stejskal Petr Zachar Tomáš Sršeň

Utkání začalo lépe pro hostující barvy. Benátky se dostávaly do šancí a zprvu jim neodpověděl žádný z prostějovských střelců. První přesilovka se navíc domácím vůbec nepovedla, ani nevystřelili na branku a chvílemi nebylo jasné, který tým vlastně má početní výhodu. V páté minutě tak přišel trest. Daniel Špaček dostal nahrávku za obranu a osamocený překonal Šimbocha poprvé. Chvíli na to dostali hosté další možnost početní výhody a tu vmžiku přetavili v další gól. Na modré se napřáhl Michal Plutnar, který prudkou ránu poslal ke vzdálenější tyči. A po chvíli to bylo už 3:0! Tentokrát si na nabídku od spoluhráče počkal u druhé tyčky Dominik Hrníčko, který po převzetí nahrávky skrz brankoviště nezaváhal. To už bylo pro Šimbocha moc silné kafe a přenechal své místo Ondřeji Kociánovi.

Domácí byli v tu chvíli zralí na ručník, fanoušci zase na infarkt. Během minuty a jedenácti vteřin dostali Jestřábi hned tři góly. Navíc se ještě nějakou chvíli Prostějované na první vlaštovky načekali. Nejprve se dostal ke střele Kajaba, ale minul. Chvíli po něm, ve třinácté minutě, byl o něco nebezpečnější Kovařík, ale brankář hostí byl s betony na místě. Do konce třetiny pak byli i nadále nebezpečnější Benátky. Nic na tom nezměnily ani střely Belaye a Kolibára z uctivé vzdálenosti. Přesto však i tyto pokusy mohly být nebezpečné. Nad ledem se roztáhla nehokejová mlha, která výrazně stěžovala chytání brankářům. Lukáš si však v obou případech dokázal poradit.

Do prostředního dějství přitáhli Jestřábi s lepší hrou, přesto však dlouho marně dotahovali. Střeleckými pokusy se prezentoval například Roupec, napodobil ho i Poulíček, který si za svou aktivitu vysloužil snad první dnešní potlesk diváků. Další však brzy následoval. K puku se totiž v mezikruží dostal David Skřivánek. Následně však byla hra kouskována mlhou a nepřesnostmi. Akcemi se blýskli jen Špaček s Dlouhým, na druhé straně musel zasáhnout Lukáš proti Kovaříkovi. Ve třicáté páté minutě šel pykat na trestnou Roupec a mohlo být rozhodnuto. Hosté však možností pohrdli a radovali se naopak Jestřábi: Lubomír Kovařík byl ve správný čas na správném místě a pohotově dorazil puk do brány.

Do šatny mohli sice po čtyřiceti minutách hry jít domácí hráči docela dobře naladění, stačilo však třináct vteřin z poslední třetiny a vše bylo jinak. Podobně jako chvíli před tím Lubomír Kovařík si i Daniel Špaček počkal v předbrankovém prostoru na svou šanci. A dočkal se. Ve čtyřicáté šesté minutě všechno doufání domácích fanoušků nejspíš definitivně utnul Patrik Maďar, který tak dlouho dorážel na Kociána, až přes něj dostal puk do brány. Z hokeje už toho pak moc vidět nebylo. Nejenže se zápas už jen dohrával, ale na led opakovaně sedala mlha, kterou museli hráči rozehnat bruslením v kruhu. Pár minut před koncem se z tribun začínal ozývat pískot, někteří fanoušci ještě podpořili mlhu světlicemi a dýmovnicemi. Jen málokdo si tak nejspíše povšiml toho, že se do konce stihl ještě prosadit Daniel Špaček, který tak završil hattrick.

Hvězdy zápasu podle lhkjestrabi.cz: Lukáš Duba (PRO) - Daniel Špaček (BEN)

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Tak jak jsme v Mostě skončili poslední třetinu, tak jsme dnes začali. Každý to musel vidět. První třetina byla katastrofická, poté jsme se vrátili do utkání, ale na začátku třetí třetiny jsme inkasovali. Mlha je jedna věc, ale my se musíme dívat na náš výkon, který byl dnes neomluvitelný. Soupeř nás předčil v bruslení, osobních soubojích a celkově nás přehrával, to rozhodlo. Určitý tlak samozřejmě je, ale to je v každém sportu, kdybychom podporu ze strany vedení necítili, tak tu už nejsme. Každopádně v hokejovém životě je možné vše.

Filip Pešán (trenér HC Benátky nad Jizerou): Zápas měl pro nás dvě poloviny, v první třetině jsme měli výborný pohyb, i když jsme přijeli poměrně pozdě, cesta byla šílená. Začala se tvořit mlha, pořád se řešilo s rozhodčím, zda se zápas přeruší nebo ne. Tím si myslím, že utkání bylo ovlivněno těmito podmínkami. My jsme přestali hrát, ale naštěstí jsme gólem po 20 vteřinách třetí třetiny zachránili celé utkání a to si myslím, že rozhodlo. Podmínky hraničily se zraněním, já sám jsem ze střídačky neviděl polovinu hřiště, ale naštěstí se utkání dohrálo.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Belay M.01100
Coufal V.02200
Černý M.00-200
Duba L.00-100
Havlík L.00-200
Indra M.00-200
Kajaba R.00-100
Knesl A.00020
Kolibár J.00-100
Kovařík L.10200
Kučera F.00-100
Luňák L.00-220
Malý R.00100
Medek R.00-120
Poulíček P.00-200
Roupec D.00-140
Skřivánek D.10000
Stejskal V.00-200
Vosátko L.00-300
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost